(Newcomers IM) Bagaimana cara mengelakkan diri daripada tertipu di Internet (SCAM)

donsoulz

freshman
Joined
Aug 1, 2014
Messages
25
Points
1
rule yang perlu kita ada "Never invest money you can't afford to lose" ...mmg online ni kebanyakkannya scam...
 

Lovemimi123

freshman
Joined
Jul 4, 2021
Messages
59
Points
6
Age
31
mmg susah mau cari yg sahih kat laman web, sy pun cuma join mana2 yg rekomen mcm SB yg org kata confident, yg x, takut kena tipu
 

rusydi07

freshman
Joined
Jul 14, 2021
Messages
15
Points
1
Age
25
Masalah skim penipuan melibatkan kewangan ni mmg byk sgt kat Malaysia, in fact luar negara pon banyak. Boleh tengok money explained season 1 dekat Netflix kalau nak tau lebih lanjut. Cukup laa pasak pada diri bahawa nak buat duit tak mungkin sesenang tu. Persiapkan diri dengan ilmu kewangan. Kalau nak belajar boleh ke www.ensoftcontent.com atau beli ebook kewangan yang ada
 
Top