nak travel guna public transportation

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
186
Points
18
Korang nak mintak pendapat lah kalau dari KL nak ke JB better naik flight ke bas lebih murah?
sebab pasal time nak sampai berapa jam tu i tak kesah sangat.
then nak dari JB tu nak masuk Singapore. siapa pernha buat mcm ni, ada itinerary x?
 

kong1king

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
16
Points
1
Korang nak mintak pendapat lah kalau dari KL nak ke JB better naik flight ke bas lebih murah?
sebab pasal time nak sampai berapa jam tu i tak kesah sangat.
then nak dari JB tu nak masuk Singapore. siapa pernha buat mcm ni, ada itinerary x?
mesti lah bus lagi murah. nak jimat naik bus laa. beli tiket online je skrg senang
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
153
Points
18
Korang nak mintak pendapat lah kalau dari KL nak ke JB better naik flight ke bas lebih murah?
sebab pasal time nak sampai berapa jam tu i tak kesah sangat.
then nak dari JB tu nak masuk Singapore. siapa pernha buat mcm ni, ada itinerary x?
mmg bas murah banyak weh..lari jauh tu harga dia..flight triple harga satu tiket bas..kalau ko tak kisah pasal brapa lama better ambil bas..duit lbih tu dah boleh buat duit jenjalan dah..
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
164
Points
18
Korang nak mintak pendapat lah kalau dari KL nak ke JB better naik flight ke bas lebih murah?
sebab pasal time nak sampai berapa jam tu i tak kesah sangat.
then nak dari JB tu nak masuk Singapore. siapa pernha buat mcm ni, ada itinerary x?
aq pernah dri ipoh ke johor direct. tukar naik johor ke singapore pulak..johor ke singapore dlm belas2 ja. rm 10 pun dapat tgok location kau stop lah. seingat aku punya rm13. ni pun aku booking tiket online terus.
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
aq pernah dri ipoh ke johor direct. tukar naik johor ke singapore pulak..johor ke singapore dlm belas2 ja. rm 10 pun dapat tgok location kau stop lah. seingat aku punya rm13. ni pun aku booking tiket online terus.
oh boleh book tiket online je ke skrg? aku baru tahuu. semua tempat ke boleh?
Post automatically merged:

mmg bas murah banyak weh..lari jauh tu harga dia..flight triple harga satu tiket bas..kalau ko tak kisah pasal brapa lama better ambil bas..duit lbih tu dah boleh buat duit jenjalan dah..
orang have have je naik flight kita ni naik bus je janji selamat sampai ke destinasi
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
164
Points
18
oh boleh book tiket online je ke skrg? aku baru tahuu. semua tempat ke boleh?
Post automatically merged:


orang have have je naik flight kita ni naik bus je janji selamat sampai ke destinasi
pilih ja location mana nak pergi..ada ja semua..aq mmg klau cuti pg trip ja dlm malaysia..so far yg aku pergi semua ada tiket..aku beli dkat redbus ja, siap first aku sign up ada la dpt free rm20..
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
186
Points
18
pilih ja location mana nak pergi..ada ja semua..aq mmg klau cuti pg trip ja dlm malaysia..so far yg aku pergi semua ada tiket..aku beli dkat redbus ja, siap first aku sign up ada la dpt free rm20..
really? murah tu. in term of time apa banyak tak pilihan. takut limited je, waktu tu penting sbb kita nak bajet masa bila nak sampai.
kang ada waktu awal pagi ja tak sempat nak gerak pualak.
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
153
Points
18
pilih ja location mana nak pergi..ada ja semua..aq mmg klau cuti pg trip ja dlm malaysia..so far yg aku pergi semua ada tiket..aku beli dkat redbus ja, siap first aku sign up ada la dpt free rm20..
kan aku mmg nk gi memana kalau tak nak drive akan ambil bas ja..murah beb..pastu kalau beli online, ko puas hati boleh tgok seat mana ko prefer
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
164
Points
18
really? murah tu. in term of time apa banyak tak pilihan. takut limited je, waktu tu penting sbb kita nak bajet masa bila nak sampai.
kang ada waktu awal pagi ja tak sempat nak gerak pualak.
banyak pilihan gak sbb tu aq guna sini ja..sbb aq kalau blik kg ke pergi memana jumaat pkul 6-8mlm waktu fav la..tp ssh betul nak jmpa nasib kat sini ada bnyak..bas pun bnyak choice..
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
pilih ja location mana nak pergi..ada ja semua..aq mmg klau cuti pg trip ja dlm malaysia..so far yg aku pergi semua ada tiket..aku beli dkat redbus ja, siap first aku sign up ada la dpt free rm20..
dalam malaysia je ke ada? kalau thailand? lama dah tak pi thailand rinduu makanan sana
 

kong1king

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
16
Points
1
kan aku mmg nk gi memana kalau tak nak drive akan ambil bas ja..murah beb..pastu kalau beli online, ko puas hati boleh tgok seat mana ko prefer
aku selalu book dekat easybook.com. sebab ada banyak voucher dia bagi jadi harga tiket murah
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
80
Points
8
weh nak tanya gak kalau bas kan boleh pilih seat ka? aku ada beli kat kaunter ipoh tapi dia just tanya nk single seat atau biasa? pilih row mana takda pulak tanya kita. aku ni dh la jenis fobia kalau belakang sngat
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
52
Points
6
Age
34
banyak pilihan gak sbb tu aq guna sini ja..sbb aq kalau blik kg ke pergi memana jumaat pkul 6-8mlm waktu fav la..tp ssh betul nak jmpa nasib kat sini ada bnyak..bas pun bnyak choice..
ada semua jenis bus ke dalam apps tu? aku selalu naik bus mutiara dah selesa dgn bus tuu
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
164
Points
18
dalam malaysia je ke ada? kalau thailand? lama dah tak pi thailand rinduu makanan sana
member aq pernah dari shah alam ke hatyai..rm 75 tapi redeal apa tah tinggal rm60 ja..makesure ko ada passport la tapi hahahah..cut cost gilah weh dia cakap naik bus..transportation punya bajet dia boleh jimat sbb bus murah..
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
member aq pernah dari shah alam ke hatyai..rm 75 tapi redeal apa tah tinggal rm60 ja..makesure ko ada passport la tapi hahahah..cut cost gilah weh dia cakap naik bus..transportation punya bajet dia boleh jimat sbb bus murah..
wahh murahnya. macam mana dapat murah weh ada pakai code apa apa ke? sebab aku tengok dekat apps tu rm75 price takde discount pun
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
164
Points
18
ada semua jenis bus ke dalam apps tu? aku selalu naik bus mutiara dah selesa dgn bus tuu
banyak gak..aq rasa kalau g stesen bas besar, semua bas yg ada situ ada lah dekat apps tu..cmtu lah lbih krg..so far time range tu varieties, fav aku wktu petg sbb nak smpai kat destinasi tu wktu mlm..
Post automatically merged:

wahh murahnya. macam mana dapat murah weh ada pakai code apa apa ke? sebab aku tengok dekat apps tu rm75 price takde discount pun
yeke? aq ada try gak cari ada dua punya reddeals kat apps dia..tapi kalau nak sng download apss situ tak pun beli bus pass..
 
Top