Nombor IP ni dari mana yer??

Haris

Newbie
Joined
Jan 17, 2007
Messages
229
Points
16
Salam,

Nak tanya member2. Macmana ye kita nak tahu asal bagi no IP yang memasuki web kita atau yang menceroboh!

Contohnya no IP ni dari mana yer??

66.98.218.16
 

Adnin

Senior
Joined
Mar 19, 2007
Messages
1,216
Points
38
Whois Record
OrgName: Everyones Internet
OrgID: EVRY
Address: 390 Benmar
Address: Suite 200
City: Houston
StateProv: TX
PostalCode: 77060
Country: US

ReferralServer: rwhois://rwhois.ev1servers.net:4321/

NetRange: 66.98.128.0 - 66.98.255.255
CIDR: 66.98.128.0/17
NetName: EVRY-BLK-14
NetHandle: NET-66-98-128-0-1
Parent: NET-66-0-0-0-0
NetType: Direct Allocation
NameServer: NS1.EV1SERVERS.NET
NameServer: NS2.EV1SERVERS.NET
Comment:
RegDate: 2003-07-02
Updated: 2006-11-28

RAbuseHandle: ABUSE477-ARIN
RAbuseName: Abuse Department
RAbusePhone: +1-713-579-2850
RAbuseEmail:

RNOCHandle: NOC1445-ARIN
RNOCName: Noc
RNOCPhone: +1-713-579-2850
RNOCEmail:

OrgAbuseHandle: ABUSE477-ARIN
OrgAbuseName: Abuse Department
OrgAbusePhone: +1-713-579-2850
OrgAbuseEmail:

OrgNOCHandle: NOC1445-ARIN
OrgNOCName: Noc
OrgNOCPhone: +1-713-579-2850
OrgNOCEmail:

OrgTechHandle: CNE36-ARIN
OrgTechName: Newcomb, Chris
OrgTechPhone: +1-713-579-2850
OrgTechEmail:

OrgTechHandle: VST3-ARIN
OrgTechName: Stinson, Valarie
OrgTechPhone: +1-713-579-2850
OrgTechEmail:
 

Haris

Newbie
Joined
Jan 17, 2007
Messages
229
Points
16
Ni mesti kes tak boleh log in forum ni.Saya pun kena juga.
haha..betul la..sehari aku xleh log in forum ni..tah ada emel kata no IP ni yg ceroboh cuba nk masuk..rupa2 dari US..tah apa2 depa ni
 

Abooain

Senior
Joined
Jan 30, 2007
Messages
776
Points
18
Age
46
biasa berlaku tu, saya kalau nak dikira termasuk hari ini dah lebih 8 kali dah tak boleh login .....hilang tension krn terlampau tension!
 

RinggitHit

Senior
Joined
Sep 26, 2006
Messages
2,497
Points
38
Sama jugak dgn saya. Hari ni dpt 2 emel notis.... no IP pun sama.... tp blocking tu utk kebaikan semua, kan? So, kita lihat dr sudut positif lah ya... Alhamdulillah... :)
 

percuma

Newbie
Joined
Sep 12, 2006
Messages
801
Points
16
dari pagi sampai petang tadi aku try login kat office asyik tak mau je..memang tension... at last masuk je sebagai guest....ni kat rumah baru boleh masuk...jam pun dah dekat pukul 12.00AM ni...mata dah kuyu baru boleh masuk...cess!!
 

Haris

Newbie
Joined
Jan 17, 2007
Messages
229
Points
16
Sama jugak dgn saya. Hari ni dpt 2 emel notis.... no IP pun sama.... tp blocking tu utk kebaikan semua, kan? So, kita lihat dr sudut positif lah ya... Alhamdulillah...
rupanya kes sama yer...dan memang sebelum ni pun member dah ramai yg kena
rasanya shuth kena edit sket buat image verification masa nak login tu..
cadangan yang baik

dan nk bagi tahu satu lagi...nape tiba-tiba asyik2 dok surf dan baca forum ni kuar ni

Sorry. The administrator has banned your IP address. To contact the administrator click here

dalam 10 min lepas tu baru boleh masuk...poning den....

nampak gaya admin kena buat sesuatu ni sebelum apa-apa kes yang lebih buruk berlaku...
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
image verification?.. hmm.. nie yg lemah skit nak buat tu.. nanti saya cuba carik kalo ada di punya add on.

pasal error "Sorry. The administrator has banned your IP address. To contact the administrator click here"

actually, semalam saya cuba block no ip yang ada tulis kat awal thread nie.
Tapi, saya dah agak, kalau saya block, maka orang ramai tak boleh masuk.. sebab apa? Sebab IP tu adalah IP server website nie.. so tak boleh nak block..

Hmm...

Apa-apa pun, saya cadangkan.. kepada sesiapa yang gunakan 1 komputer je untuk masuk forum ini... tak perlulah logout setiap kali nak keluar. Login dan tick kotak remeber me tu.. so lain kali kalau buka WC nie tak perlu nak login2 lagi..
 

aku

Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
2,105
Points
38
Apa-apa pun, saya cadangkan.. kepada sesiapa yang gunakan 1 komputer je untuk masuk forum ini... tak perlulah logout setiap kali nak keluar. Login dan tick kotak remeber me tu.. so lain kali kalau buka WC nie tak perlu nak login2 lagi..
Inilah solution terdekat :)
memang leceh pon kalau nak buat sendiri image verification tu.. huhuhu..
 

noorizam

Senior
Joined
May 16, 2006
Messages
703
Points
18
Inilah solution terdekat :)
memang leceh pon kalau nak buat sendiri image verification tu.. huhuhu..

saya pernah kena kat satu forum, nak login tak lepas masuk. cara remember id & password mungkin ia adalah salah satu solution..
 

percuma

Newbie
Joined
Sep 12, 2006
Messages
801
Points
16
patutlah saya login senang je kat rumah..rupaya ada tick remember me. Kat office ni terpaksalah sebab ramai yang share pakai internet ni. Apapun saya harap masalah login tidak menjejaskan ahli forum ni.
 

meor30

Senior
Joined
May 15, 2007
Messages
350
Points
18
Age
46
Apa-apa pun, saya cadangkan.. kepada sesiapa yang gunakan 1 komputer je untuk masuk forum ini... tak perlulah logout setiap kali nak keluar. Login dan tick kotak remeber me tu.. so lain kali kalau buka WC nie tak perlu nak login2 lagi..
Betul tu shuth, saya memang tak pernah logout lepas guna forum ni, dan tak pernah ada problem nak masuk WC. Mana pergi, usung laptop yg satu ni jer.
 
Top