[New Hot] New Phone For Sale

SFX

Senior
Joined
Apr 1, 2008
Messages
1,930
Points
38
kalau nak murah lagi boleh, xde hal punya..kite boleh kawteam jer.. tapi angkut banyak skit la.. 2 3 ker.. :p

adeh bro, kalau nak beli satu je boleh turunkan sampai berapa tu?
 

SFX

Senior
Joined
Apr 1, 2008
Messages
1,930
Points
38
adeh ingat rm100..haha..kalau beli 2 3 berapa nk turunkan tu
 

lamanblog

freshman
Joined
Jun 9, 2007
Messages
304
Points
16
Age
33
Salam sejahtera semua, saya buka thread baru
ni sebab atas cadangan bro Raja Kamil dan supaya lebih
memudahkan urusan saya selepas ini. Baiklah, saya ingin
memberkenalkan:
..
Handphone Baru Dengan Harga Yang Murah

Saya tidak menjual di thread yang sebelum ini kerana
terdapat misunderstanding antara saya dengan pembekal
. Jadi saya ingin memfokuskan dengan lebih detail dalam
thread ini. Harap tiada masalah akan berulang. Handphone
yang ditawarkan mempunyai 2 jenis, iaitu:

(sila klik pada jenis untuk melihat gambar handphone)

p/s - Harga boleh dikurangkan lagi jika ambil banyak
(2 atau lebih).


Original Iphone Now Available (just RM1300)

Snapshot_20091212_8.jpg

Snapshot_20091212_7.jpg

Snapshot_20091212_9.jpg


- Disertakan dengan warranty Handphone selama 1
tahun
- terdapat warna hitam dan putih


Salam. Maaf saya sekali lagi mencelah.
Betul ke Iphone Original yg bro Azrul tunjuk tu, betul-betul
original? Kalau dari gambar yang saya tengok, macam masih
china made rasanya.

Kualiti skrin Iphone takde sepecah n 'secerah pelik' mcm tu
walaupun amik dari camera VGA sekalipun. Lagi satu, jarak
antara edge skrin dengan salutan chrome tu macam agak
jauh. Logo belakang juga nampak sedikit kebawah. Plastic
made housing nampak murah n xde kualiti. Paling jelas,
skrin la, sbb Nokia china made pun kualiti skrin mcm tu.

Cuba tengok ada 3G tak. Itu bentuk Iphone 3G. Bentuk
Iphone 2G lain dari yg tu.

boleh up tgk casing iphone x bro?...serial number
skali ..

Mungkin permintaan noah boleh membantu.

maaf, hanya menyuarakan pendapat. Kalau saya salah
maafkan ya, mata saya yang rabun.

p/s: kalau sy salah, sy delete post ni. maaf
 
Last edited:
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
Salam. Maaf saya sekali lagi mencelah.
Betul ke Iphone Original yg bro Azrul tunjuk tu, betul-betul
original? Kalau dari gambar yang saya tengok, macam masih
china made rasanya.

Kualiti skrin Iphone takde sepecah n 'secerah pelik' mcm tu
walaupun amik dari camera VGA sekalipun. Lagi satu, jarak
antara edge skrin dengan salutan chrome tu macam agak
jauh. Logo belakang juga nampak sedikit kebawah. Plastic
made housing nampak murah n xde kualiti. Paling jelas,
skrin la, sbb Nokia china made pun kualiti skrin mcm tu.

Cuba tengok ada 3G tak. Itu bentuk Iphone 3G. Bentuk
Iphone 2G lain dari yg tu.



Mungkin permintaan noah boleh membantu.

maaf, hanya menyuarakan pendapat. Kalau saya salah
maafkan ya, mata saya yang rabun.

p/s: kalau sy salah, sy delete post ni. maaf

yang ni saya pergi jumpe supplier lain..pasal screen pecah tu, sebab hp saya laptop sayaa..kamera x ok...sy pakai, alhamdulillah x sama macam china fone.. :)
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
iphone detail updated in 1st post.

- original singapore made (bukan original US made)
- Saiz memory 32 GB
- Iphone 3Gs
- Boleh connect internet..
- screen kene touch guna jari, bukan kuku (salah satu ciri2 iphone ori).
- screen boleh tukar menegak atau melintang secara automatik
- kalau main game, hanya gerakkan iphone ke kiri atau ke kanan (macam iklan dalam TV)
- Disertakan dengan warranty Handphone selama 1 tahun
- terdapat dalam warna hitam dan putih
 
Last edited:

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
iphone dari mana? US? Singapore? Apple? Maxis?
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
iphone dari mana? US? Singapore? Apple? Maxis?

saya ada state kat dalam post sebelum nih. ni iphone singapore. Dah cuba and sy dah pakai dah. memang sebijik cam real. supplier cakap (orang yg lebih mahir) ni ori tp from singapore. kalau nak ori dari us, lagi mahal..memang 2000 lebih..

tp yang bestnya, singapore ni pun memang sebijik macam us punya.
 
Joined
Dec 16, 2007
Messages
805
Points
16
kalau us punya $300 je bro.
Yang mahal dan ori (full unlocked), dari Maxis.
Mungkin thread daripada lowyat ni boleh membantu, http://forum.lowyat.net/topic/868281

Terima kasih

yup, yg ni full unlocked la.. :) tapi saya belum try lagi. :p supplier bagi jaminan kalau download original application dari iphone, tetap boleh pakai..
 
Last edited:
Top