Nak tanya mana lagi power onexox ke,bestmobile ke tunetalk ke???

mamatpenang

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
2,551
Points
38
Salam semua,

Saya adalah promoter bestmobile sejak akhir akhir nie ,promosi biz sim kad makin sengit.

Saya nak tanya sini apa pilihan anda Onexox ke ,Bestmobile ke atau Tunetalk.

Saja nak survey
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
526
Points
28
Salam semua,

Saya adalah promoter bestmobile sejak akhir akhir nie ,promosi biz sim kad makin sengit.

Saya nak tanya sini apa pilihan anda Onexox ke ,Bestmobile ke atau Tunetalk.

Saja nak survey


Ape yang bagus antara ketiga2 tu bro..bg aku,klu nk dpt lebih keuntungan..better cari yang murah n perkhidmatan die bagus..
 

mamatpenang

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
2,551
Points
38
bestmobile ke ok !!!!!!

sim kad murah harga RM49 kalau campur pos sememnanjung Malaysia RM55 dan sabah sarawak RM60

yang best tentang bestmobile dapat insurans RM100,000 dapat elaun rumah dan kalau rajin bina network dapat pasif income .

contohnya kita taja 1000 orang setiap kali diorang topup kita dapat duit walaupun tak buat apa,bagi yang tak suka taja dapat insurans RM100,000 lagi.

Pendek kata nak jadi pengguna pun berbaloi atau nak buat biz bina network lagi berbaloi baloi!!!!!

kalau nak tengok video ngan web tentang bestmobile jangan segan whatsapp dan telegram saya 016-4650338.
 

fathrulrazi

freshman
Joined
Aug 16, 2007
Messages
311
Points
18
Salam & Selamat Berpuasa Tuan Mamat Penang, Tuan Tokey dan Tuan MyRoadTaxDotCom :)

Menarik tajuk thread ni.hehe.

Bagi saya setiap pengguna handphone ada keperluan dan minat tertentu apabila hendak memilih simkad ni. Apatah lagi la ni dah macam macam ada. Tone Excel ada, Best Mobile ada, ONEXOX ada dan lain lain lagi. :)

Secara peribadi saya memilih Simkad ONEXOX. Ada 6 sebab utama saya pilih simkad ini:

(1) Internet SUPER LAJU, STABIL dan Tiada Kehilangan Kredit (PPU)

(2) Tempoh aktif simkad selama 28 Bulan (2 Tahun 4 Bulan)

(3) Kos Panggilan dan SMS Dapat dijimatkan sehingga 50 peratus

(4) Topup XOX Kalis Caj GST (Dapat balik caj GST selepas 3 hari topup)

(5) Boleh buat duit pasif sepanjang hayat.hehe :)

(6) Harga Simkad RM10 ja. Ada kredit RM5 siap siap dah.hehe
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
526
Points
28
Salam & Selamat Berpuasa Tuan Mamat Penang, Tuan Tokey dan Tuan MyRoadTaxDotCom :)

Menarik tajuk thread ni.hehe.

Bagi saya setiap pengguna handphone ada keperluan dan minat tertentu apabila hendak memilih simkad ni. Apatah lagi la ni dah macam macam ada. Tone Excel ada, Best Mobile ada, ONEXOX ada dan lain lain lagi. :)

Secara peribadi saya memilih Simkad ONEXOX. Ada 6 sebab utama saya pilih simkad ini:

(1) Internet SUPER LAJU, STABIL dan Tiada Kehilangan Kredit (PPU)

(2) Tempoh aktif simkad selama 28 Bulan (2 Tahun 4 Bulan)

(3) Kos Panggilan dan SMS Dapat dijimatkan sehingga 50 peratus

(4) Topup XOX Kalis Caj GST (Dapat balik caj GST selepas 3 hari topup)

(5) Boleh buat duit pasif sepanjang hayat.hehe :)

(6) Harga Simkad RM10 ja. Ada kredit RM5 siap siap dah.hehe
Coverage ONEXOX x tumpang telco lain ke fathrulrazi fathrulrazi ?.Reason yg baik utk memilih ONEXOX +Terbaik+
 

fathrulrazi

freshman
Joined
Aug 16, 2007
Messages
311
Points
18
Coverage ONEXOX x tumpang telco lain ke fathrulrazi fathrulrazi ?.Reason yg baik utk memilih ONEXOX +Terbaik+

Salam & Selamat Pagi Tuan Tokey :)

Maaf lambat reply. Coverage Simkad ONEXOX ni menumpang coverage Celcom. So, kalau tempat Tuan Tokey ada coverage Celcom, maka line dalam Simkad ONEXOX ni ada :) hehe.

Alhamdulilah. Itulah sebab sebab dan benefit yang saya nikmati sebagai Pengguna Simkad ONEXOX. :) :)
 

red

freshman
Joined
Jul 28, 2006
Messages
13
Points
1
Salam. Nak tanya.

ONEXOX tumpang Celcom?

Tune Talk n Best Mobile tumpang Celcom jugak ke?
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
526
Points
28
Salam. Nak tanya.

ONEXOX tumpang Celcom?

Tune Talk n Best Mobile tumpang Celcom jugak ke?
red red Banyak tumpang celcom..tp x tahu nape die org nk tumpang celcom..or telco yg tumpang tu celcom sbnr nye +Haha+
 

minyoknyor

freshman
Joined
Aug 7, 2015
Messages
2
Points
1
Age
35
nk topup kene pegi 7-e atau kedai2 ternama. kedai2 kampung payah sikit nk cari topup.
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
526
Points
28
nk topup kene pegi 7-e atau kedai2 ternama. kedai2 kampung payah sikit nk cari topup.
Tau x per..kdg2 org kampung pun x tahu benda ape tu..
 

Mr.Ding

freshman
Joined
Aug 14, 2015
Messages
1
Points
1
Mana satu pilihan anda

Hi Rakan2 semua,

Ini pendapat saya tentang bisnes simkad:
>> Bisnes terbaik yang ada di Malaysia setakat ini...
>> Modal rendah = risiko rendah
>> maintenance topup bulanan yang rendah
>> topup adalah kemestian...tak perlu dipaksa
>> target = rakan2 yg ada HP.... sangat luas prospek

Perbezaan bisnes simkad yg ada di Malaysia sekarang:
1) Clixster:
>> Terdapat 3 pakej...RM17...RM47...RM67
>> Komisen daripada renewal pakej tiap2 bulan...bukan daripada komisen topup
>> Topup guna Clixster...sukat nak dapat

2) XOX:
>> Murah RM10...tapi komisen topup hanya pada level 1 sahaja...boleh buat tapi sukar nak capai...
>> Utk dapat komisen topup sehingga level 4 kena keluarkan modal RM278...
>> Topup guna XOX...sukar nak dapat

3) Bestmobile dan Toneexcel (Untuk ahli biasa)
>> Komisen topup sama sehinga level 3...cuma % berbeza
>> Modal...Bestmobile murah sikit tapi akan dinaikkan sehingga RM89
>> Topup BM guna BM...susah nak dapat
>> Topup TE guna Tunetalk...dah banyak jual di mana2

4) TonePlus (Ahli biasa)
>> Modal sama seperti Toneexcel...
>> Komisen topup infinity level walaupun sebagai ahli biasa...
>> Dengan 4 orang direct downline pun da boleh dapat income yang sangat lumayan...
>> Topup TE guna Tunetalk...dah banyak jual di mana2

5) Simkad lain2:
>> Tidak ada program menjana income...
>> Mereka kata JIMAT...jika anda oilih jimat...20 tahun dari sekarang anda tetap jimat....dan anda tetap masih mempunyai masalah DUIT
>> Guna simkad di atas...ramai yang dah terima 4-5 angka sebulan...tak sampai 2 tahun...masalah DUIT selesai...JIMAT ATAU DUIT?

Pilihan saya TONEPLUS/TONEEXCEL kerana Syarikat sudah kukuh...

Persoalannya?...hanya 99% sahaja yang benar2 berjaya dalam bisnes networking...kerana masalah utama rakan2 kita ialah TAK PANDAI CARI PROSPEK...

Saya telah bangunkan satu sistem yang saya namakan FORMULA F.A.S.T...dengan sistem ini...rakan2 semua tak perlu jumpa orang...tak perlu buat roadshow...tak perlu keluar setiap malam tinggalkan keluarga...tak perlu pandai bercakap...tak perlu ke preview...tak perlu ke meeting...malah anda tak perlu berbuat apa2 pun boleh kerana sistem F.A.S.T membantu setiap ahli mendapatkan downline...

Walau bagaimanapun, rakan2 kena pantas bertindak...lihat video saya dulu...video ini mungkin dapat merubah kehidupan rakan2 semua 360 darjah...
 
Last edited by a moderator:

chel_fi82

junior
Joined
Jan 9, 2012
Messages
76
Points
8
aku rasa tunetalk
 

arie-tpg

junior
Joined
Jan 22, 2015
Messages
148
Points
18
Tengok minat seseorang. Ada yang nak caj internet & panggilan
termurah. Plan pemasaran baik macam manapun
kalau dia nak tukar PASTI akan tukar ke telco lain.

Tak ketinggalan jugak kalau yang minat buat duit,
dia akan tengok plan pemasaran dan kekukuhan
sesebuah syarikat.

Caj mahal macam mana pun di sanggup redah.

Apa yang penting ...kalau sesebuah syarikat dah menjangkau
usia lebih 3 tahun dan memiliki pejabat urusan sendiri
itulah yang harus dipilih.

Kan best kalau dapat yang serba serbi murah TANPA kena
bayaran GST untuk semua pengguna prepaid.
 
Top