Newbie IM 7 bulan Jana RM75k

h4logen

freshman
Joined
Jan 6, 2012
Messages
0
Points
0
Bagus. dalam setiap perkara perlukan 3 perkara kalau hendak dicapai.
1. Masa
2. sedikit pelaburan
3. usaha
nak minum teh tarik dekat kedai mamak kat kedai pun kena 3 perkara nie. duit tuk kos teh tarik, masa tuk minum dan usaha tuk angkat gelas ke mulut.



Agen pengiklanan dikehendaki menaikkan rating website. anda akan dibayar mengikut rating yg anda naikkan dengan peelaburan yang anda lakukan. disini semakin beasr pelaburan semakin kecil risiko. ingin ketahui lebih lanjut hubungi no di bawah or just email.


No hp: 0124900689
email: [email protected]
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Jumpa sifu tu yang agak payah sikit,banyak sifu sifu yang lokek ilmu ni >.<
hmm.. nampak sangat illyz tak pernah jumpa sifu.. ho! ho! ho!..
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
orang yang lokek ilmu nie selalunya adalah orang yang tak cukup ilmu...
(macam orang tak cukup duit la.. mestilah kena lokek)

kalau orang banyak ilmu.. takdenya dia nak lokek...

lagi satu.. kadang2 bukan sebab sifu..
tapi sebab orang tu yang tak tanya.. maka, tak dapatla..
lepastu suka-suka kata orang lokek ilmu..

entahhapahapaentah...hah! kandahkenabebelnganaku.. oh!
 

mawfiz

freshman
Joined
Nov 20, 2011
Messages
224
Points
16
orang yang lokek ilmu nie selalunya adalah orang yang tak cukup ilmu...
(macam orang tak cukup duit la.. mestilah kena lokek)

kalau orang banyak ilmu.. takdenya dia nak lokek...

lagi satu.. kadang2 bukan sebab sifu..
tapi sebab orang tu yang tak tanya.. maka, tak dapatla..
lepastu suka-suka kata orang lokek ilmu..

entahhapahapaentah...hah! kandahkenabebelnganaku.. oh!
relek bro shuth..jgn mrh.. :(
 

zahir75

freshman
Joined
Oct 8, 2009
Messages
8
Points
0
Memang Internet Business ni boleh menjimatkan kos perniagaan, dan oleh itu memaksimakan keuntungan. Tambah-tambah sekarang Internet dah lebih mobil dengan adanya iPhone dan Android phone yang membolehkan kita pantau business online kita on the move.

Bagaimana Internet boleh menurunkan kos perniagaan kita:

1. Dengan laman web yang 24/7 buka untuk menerima pesanan dan pembayaran - kos hanya dalam RM5,000 untuk setup, dan langganan tahunan sekitar RM400 setahun. Bandingkan jumlah ini (RM5,400 setahun) berbanding dengan sewa kedai kecil RM800 sebulan x 12 bulan = RM9,600, dan kos setup pula sekitar RM10,000.

2. Promosi dan pengiklanan di Internet adalah jauh lebih murah berbanding dalam media cetak - Pengiklanan Internet boleh dibuat dengan modal sekitar RM1,000 sebulan (untuk efektif), manakala kalau nak masuk akhbar, sediakanlah dalam RM2,000 sekali insertion.

Saya sendiri menggunakan Internet sebagai medium utama perniagaan saya, dan sebagaimana saudara Ikram.adi kita telah bentangkan, saya juga telah meraih keuntungan berlipat ganda dengan menggunakan teknologi Internet dan Multimedia untuk perniagaan saya, dalam masa yang jauh lebih singkat.
 

siti2salwa

freshman
Joined
Jul 1, 2011
Messages
14
Points
1
Terima kasih. Banyak tips yang saya belajar. Mungkin boleh sambung lagi bagaimana nak tarik pelanggan membeli?
 

zahir75

freshman
Joined
Oct 8, 2009
Messages
8
Points
0
Antara teknik yang popular yang anda boleh buat untuk menarik pelanggan untuk membeli adalah dengan menarik minat ramai terhadap diri anda sendiri.

Ini boleh dilakukan dengan:

1. mengumpul kawan dan bermesra di Facebook (cari saya "Ahmad Zahirudin" di Facebook) - jangan menjual pulak! Celoteh je dulu, dan buat kawan betul-betul. Dah mesra gitu, dalam 1,000++ kawan, bolehlah buat promosi sekali-sekala bila anda ada produk atau servis

2. berikan benda-benda percuma (yang betul-betul berguna) untuk didownload atau dikirimkan kepada orang ramai. Gabungkan teknik ini dengan Autoresponder, dan anda boleh kumpul market base anda di dalam database autoresponder anda. Dari masa ke semasa, anda boleh blast kepada subscribers anda untuk memperoleh jualan kepada produk atau perkhidmatan berbayar anda (boleh lihat contoh penggunaan autoresponder saya Portal Eilmu - lihat signature saya untuk link ke Portal Eilmu - saya sediakan maklumat ********** bagi usahawan dengan percuma, dengan syarat register nama dan emel dengan saya secara percuma untuk bina kawan-kawan baru yang kemudiannya boleh jadi pelanggan saya, dan juga rakan niaga, mahupun kawan-kawan untuk pergi minum kat kedai mamak).

Memang akan makan masa juga untuk kumpul kengkawan sehingga cecah 1,000++, tapi percayalah ianya berbaloi - kebanyakkan orang beli barang bukan pasal barang tu sangat pun, tapi kerana kawan dia yang jual. :D
 

inforaktif

freshman
Joined
May 24, 2011
Messages
35
Points
6
Menarik tips bro nie...
saya suka dgn perkataan keramat 'TAKE ACTION' tu..
mmg btul..

saya hanya take action hanya selepas 4-5 bulan lepas pegi seminar IM..
Lambat bertindak.. bermakna lambat la dpt hasil!!

tapi.. mmg betul.. selepas TAKE ACTION
baru lah mula merasa PENANGAN nye...

Bulan Nov & Dis 2011 baru-baru ini
dah mula menampakkan HASIL AMAT MENGGALAKKAN
bagi seorang yg MAKAN GAJI & berstatus IM (Part time shj)

Saya tak jual ebook atau produk fizikal..
tapi just bagi servis sahaja..
saya guna teknik emel marketing yg dipelajari sahaja..

yg buat saya semakin bersemangat,
hasil yg diperolehi lebih tinggi dari gaji bulanan makan gaji saya..

Saya yakin,
kalau saya yg hanya ada 2-3 jam sehari peluang berinternet boleh TAKE ACTION,
apetah lagi anda semua yg mungkin boleh spend byk mase lagi dgn internet..

Insyaallah, Nak seribu daya... :)
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
Jumpa sifu tu yang agak payah sikit,banyak sifu sifu yang lokek ilmu ni >.<
Mungkin illyz0909 ada pengalaman sendiri yang kurang jumpa sifu yang kedekut...
Alhamdulillah semua sifu yang saya jumpa seronok kongsi dengan saya, mungkin
saya ada elemen tambah nilai bila jumpa dengan diaorang, jadi bila saya kongsi
apa yang saya tau dengan sifu2 ni, diaorang pun seronok kongsi ilmu dgn saya.

Saya yakin illyz pun ada benda yang boleh kongsi yang kebanyakan orang sini tak tau.
 

poyoman

freshman
Joined
Sep 10, 2009
Messages
67
Points
0
Selalunya...
orang yang suka menipu, akan sentiasa fikir semua orang lain pun mahu menipu..
orang yang baik, akan sentiasa fikir semua orang lain pun sangat baik..
orang yang suka mencuri, akan sentiasa fikir & takut orang lain akan curi barang dia..
begitu juga dengan orang yang lokek.. maka mereka akan sentiasa fikir orang lain pun lokek..

wahat u give, u get back...
 
Top