[Newbie]Buat duit dengan Instagram.

olegs

freshman
Joined
Feb 5, 2013
Messages
46
Points
0
Ada tak sesiapa kat sini yang buat duit melalui Instagram? Follower saya ada dekat 23,000 sekarang (30-40% dari Malaysia)

Terima kasih :)
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
tt buat $$ dengan insta ??
 
Last edited:

olegs

freshman
Joined
Feb 5, 2013
Messages
46
Points
0
Instagram paling senang dapat trafik (dengan tools2 yang tertentu), dan merupakan lama social yang paling popular sekarang dan semakin mengingkat.

Total followers saya kat 2 account dah mencecah 40,000.

Trafik ke account Instagram saya sendiri saya anggarkan dalam, 10-15,000 sehari, tapi saya tak berapa tahu nak buat duit dari trafik ni.

Dalam 2 hari ni saya cuba letakkan link specials says.my ke profil instagram saya, dan berjaya dapat lebih kurang 200 UV, tapi dapat RM30 je sebab cuma ada 3 specials je yang saya boleh share. Dan hari ni saya cuba churp-churp pulak, adalah dapat lebih kurang 90 UV, so mungkin dapat RM18.

Nanti saya nak cuba jual produk2 fizikal pulak kat account saya, seperti pakaian, macam popular kat Instagram. Memandangkan 1 gambar saya boleh dapat 2000 likes sehari, tak mustahil untuk jual minimum 1-5 produk sehari.
 

HornetFlyers

freshman
Joined
Mar 11, 2013
Messages
17
Points
0
macam mana nak buat tu dekat instagram??
 

farhan5309

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
158
Points
16
Ada tak sesiapa kat sini yang buat duit melalui Instagram? Follower saya ada dekat 23,000 sekarang (30-40% dari Malaysia)

Terima kasih :)
Macamana boleh dpt follower mcmtu yer? Artis ker? :)
 

olegs

freshman
Joined
Feb 5, 2013
Messages
46
Points
0
Pakai bot autolike gambar2 orang, sekarang 50k dah :)
 

JakzAizzat

freshman
Joined
Dec 12, 2011
Messages
32
Points
6
Boleh jer nak buat duit guna insta.

-Upload gambar product dan promotion sesuatu bisnes.
-Tag kawan2 kat dalam gambar tu.
-gunakan kuasa hashtag :3 (ala-ala twitter)
-boleh jual acc insta tu kepada org lain ( ala-ala jual page facebook)
 
Top