New Spring 2014 Seller Standard Update - apa yang bagus?

haydenz

freshman
Joined
Dec 29, 2009
Messages
19
Points
0
Start dari Ogos 2014 ni ebay dah start set up standard baru untuk seller.
Boleh check di http://pages.ebay.com/sellerinformation/news/springupdate2014/sellerstandards.html


Aku pening bila baca apa yg ebay cakap so aku rujuk dekat community br paham.
aku nampak point yg bagus 2 je.

1. Semua transaction dikira good secara default, selagi customer tak bagi negative/neutral feedback/ atau rate DSR 1,2,3
Senang cite customer yang tak bagi feedback ataupun letak DSR, akan dikira positif by default dan contribute pada percentage kita.
Aku dulu standard seller je, tapi pas rule baru ni applied terus naik above standard, sebab byk transaction yang tak dpt fb


2. Pertukaran sistem transaction defect rate.
. Selagi takde masalah dalam salah satu dari 7 items di bawah dan komplen dari 5 buyer berbeza, kita akan dilabel sebagai above standard
Utk seller yg 100 transaction ke bawah dalam setahun akan dikira maksimum 5 defect sebelum jatuh ke standard seller.
yang 100 ke atas kira 5%, yang lebih 400 transaction sebulan kira lain plak.

①Low detailed seller ratings for item as described
This refers to the number of low (1, 2, or 3 stars out of 5) ratings that your buyers have left for you for describing the item accurately in the listing
②Opened cases for items not as described
This refers to any eBay Money Back Guarantee cases or PayPal cases that buyers have opened—with "item not as described" as the reason 0
③Returns for items not as described
This includes returns that buyers initiate because the item is not as described, is defective, or expired (e.g. concert tickets), or the item arrived damaged 0

-----------------------------------------------------------------------Postage and delivery
④Low detailed seller ratings for shipping time
This refers to the number of low (1 star out of 5 ) ratings that your buyers have left for you for shipping and handling time detailed seller ratings 1
⑤Opened cases for items not received
This refers to any eBay Money Back Guarantee cases or PayPal cases that buyers have opened—with "item not received" as the reason 0

-----------------------------------------------------------------------Neutral or negative feedback
⑥Neutral or negative feedback from buyers 1

----------------------------------------------------------------------Canceled transactions
⑦Canceled transactions (out of stock or sold to someone else)
This refers to any transaction that you've canceled—either on eBay or PayPal—because you don't have the item anymore or you chose not to ship the item after it was sold

Dulu tak silap dia kira ikut percentage, so kalo baru jual 20 barang dah dpt 1 negative fb, memang susah nak naik dalam search result.

kalau ada yang lain mohon share sekali. sama2 kita sapu sawang sub forum ni.
 
Top