Ni betul - betul asas...ramai yg abaikan tips ni

Joined
Feb 23, 2012
Messages
1,167
Likes
0
Points
38
Offline
#42
Satu lagi cara untuk cari permintaan ialah melalui FB, cthnya anda buat ayat mcm ni:

"agak2, ubat kurus ni bagus tak?"

"Saya baru je jumpa benda ajaib ni...ok tak?"

Lebih kurang mcm tu la...yang penting, dlm media sosial ni jgn terlalu direct..kena attract dulu :)
Menarik ni........................... ;) bagus3!
 
Joined
Feb 13, 2009
Messages
729
Likes
0
Points
0
Offline
#43
Utk FB, ada pelbagai cara juga...satu kaedah lagi ialah melalui Apps...

Cth apps yg boleh anda bina jika anda ingin menjual produk berasaskan pakaian..

" Pakaian yang sesuai untuk anda ialah.."

Jika seseorang berminat dgn pakaian, dia pasti akan klik pada apps tu dan like fanpage anda...lepas tu, follow up la :)
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#46
betul tu bro..selain tu juga produk yg kreatif dan lain dari yg lain juga mampu tsrik plggn dan pembeli
 
Joined
Feb 13, 2009
Messages
729
Likes
0
Points
0
Offline
#48
Thanks semua...semoga bermanfaat. Salah satu lagi trend yg saya perhatikan dlm mempromosi peoduk ialah dgn menggunakan gimik (gimmick) iaitu menonjolkan kelainan serta keunikan produk secara ekstrem...salah satu contoh, bagaimana Samsung mempromosikan smart TV mereka..iaitu melalui satu gimik dimana anda boleh bermain games Angry Bird melalui gerakan tangan dihadapan skrin TV...gimik ini berjaya menarik ramai orang berkunjung ke booth atau kedai samsung :)....(secara realitinya, anda tentu lebih selesa bermain games Angry Bird di smartphone atau tablet kan...)...inilah gimik :)...semoga sharing ini bermanfaat
 
Joined
Feb 13, 2009
Messages
729
Likes
0
Points
0
Offline
#53
Terima semua atas komen dan pendapat anda...

Nak cari produk yang ada permintaan kadangkala sangat berkait rapat dgn keinginan atau keperluan kita sehari-hari...cthnya; ketika menunggang motosikal, saya terfikir alangkah baiknya juga kalau saya boleh mendengar muzik. So, saya gunakan MP3 player dan pakai helmet...tapi agak rimas juga dengan tali earphone. Jadi, saya terfikir...boleh jadi jika helmet yg kita gunakan disertakan dgn MP3 player dan 'built in' speaker, lebih menyenangkan...tak rimas dgn tali earphone dan tak payah bawa MP3 player :)

Sekadar contoh shj :)

Semoga bermanfaat untuk semua...
 
Joined
Jul 24, 2009
Messages
208
Likes
0
Points
0
Offline
#58
kajian tentang permintaan di marker adalah perkara yang sangat penting sebelum terjun ke dalam perniagaan
 
Joined
Feb 13, 2009
Messages
729
Likes
0
Points
0
Offline
#60
Thanks semua...saya harap apa yg saya kongsikan memberikan banyak manfaat, walaupun ia hanya perkongsian ringkas sahaja.

maybe, lepas ni saya akan buka post baru dan kongsikan perkara yg lain pula :)
 
Top