(Newcomers IM) Bagaimana cara mengelakkan diri daripada tertipu di Internet (SCAM)

zakwanzain

freshman
Joined
May 18, 2012
Messages
87
Points
0
kalau barang yang dia jual MURAH GILA, mesti ada udang di sebalik mee tu. hehe
Hati-hati lah kawan2.... aku hampir nak kena haritu. tapi Alhamdulillah Allah lindungi aku, beri petunjuk kat aku ^.^
 

Rand43Ang

freshman
Joined
May 30, 2012
Messages
0
Points
0
bermanfaat..bagus
jie2.jpg

jie3.jpg

jie1.jpg

jie1-1.jpg

jie1-2.jpg
 
Last edited:

Nakia

freshman
Joined
Jun 19, 2009
Messages
301
Points
18
Minta penjual tu bagi salinan IC dia supaya apablia berlaku penipuan senang nak buat laporan polis.
 

gempakcyber

freshman
Joined
Aug 29, 2012
Messages
33
Points
0
hehe! Da berapa kali da sy kena tipu dalam bisnes2 online ni.
 

Faiz Shafie

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
4,352
Points
0
Saya dah update ebook ni dulu tapi lupa nak share kat sini..hehe

selamat membaca!

paperbookstandingecover-1.png
 

zekhafizi

freshman
Joined
Aug 13, 2011
Messages
16
Points
0
Bagus... Saya pun kekadang takut nak join online biz sama ada dari Malaysia sendiri atau antarabangsa..
 

FFadzly

freshman
Joined
Oct 31, 2012
Messages
340
Points
16
bila produk digital : zipkan dgn password sebelum full payment. Ini antara salah satunyer. yg saya gunakan.
 

Khairi Hafizi

freshman
Joined
Sep 23, 2012
Messages
977
Points
0
alang2 dah jumpe thread pasal scam ni,nak tanya pada sesiapa yang tahu berkenaan satu program yang dipanggil UINVEST ni..program ni program baru..pelaburan jugak..kawan saya ada yang join..konsep dia macam ni,contoh kita labur rm10k,setiap bulan dapat untung 10% so kira dapat 1k la setiap bulan..tu kalau labur 10k..lebih kurang macam tu la..dia xde limit nak labur banyak mana..rm1 pun boleh..nak cakap tipu,siap masuk wikipedia lagi..mintak otai2 kat sini siasat ye dan tolong inform saya..kalau betul tipu,sempat lagi nak selamatkan kawan2 saya yg dh join tu..hehe..k,chow :)
 

jebat66

freshman
Joined
Aug 31, 2008
Messages
18
Points
1
alang2 dah jumpe thread pasal scam ni,nak tanya pada sesiapa yang tahu berkenaan satu program yang dipanggil UINVEST ni..program ni program baru..pelaburan jugak..kawan saya ada yang join..konsep dia macam ni,contoh kita labur rm10k,setiap bulan dapat untung 10% so kira dapat 1k la setiap bulan..tu kalau labur 10k..lebih kurang macam tu la..dia xde limit nak labur banyak mana..rm1 pun boleh..nak cakap tipu,siap masuk wikipedia lagi..mintak otai2 kat sini siasat ye dan tolong inform saya..kalau betul tipu,sempat lagi nak selamatkan kawan2 saya yg dh join tu..hehe..k,chow :)

salam, kawan dah join setahun lebih.setakat ni alhamdulillah la.

uinvest ni kita kena beli share,setiap share berlainan harga, roi dan tempoh investment. share kita beli tu juga bila2 masa kita boleh jual jika harga tersebut naik.
 

KhairiX

freshman
Joined
Apr 14, 2013
Messages
31
Points
0
alang2 dah jumpe thread pasal scam ni,nak tanya pada sesiapa yang tahu berkenaan satu program yang dipanggil UINVEST ni..program ni program baru..pelaburan jugak..kawan saya ada yang join..konsep dia macam ni,contoh kita labur rm10k,setiap bulan dapat untung 10% so kira dapat 1k la setiap bulan..tu kalau labur 10k..lebih kurang macam tu la..dia xde limit nak labur banyak mana..rm1 pun boleh..nak cakap tipu,siap masuk wikipedia lagi..mintak otai2 kat sini siasat ye dan tolong inform saya..kalau betul tipu,sempat lagi nak selamatkan kawan2 saya yg dh join tu..hehe..k,chow :)

Ade terdengar jugak pasal univest ni dan buat mase ni program ni memang membayar..Tetapi berhati-hati la..
 
Joined
Oct 24, 2013
Messages
212
Points
0
kwn2, support boleh ? sy tengah kumpul dana untuk projek pembangunan komples bangunan tahfiz akademi utk sekolah rendah. siapa yg berkemampuan sgt2 dialukan untuk memberi kan sedikit sumbangan waqaf. kita bagi sikit, tapi ganjaran pahala hingga ke akhirat nanti. berkekalan.



boleh layari website rasmi sy di www.waqaftahfizonline.com. atau contact sy terus di facebook www.facebook.com/WaqafTahfizOnline
 
Top