Newbie teraba perlukan panduan

mohdazmi

freshman
Joined
Dec 3, 2012
Messages
13
Points
0
As salam,

saya mohd azmi, sy mmg sgt2 berminat utk jadi IM yang berjaya-tetapi sy msh teraba-raba dlm membuat blue print kejayaan.

saya mempunyai beberapa idea untuk membuat ebook.

apa yg saya tahu-sy perlukan rakan JV- saya perlukn mentor - saya perlukan mailing list - saya perlukan join satu group IM yang boleh membentuk,memandu-memberikan tekanan dan panduan untuk sy terus berusaha - tidak mengalah - memantau -mengherdik jika perlu.

sesuatu seperti Project management group yang akan memastikan project IM saya berjaya.

BUT, sy tahu,semuanya bermula dari sikap SAYA sendiri.

Boleh cadangkan mentor yang perlu sy ikuti-bagaimana mahu menjadikan mereka mentor kita

boleh cadangkn sy group2 IM berkumpul-seperti FB group.

terima kasih
 

axrhuls

freshman
Joined
Aug 1, 2009
Messages
711
Points
16
Wsalam mohdazmi.

Pertama sekali saya ingin mengucapkan tahniah kepada anda kerana ingin menceburi dalam bidang perniagaan internet ini.

Jika anda mencari mentor, ramai pengguna wangcyber ini yang boleh anda jadikan mentor. Setiap dari mereka pakar dalam bidang masing-masing.

Kehadiran saya disini hanya ingin menawarkan khidmat diri saya untuk membantu saudara mencari arah yang dituju. Jika tidak keberatan, saudara boleh menghubungi saya melalui skype atau yahoo messenger.Maklumat IM ada pada profil wc sy. Saudara juga boleh menghubungi saya melalui fb:facebook.com/axrhuls . InsyaAllah saya akan membantu saudara.
 

Khairi Hafizi

freshman
Joined
Sep 23, 2012
Messages
977
Points
0
kalau ada idea,apa kata kalau saudara bermula dari sekarang!! :)
A journey of thousand miles begin with a single step!
Saya dulu macam saudara juga,teraba-raba..daripada teraba-raba tu la sikit2 ilmu saya peroleh daripada rakan-rakan di Wangcyber ni..sekarang ni pun dalam proses belajar lagi.. :)
Tahniah sebab ada keinginan untuk menjadi seorang IM yang berjaya..saya doakan kejayaan saudara!
 

HaniY

freshman
Joined
Mar 25, 2013
Messages
10
Points
0
boleh tolong saya tak ? saya newbie lg ni :-S --'
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
As salam,

saya mohd azmi, sy mmg sgt2 berminat utk jadi IM yang berjaya-tetapi sy msh teraba-raba dlm membuat blue print kejayaan.

saya mempunyai beberapa idea untuk membuat ebook.

apa yg saya tahu-sy perlukan rakan JV- saya perlukn mentor - saya perlukan mailing list - saya perlukan join satu group IM yang boleh membentuk,memandu-memberikan tekanan dan panduan untuk sy terus berusaha - tidak mengalah - memantau -mengherdik jika perlu.

sesuatu seperti Project management group yang akan memastikan project IM saya berjaya.

BUT, sy tahu,semuanya bermula dari sikap SAYA sendiri.

Boleh cadangkan mentor yang perlu sy ikuti-bagaimana mahu menjadikan mereka mentor kita

boleh cadangkn sy group2 IM berkumpul-seperti FB group.

terima kasih

Ni antara beberapa group2 IM

- http://www.facebook.com/groups/kedaikopiIM
- http://www.facebook.com/groups/persatuanUIM
- http://www.facebook.com/groups/bicarausahawan
-


boleh tolong saya tak ? saya newbie lg ni :-S --'

boleh :D banyak panduan2 berguna kat forum ni
 

HaniY

freshman
Joined
Mar 25, 2013
Messages
10
Points
0
Psl ebay , saper yg arif dan otai tu tlg ek , saya ada akaun ebay , tp dh kne suspend , xtahu ar npe , cm ne nak dpt kan balik akaun tu ? Help !
 

9AlWaYsc0oL9

Newbie
Joined
Dec 19, 2012
Messages
64
Points
6
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Anda akan dibongkarkan dengan satu rahsia yang sangat SUPER! Ianya adalah Ebook Usahawan Blog oleh Amirul Hafiz.

Siapakah Amirul Hafiz ini?
Beliau adalah seorang usahawan yang sedang meletop di tanah air kita. Beliau bongkarkan segala rahsiauntuk menjadi usahawan yang berjaya menerus blog. Sudah tentu ramai yang mempunyai blog di sini. Tetapi, adakah semua blogger telah menjana wang ratusan atau ribuan ringgit melalui blog?

Dalam Ebook Usahawan Blog ini, Amirul Hafiz akan membongkarkan rahsia dari pengalaman beliau selama enam tahun dalam dunia blogger.

Apa yang terdapat dalam blog ini?
#jana wang dengan blog
#rahsia kejayaan blog
#teknik jana pendapatan dengan blog
#review produk
#sewa iklan di blog
#install blog semudah abc
#istall theme semudah abc
#pilih plugins bagus semudah abc
#cara mendaftar nuffnang
#3 senjata utama nuffnang
#rahsia sulit nuffnang
#dan banyak lagi!!

Menarik bukan? Kebanyakan isi kandungan tersebut adalah berkenaan dengan Nuffnang. Beliau amat pakar dalam mempromosikan iklan dari Nuffnang sehinggakan mampu menjana pendapatan online yang begitu banyak.

Apa itu Nuffnang?
Nuffnang adalah sebuah syarikat yang membantu orang lain mempromosikan produk mereka. Kemudian, kita boleh mengambil banner/iklan yang terdapat di laman web Nuffnang. Syarikat ini akan membayar kita sekira RM0.10 - RM0.20 bagi setiap klik yang dilakukan ke atas iklan melalui blog/website kita.

Mungkin bagi anda 20 sen itu sikit sahaja, tetapi dengan Ebook Usahawan Blog, anda akan dibongkarkan rahsia untuk menggandakan 20 sen tersebut.

Saya telah membeli produk ini pada beberapa hari yang lalu, dan saya amat terkejut apabila pendapatan Nuffnang meningkat secara mendadak dalam beberapa hari sehaja! Alhamdulillah, tanpa bantuan Allah S.W.T dan saudara Amirul Hafiz tentu saya tidak mampu menjana pendapatan sebegini.

"Wow! Saya tertarik dengan Ebook tersebut! Erm.. Di mana boleh dapatkannya?"

Mudah aja, hanya perlu layari laman berikut dan anda boleh mendapatkannya dengan harga paling murah! Psst, Amirul Hafiz juga akan memberikan anda bonus yang sangat mahal harganya secara PERCUMA!
Berminat? Klik sini --> bit.ly/Ztf7xM

Salam sukses!
 
Top