nak tengok contoh website yg ada adsense?

zinedine

Senior
Joined
May 3, 2006
Messages
1,002
Points
18
Saya baru develop semalam.. tak sampai sentengah jam dah dapat RM0.13, hmm... tapi website ni form tak working lagi sebab webhosting xsupport.. Anyway, tengoklah. Kalau boleh dijadikan panduan, ikutlah. Kalau ada pendapat dan komen. Bagitau lah.. sama - sama berkongsi ilmu nak jadi jutawan..

www.thescorea.aridztech.com
Nak tau camner dlm masa 1/2 jam dah boleh dpt duit tu? Apa tipsnya?
 

acis32

Newbie
Joined
Sep 27, 2006
Messages
203
Points
16
google adsense ini kadang diorang kasi keluar iklan murah dan kadang-kadang iklan mahal. Nak tahu ler keyword apa yang selalunya iklan mahal?....heee...heee!!!
 

zinedine

Senior
Joined
May 3, 2006
Messages
1,002
Points
18
google adsense ini kadang diorang kasi keluar iklan murah dan kadang-kadang iklan mahal. Nak tahu ler keyword apa yang selalunya iklan mahal?....heee...heee!!!
Nak tau ke keyword apa yg mahal nilainya? kalau nak tau, kenalah beli buku panduan adsense oleh raja adsense. Kat dlm tu disenaraikan 220 high paying keyword. Boleh la beli buku sham raja adsense tu kat sini. Nilainya antara $1-$5.
 

bazet

junior
Joined
Jul 25, 2006
Messages
171
Points
18
kalau skrg keyword mungkin 0.15 aja.maybe 2 tahun lagi jadi 10 usd per click...sapa tahu.

Autos boleh tahan..letak aja nama kereta, Honda,Acura,Lexus...blog pasal kereta aja.....cerita boleh ubahsuai dari familycar.com atau jalopnik.com
 

batagolek

Senior
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,071
Points
38
wah bazet, kalo hang tulis ebook cam corey rudl pasni, masyukkkkk lah ko....carsecret tu. hehehe
 

ammbiz

Newbie
Joined
Oct 13, 2006
Messages
315
Points
16
saya pun baru jer set up weblog pasal forex ar itu dpt 1.60 usd ..1 klik ..
:) ..perlu masa yg panjang .. dan perlu naik kan rank web kita..
 

azmitaufik

freshman
Joined
Nov 6, 2006
Messages
25
Points
1
Kalau nak tengok contoh website yang pasang adsense tu banyak kat malaysia ni, tapi cuma nak dapatkan klik tu yang payah sikit. nasihat aku korang berhati-hati jangan sampai klik iklan adsense tu sendiri atau suruh member-member klik - sebab google boleh trace dan akan banned id adsense kita.

Yang penting kalau nak cari duit adsense ni kena rajin buat site/blog yang berinformasi tinggi dan keyword optimised (jangan over optimised pulak).

Tapi kalau site/blog dah bagus tak semestinya pasanga id adsense je... , korang boleh gunkan pengiklan lain seperti amazon, adbrite dan bidvertiser dan banyak pengiklan PPC yang lain.

Salam.
 

aad_lfcfn

freshman
Joined
Jul 31, 2006
Messages
48
Points
6
betul kata azmitaufik tu..once busted, memang susah nk apply balik.. te'paksa guna nama org lain + address lain. imo, guna add blocker kalau guna firefox..test guna localhost jer.. :)
 
Top