Teknologi Network connection di Malaysia

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
Apa pendapat korang tentang network connection dkt Malaysia skrg ni? Yelah dah masuk 2020 kot korang rasa ada perubahan tak? Skrg ni tgk banyak telco nak upgrade dia punya network ke 5G technology. Tp apa korang rasa? Maybe dia punya 4G pun slow? or coverage still tak luaskan lagi? ha meh share korang punya experience...
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
Apa pendapat korang tentang network connection dkt Malaysia skrg ni? Yelah dah masuk 2020 kot korang rasa ada perubahan tak? Skrg ni tgk banyak telco nak upgrade dia punya network ke 5G technology. Tp apa korang rasa? Maybe dia punya 4G pun slow? or coverage still tak luaskan lagi? ha meh share korang punya experience...
kalau bab ni aku rasa celcom paling win! sbb dia punya 4G mmg padu teroxxx! kalau technology 5G tu tk tahu acano lagi sbb still dlm peringkat percubaan.. aku tgk haritu dia buat trial dkt langkawi so kita tunggu jelah hehehe
 

syasya

freshman
Joined
Jan 7, 2020
Messages
13
Points
1
Age
26
Apa pendapat korang tentang network connection dkt Malaysia skrg ni? Yelah dah masuk 2020 kot korang rasa ada perubahan tak? Skrg ni tgk banyak telco nak upgrade dia punya network ke 5G technology. Tp apa korang rasa? Maybe dia punya 4G pun slow? or coverage still tak luaskan lagi? ha meh share korang punya experience...
perubahan apanya? 4G pun lembap mcm siput hahaha
 

syasya

freshman
Joined
Jan 7, 2020
Messages
13
Points
1
Age
26
kalau bab ni aku rasa celcom paling win! sbb dia punya 4G mmg padu teroxxx! kalau technology 5G tu tk tahu acano lagi sbb still dlm peringkat percubaan.. aku tgk haritu dia buat trial dkt langkawi so kita tunggu jelah hehehe
apani try dkt langkawi? Try dkt KL lah baru boleh test dia punya line ramai user dkt sini kot
 

syasya

freshman
Joined
Jan 7, 2020
Messages
13
Points
1
Age
26
mcm saya pakai digi tp line bila malam je mesti lembap haih koyak gak ah
 

astakona

freshman
Joined
Jan 17, 2020
Messages
13
Points
1
Age
30
Apa pendapat korang tentang network connection dkt Malaysia skrg ni? Yelah dah masuk 2020 kot korang rasa ada perubahan tak? Skrg ni tgk banyak telco nak upgrade dia punya network ke 5G technology. Tp apa korang rasa? Maybe dia punya 4G pun slow? or coverage still tak luaskan lagi? ha meh share korang punya experience...
takda perubahan saya pakai celcom banyak masalah... Minggu lepas tah pahal internet 4g takda
 

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
42
Points
8
perubahan apanya? 4G pun lembap mcm siput hahaha
awak pakai plan apa? Mesti guna umobile en sbb tu jd centu HAHAHAHAHA mcm saya guna celcom mmg puas hati. Kampung saya dkt dalam hutan tebal tau hehe so kalau dkt sana celcom jelah yg ada line... Layan youtube full HD+ dkt sana pun tak sangkut wei kalau telco lain tu mmg sendu huhuhuhu
 
Last edited:

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
42
Points
8
apani try dkt langkawi? Try dkt KL lah baru boleh test dia punya line ramai user dkt sini kot
ala ni trial je kot bukan dia kasi user biasa guna lagi... Kira org org dia jelah try acano padu ke tak padu technology 5G yg diorang tgh develop tu... Telco mcm digi umobile maxis tu better betulkan dulu lah 3G and 4G korang sbb yg ni pun dah lembap mcm siput haahha
 

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
45
Points
8
mcm saya pakai digi tp line bila malam je mesti lembap haih koyak gak ah
kok kamu pakai digi dong? hahaha telco ni mmg ada isu sikit saya tgk kecoh dkt twitter kata line tak jalan hahhaa better guna celcom line sentiasa laju tiap masa haaa. Family saya mmg dah sebati dengan celcom sampai dkt rumah pun kitaorg pakai dia punya plan home fibre gold supreme. Tiap bulan bayar RM120 je boleh pakai ramai ramai sbb unlimited quota
 

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
45
Points
8
takda perubahan saya pakai celcom banyak masalah... Minggu lepas tah pahal internet 4g takda
eh minggu lepas ok je saya guna? Ke connection phone awak yg problem? Kenkadang phone saya jd centu gak. Lepas dah reset network ha terus lancar mcm biasa. Try ah buat ceni dulu
 

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
45
Points
8
kannn.... Harap dkt phone je tunjuk signal 4G padahal line tak jalan langsung puiii
telco lain mmg banyak yg mcm ni huhuhu tgk celcom siap ada 4G+ line berdesup laju mcm ferrari hahahaha saya layan game PUBG siap buat live streaming dkt FB mmg takda hal... Selalu dapat chicken dinner kot ha lepastu ramai ah viewer
 
Last edited:
Top