nak tahu berapa orang yang online dalam lmn web kita

cetakbaju

freshman
Joined
Oct 10, 2006
Messages
237
Points
16
ada sape2 tahu macamana nak tahu brape orng yang online dalam laman web kita?(klw thread ni dah ada...sila merge kan..sorry mod)
 

tokwan

freshman
Joined
Sep 4, 2006
Messages
66
Points
6
sifooo mystic.... script dari fastonline user to ada link pi ****** laaa.. mmg mcm tu ke atau dia random select jerrr link tu?

fastonline.jpg
 

ramzwatcher

Newbie
Joined
Apr 14, 2006
Messages
773
Points
18
Age
35
Jika anda serius dengan website anda, Gunakanlah Google Analytics

Jika anda mahu tahu dari mana mereka datang (dari negara mana, dari web mana) Gunakanlah Google Analytics

Jika anda mahu tahu content yang digemari oleh pelawat anda, Gunakanlah Google Analytics

Jika anda mahukan servis yang hebat tapi PERCUMA, Gunakanlah Google Analytics


 

drzaini

freshman
Joined
Sep 22, 2006
Messages
56
Points
0
Tumpang lalu...

saya rasa, teknik meletakkan site visitor (yg dapat dilihat oleh pengunjung umum) di laman web yg kurang trafik bukanlah langkah yg bijak. Melainkan trafik anda lebih 100,000 hits sehari
 

Syed_Ikhwan

Senior
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,883
Points
38
Tumpang lalu...

saya rasa, teknik meletakkan site visitor (yg dapat dilihat oleh pengunjung umum) di laman web yg kurang trafik bukanlah langkah yg bijak. Melainkan trafik anda lebih 100,000 hits sehari


:) ada pro dan contranya di situ...
 

ramzwatcher

Newbie
Joined
Apr 14, 2006
Messages
773
Points
18
Age
35
bagus la saya tengok google Analytics..tak tau pulak dia ada buat statistik untuk web.Saya pakai statcounter tapi ada limit log size dia.. google tu camner?ada limit jugak ke?

tak ada, setakat yg saya tahu sekarang. Boleh tambah seberapa yang mahu (saya tak sampai 10 lagi..)

Terlalu banyak function dia, tak tertulis orang cakap ;)

So kalau serius dgn website, pastikan guna Google Analytics!


 

Imo Imora

freshman
Joined
Sep 7, 2006
Messages
461
Points
18
Tumpang lalu...

saya rasa, teknik meletakkan site visitor (yg dapat dilihat oleh pengunjung umum) di laman web yg kurang trafik bukanlah langkah yg bijak. Melainkan trafik anda lebih 100,000 hits sehari

<--- Jadi apakah langkah yang paling bijak wahai drzaini???
 

ramzwatcher

Newbie
Joined
Apr 14, 2006
Messages
773
Points
18
Age
35
oh, kalau dah isi, kena tunggu sehari @ 2 dululah utk approval.

kalo dah approve, there you go~

pasti akan suka dan tak mau guna servis lain. Mana tak ya, kita dapat tau dari mana visitor datang, keyword mana yang mereka gunakan utk cari kita, content mana yang top dan banyak lagi..saya pun tak mampu nak sebutkan.
 
Top