nak tanya pasal : tutorial autoresponder

shahnas2u

Newbie
Joined
Aug 15, 2009
Messages
724
Points
0
saya nak jadi reseller utk tutorial sistem autoresponder amirol zolkifli tu....

tp itu skrip yg kena install kat server kan???
dgr citer ada hosting yg suspend bila kita install skrip autoresponder kat hosting,......

xde risiko ke eh???

please someone....
hit me some info............
 

rahmanbasri

Senior
Joined
Jul 4, 2009
Messages
2,967
Points
0
xde risiko kena banned ke???

Skrip Autoresponder Amirul dgn Bearnerd ada perbezaan, namun kedua2nya kena di install dlm hosting..

Biasanya hosting provider akan banned akaun kita apabila kita menghantar emel ke mailing list dlm jumlah yg banyak..

Tetapi, utk skrip bearnerd, dia dah buat limitation, hanya 200 list akan dapat emel dalam masa sejam, ini utk mengelakkan hosting jadi lembap n slow...

Utk skrip Amirol, kita boleh create kempen yang berbeza2 hnya dgn sekali install shj, tp utk skrip Bearnerd, kena instal byk kali kalo nk buat byk kempen..

Cuma, sblm ni sy ada berbincng dgn Bearnerd agar menyediakn skrip yg blh membuat byk kempen hny dgn skali instal shj, spt skrip Amirol, dia kata, akan diusahakan...Jadi mgkn updated script akan dtg akan dilengkapi dgn sistem sekali instal je, dah boleh buat byk kempen..

Tetapi, risiko autoresponder yg instal kat hosting ni, ialah, transfer rate akan menjadi semakin lambat apabila list email smakin byk... dan risiko utk kena banned akn menjadi lebih tinggi..

Solutionnya, sewa la autorespondr berbayar..hehe...

Norabots pun murah juga...

Kalo nak sewa Norabots, PM saya dgn segera...
 

shahnas2u

Newbie
Joined
Aug 15, 2009
Messages
724
Points
0
Skrip Autoresponder Amirul dgn Bearnerd ada perbezaan, namun kedua2nya kena di install dlm hosting..

Biasanya hosting provider akan banned akaun kita apabila kita menghantar emel ke mailing list dlm jumlah yg banyak..

Tetapi, utk skrip bearnerd, dia dah buat limitation, hanya 200 list akan dapat emel dalam masa sejam, ini utk mengelakkan hosting jadi lembap n slow...

Utk skrip Amirol, kita boleh create kempen yang berbeza2 hnya dgn sekali install shj, tp utk skrip Bearnerd, kena instal byk kali kalo nk buat byk kempen..

Cuma, sblm ni sy ada berbincng dgn Bearnerd agar menyediakn skrip yg blh membuat byk kempen hny dgn skali instal shj, spt skrip Amirol, dia kata, akan diusahakan...Jadi mgkn updated script akan dtg akan dilengkapi dgn sistem sekali instal je, dah boleh buat byk kempen..

Tetapi, risiko autoresponder yg instal kat hosting ni, ialah, transfer rate akan menjadi semakin lambat apabila list email smakin byk... dan risiko utk kena banned akn menjadi lebih tinggi..

Solutionnya, sewa la autorespondr berbayar..hehe...

Norabots pun murah juga...

Kalo nak sewa Norabots, PM saya dgn segera...

ohhhhh...tima kasih byk2 bro rahman....

td baru jerrr daftar jd reseller tutorial autoresponder tuh.........

pasal norabots tuh,mmg sy nak sewa pun.......
tp drpd link bro wanmus kot hehehehe
...coz bro wanmus kasi rebet n tutorial norabots bm...
huhuhu susah nk dapat tuh......
 

rahmanbasri

Senior
Joined
Jul 4, 2009
Messages
2,967
Points
0
Ok no hal punyer.. sy pun daftar under bro wanmus... hehe
 

amirol

Senior
Joined
Nov 23, 2006
Messages
210
Points
18
Untuk shahnas,

Saya syorkan baca info di:

http://mohdamirol.com/2009/08/27/persoalan-tentang-sistem-autoresponder.html

Apa - apa script autoresponder yang dipasang pada SHARED hosting, kebiasaannya provider melarang pemasangan tersebut adalah kerana ia bakal mengganggu akaun hosting pengguna yang lain dan juga IP server tersebut.

Kalau pasang, setakat nak kumpul 0 - max 500 list, mungkin boleh di "consider"... tetapi bila dah meningkat list tu, pandai - pandai lah pindah ke server VPS atau Dedicated server atau ke paid services (aweber / getresponse)

Nak yang TERBAIK, gunakan aweber atau getresponse.

Ramai yang syorkan Norabots. Buat yang tak tau, Norabots tu pakai script daripada Parabots.com... iaitu script yang sama yang digunakan pada tutorial pemasangan sistem autoresponder.

Cuma bezanya, beliau (Norabots) menggunakan Parabots Versi Enterprise yang mana pemilik boleh offer services hosted autoresponder kepada pengguna lain. Saya sendiri ada membuat service ini di ThunderAR.com/main yang dibuka hanya kepada members dalam membership yang saya run.

Saya tidak develop script autoresponder yang dinyatakan pada Tutorial Sistem Autoresponder sebaliknya hanya menunjukkan cara pemasangan script parabots tersebut sahaja dan juga menerangkan pelbagai informasi berkaitan autoresponder.

Saranan saya,

1. Jika ada modal, dapatkan Aweber atau Getresponse

2. Jika tiada modal, gunakan script parabots ini terlebih dahulu untuk mengumpul sejumlah list (dalam 300 - 500 list).

3. Pastikan list yang dikumpul tersebut adalah list yang berkualiti. Jangan setakat tangkap muat sahaja senarai list. Tak guna ada list beribu - ribu atau beratus list tetapi responsive daripada mereka adalah sangat rendah.

4. Bila dah dapat modal untuk cover 3 - 4 bulan kos autoresponder berbayar, maka segera dapatkan autoresponder tersebut. Atau jika tidak, segera berpindah ke VPS (Virtual Private Server).

Antara provider VPS, boleh tengok:

i. RapidVPS.com
ii. Knownhost.com (Recommended)
iii. LiquidWeb.com (Recommended)

5. Sentiasa menjaga dan maintain list anda dengan baik. Jika boleh, elakkan daripada senantiasa melakukan promosi yang tak ada henti. Kirimkan email - email berinfo dan perkongsian. Saya syorkan anda melihat "style" daripada Team Flarebiz dalam perkongsian info yang dikirimkan.

Semoga sukses!

- Amirol
 

shahnas2u

Newbie
Joined
Aug 15, 2009
Messages
724
Points
0
Untuk shahnas,

Saya syorkan baca info di:

http://mohdamirol.com/2009/08/27/persoalan-tentang-sistem-autoresponder.html

Apa - apa script autoresponder yang dipasang pada SHARED hosting, kebiasaannya provider melarang pemasangan tersebut adalah kerana ia bakal mengganggu akaun hosting pengguna yang lain dan juga IP server tersebut.

Kalau pasang, setakat nak kumpul 0 - max 500 list, mungkin boleh di "consider"... tetapi bila dah meningkat list tu, pandai - pandai lah pindah ke server VPS atau Dedicated server atau ke paid services (aweber / getresponse)

Nak yang TERBAIK, gunakan aweber atau getresponse.

Ramai yang syorkan Norabots. Buat yang tak tau, Norabots tu pakai script daripada Parabots.com... iaitu script yang sama yang digunakan pada tutorial pemasangan sistem autoresponder.

Cuma bezanya, beliau (Norabots) menggunakan Parabots Versi Enterprise yang mana pemilik boleh offer services hosted autoresponder kepada pengguna lain. Saya sendiri ada membuat service ini di ThunderAR.com/main yang dibuka hanya kepada members dalam membership yang saya run.

Saya tidak develop script autoresponder yang dinyatakan pada Tutorial Sistem Autoresponder sebaliknya hanya menunjukkan cara pemasangan script parabots tersebut sahaja dan juga menerangkan pelbagai informasi berkaitan autoresponder.

Saranan saya,

1. Jika ada modal, dapatkan Aweber atau Getresponse

2. Jika tiada modal, gunakan script parabots ini terlebih dahulu untuk mengumpul sejumlah list (dalam 300 - 500 list).

3. Pastikan list yang dikumpul tersebut adalah list yang berkualiti. Jangan setakat tangkap muat sahaja senarai list. Tak guna ada list beribu - ribu atau beratus list tetapi responsive daripada mereka adalah sangat rendah.

4. Bila dah dapat modal untuk cover 3 - 4 bulan kos autoresponder berbayar, maka segera dapatkan autoresponder tersebut. Atau jika tidak, segera berpindah ke VPS (Virtual Private Server).

Antara provider VPS, boleh tengok:

i. RapidVPS.com
ii. Knownhost.com (Recommended)
iii. LiquidWeb.com (Recommended)

5. Sentiasa menjaga dan maintain list anda dengan baik. Jika boleh, elakkan daripada senantiasa melakukan promosi yang tak ada henti. Kirimkan email - email berinfo dan perkongsian. Saya syorkan anda melihat "style" daripada Team Flarebiz dalam perkongsian info yang dikirimkan.

Semoga sukses!

- Amirol


thanks bro amirol.....
saya dah dapatkn tutorial tuh
n jadik reseller gak!
hehe
 

Zairi Zaidi

Newbie
Joined
Oct 21, 2008
Messages
2,254
Points
38
Age
28
haha
saya pernah terfikir jugak,
bro amirol ni tak pernah masuk wc ke,
tapi kat sales letter produk tu ada screenshot wc.
sekarang baru tahu, identiti dia
 

maser

Senior
Joined
Jul 20, 2008
Messages
322
Points
18
Age
43
pada saya.. engkorang pakai autoresponder jenis apa pun tapi tak reti nak tackle prospek tak guna juga.. broadcast 4,5 kali pun takde orang berminat tak guna jugak... malah buat subcriber menyampah.

tak kira parabot ke.. aweber ke.. narabot ka... kalau barang berguna, berkualiti.. memberikan keuntungan pakai jenis apa pun takpe..

apalah maslaah sangat nak pakai autorepnder ni... macam2 jenis bleh pakai...
 

rahmanbasri

Senior
Joined
Jul 4, 2009
Messages
2,967
Points
0
pada saya.. engkorang pakai autoresponder jenis apa pun tapi tak reti nak tackle prospek tak guna juga.. broadcast 4,5 kali pun takde orang berminat tak guna jugak... malah buat subcriber menyampah.

tak kira parabot ke.. aweber ke.. narabot ka... kalau barang berguna, berkualiti.. memberikan keuntungan pakai jenis apa pun takpe..

apalah maslaah sangat nak pakai autorepnder ni... macam2 jenis bleh pakai...

Saya amat menyokong statement bro Maser ini..

Buktinya, sebelum ini saya hanya menggunakan Jv Marketers FREE auroresponder jer, walaupun list masih tak sampai 1k, tapi dengan style followup emel yang TIDAK sekadar mempromosi jer, Alhamdulillah, mostly subcriber sy adalah merupakan responsive subcriber..

Dan untuk mempromosikan sesuatu produk itu, sy akn pastikan kualiti produk memang tip top, baru sy promote kat subcriber sy tu..

Alhamdulillah, memang dapat respons positif dari mereka, buktinya mereka sedia membeli produk yg sy promosikan itu melalui link affiliate sy..

Cuma skrg, sy beralih kpd autoresponder yg bbyr untuk membina mailing list yg lebih banyak... :)
 

abdfatah

Senior
Joined
May 22, 2007
Messages
6,690
Points
38
pada saya.. engkorang pakai autoresponder jenis apa pun tapi tak reti nak tackle prospek tak guna juga.. broadcast 4,5 kali pun takde orang berminat tak guna jugak... malah buat subcriber menyampah.

tak kira parabot ke.. aweber ke.. narabot ka... kalau barang berguna, berkualiti.. memberikan keuntungan pakai jenis apa pun takpe..

apalah maslaah sangat nak pakai autorepnder ni... macam2 jenis bleh pakai...

yer yer memang sokong benor kalo 4,5 kali blast pun takder response buat apa... kena pandai jaga hati subscribers anda supaya derang jangan lariiiii
 
Last edited:
Top