Nasihat kepada newbie yang baru nak menceburi biznes internet

Joined
Jul 12, 2006
Messages
957
Likes
2
Points
18
Offline
#41
Soal hutang ni, adalah berdasarkan kepada tahap kemampuan mengambil risiko masing2. Jika sanggup ambil risiko dengan mengambil hutang sebanyak RM20k untuk ceburi bisnes tersebut, silakan...

tetapi bagi saya, seperti mana yang telah di war-warkan oleh team SaifulSham..

"start small, finish big.."

Saya amat bersetuju dengan mereka. Bermulalah dengan modal yang kecil, insyaAllah jika betul caranya dan kuat berusaha.. akan berakhir dengan pulangan yang besar!
 
Joined
Jan 6, 2009
Messages
120
Likes
7
Points
18
Offline
#47
Hi, ramai antara kita ini nak berjaya dalam IM.
Ramai yang kata money in the list. Dapat beribu list. Tapi tidak dapat jual produk. Kalau list bukan target niche pun tak guna juga 3% saja yang akan beli. Macam mana cara convert 97% kepada pembeli anda.

List tidak lebih dari tool yang dapat menolong prospek anda menuju kejayaan. Umpama orang buta yang perlukan panduan. Anda ibarat tongkat yang membantu orang buta berjalan. Bergantung kepada orang buta tersebut dia nak ke mana.
 
Joined
Jul 12, 2006
Messages
957
Likes
2
Points
18
Offline
#48
Hi, ramai antara kita ini nak berjaya dalam IM.
Ramai yang kata money in the list. Dapat beribu list. Tapi tidak dapat jual produk. Kalau list bukan target niche pun tak guna juga 3% saja yang akan beli. Macam mana cara convert 97% kepada pembeli anda.

List tidak lebih dari tool yang dapat menolong prospek anda menuju kejayaan. Umpama orang buta yang perlukan panduan. Anda ibarat tongkat yang membantu orang buta berjalan. Bergantung kepada orang buta tersebut dia nak ke mana.
Yeap! List ni cuma sebagai tool 'fast track'
dalam membuat jualan di internet.

Tanpa list pun sebenarnya masih boleh lagi
membuat jualan.

IM memberikan panduan.. tetapi bergantung kepada
empunyai diri sama ada untuk ikut dan praktikkan
atau abaikan kerana sifat malas.

Saya ada seorang customer telah sms kepada saya
menyatakan dia berminat untuk beli ebook saya.
Tapi katanya, dia tidak suka 'membaca'. Jadi, apa
yang saya katakan kepada beliau ialah ebook
tersebut tidak sesuai untuknya kerana tanpa
membaca, agak sukar untuk mempelajari apa yang
saya mahu sampaikan.

mmmm....
 
Joined
May 11, 2008
Messages
439
Likes
2
Points
18
Offline
#50
Yeap! List ni cuma sebagai tool 'fast track'
dalam membuat jualan di internet.

Tanpa list pun sebenarnya masih boleh lagi
membuat jualan.

IM memberikan panduan.. tetapi bergantung kepada
empunyai diri sama ada untuk ikut dan praktikkan
atau abaikan kerana sifat malas.

Saya ada seorang customer telah sms kepada saya
menyatakan dia berminat untuk beli ebook saya.
Tapi katanya, dia tidak suka 'membaca'. Jadi, apa
yang saya katakan kepada beliau ialah ebook
tersebut tidak sesuai untuknya kerana tanpa
membaca, agak sukar untuk mempelajari apa yang
saya mahu sampaikan.

mmmm....
Bagaimana kalau ilmu tersebut disampaikan dalam bentuk audio ? :)
 
Joined
Apr 12, 2009
Messages
3,058
Likes
0
Points
36
Offline
#52
dan boleh download ebook kat signature saya
panduan untuk newbie

yang penting, usaha tangga kejayaan
 
Joined
Dec 16, 2009
Messages
158
Likes
0
Points
16
Offline
#53
terima kasih di atas nasihat2...
dulu sy suka beli produk2 yg hot2
pastu sy baca...pastu simpan dlm pc..x ambil tindakan apa2 pon
lps ja terima email dr flarebiz..sy lupa apa tajuk email dia...sy mula baca balik eb00k yang sy dah beli...dah sy mula tak action sikit demi sedikit...

betapa menyesalnya sy bila tak take action langsung dulu..:(

sy baru nak bertapak dlm dunia IM ni...harap2 otai2 beri sokongan
 
Top