Nak suggestion untuk peti ais yang okay

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
186
Points
18
Korang tahu tak peti ais yang okay, yang boleh simpan banyak barang and senang jaga?
 

RomieTan007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
31
Points
8
Korang tahu tak peti ais yang okay, yang boleh simpan banyak barang and senang jaga?
Itulaahhh...Aq pon tgh mcari gk nihh hahahhaha. Puas dh mncari tpi xleh nk wt kptusan.. Sbb pti sjuk skrg ni smua mcm sme je...
 

cyclebin10

junior
Joined
Jun 17, 2013
Messages
68
Points
8
Itulaahhh...Aq pon tgh mcari gk nihh hahahhaha. Puas dh mncari tpi xleh nk wt kptusan.. Sbb pti sjuk skrg ni smua mcm sme je...
ehh mane aderr.. skrg ni fridge dh lain2 au function dier.. ader yg ade ais batu sndiri, ader yg bleh sjukkan mknn bsh cpt haa
Post automatically merged:

Korang tahu tak peti ais yang okay, yang boleh simpan banyak barang and senang jaga?
skrg ni sng jer,, kalau tau space rumah besar manerr.. bleh dh dpt.. sbb nk bape2 pintu pon muat hahahha
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
83
Points
8
Korang tahu tak peti ais yang okay, yang boleh simpan banyak barang and senang jaga?
Klu cm sye mmg rata2 akan suggest panasonic laa. Tpi ikut kebiasaan jgak, sbb kalu dh biasa guna brand lain.. Tkut x brp minat.. Cuma ape yg awk cri tuuu mmg panasonic ade hehe +Hmm+
Post automatically merged:

ehh mane aderr.. skrg ni fridge dh lain2 au function dier.. ader yg ade ais batu sndiri, ader yg bleh sjukkan mknn bsh cpt haa
Post automatically merged:


skrg ni sng jer,, kalau tau space rumah besar manerr.. bleh dh dpt.. sbb nk bape2 pintu pon muat hahahha
Yepp. Sng jgak nk dpt fridge yg berbaloi skrg ni..Installment pon dh ada, so xpyh risau.. If harga tu x berapa padn dgn bajet ke kan
 
Last edited:

RomieTan007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
31
Points
8
ehh mane aderr.. skrg ni fridge dh lain2 au function dier.. ader yg ade ais batu sndiri, ader yg bleh sjukkan mknn bsh cpt haa
Post automatically merged:


skrg ni sng jer,, kalau tau space rumah besar manerr.. bleh dh dpt.. sbb nk bape2 pintu pon muat hahahha
Yeke?? Aq Xpsti plak ape yg best.. Klu brand tu tau jerr. Tpi nk cari model tu yg payah skit ni hihi
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
29
Points
3
Klu cm sye mmg rata2 akan suggest panasonic laa. Tpi ikut kebiasaan jgak, sbb kalu dh biasa guna brand lain.. Tkut x brp minat.. Cuma ape yg awk cri tuuu mmg panasonic ade hehe +Hmm+
Post automatically merged:


Yepp. Sng jgak nk dpt fridge yg berbaloi skrg ni..Installment pon dh ada, so xpyh risau.. If harga tu x berapa padn dgn bajet ke kan
I stuju ngn u.. I pun mmg dh biase guna panasonic sbb quality tinggi. Bru2 ni pon i tgk model latest diorg, besar weii dia pnya fridge tuu. Plus ade mcm2 function hihi
Post automatically merged:

I stuju ngn u.. I pun mmg dh biase guna panasonic sbb quality tinggi. Bru2 ni pon i tgk model latest diorg, besar weii dia pnya fridge tuu. Plus ade mcm2 function hihi
Plus, Panasonic pnya brg mmg warranty lama, so no need to worry laa. Plig ska sbb design dia mmg minimalist
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
83
Points
8
Yeke?? Aq Xpsti plak ape yg best.. Klu brand tu tau jerr. Tpi nk cari model tu yg payah skit ni hihi
Skrg ni awk guna brand ape? Mybe if awk guna lain dri panasonic, Awk bleh laa try start guna brand mcm sy hehe
Post automatically merged:

I stuju ngn u.. I pun mmg dh biase guna panasonic sbb quality tinggi. Bru2 ni pon i tgk model latest diorg, besar weii dia pnya fridge tuu. Plus ade mcm2 function hihi
Post automatically merged:


Plus, Panasonic pnya brg mmg warranty lama, so no need to worry laa. Plig ska sbb design dia mmg minimalist
Yes.. Exactly.. I ade tgk jga kt Youtube.. Nice kan dia ada nano x tuu. Rsnye brand lain xde lagi.. Fungsi ni bgus kalau jnis yg mmg practice healthy lifestyle, or ada babies kat rumah yg sush nk keep makanan tu in good shape
 

RomieTan007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
31
Points
8
Skrg ni awk guna brand ape? Mybe if awk guna lain dri panasonic, Awk bleh laa try start guna brand mcm sy hehe
Post automatically merged:


Yes.. Exactly.. I ade tgk jga kt Youtube.. Nice kan dia ada nano x tuu. Rsnye brand lain xde lagi.. Fungsi ni bgus kalau jnis yg mmg practice healthy lifestyle, or ada babies kat rumah yg sush nk keep makanan tu in good shape
Emm sy berubah2 jgak.. Sblom ni, sy guna toshiba,, lpstu berubah plak ke sharp.. Skrg ni sy mcm x psti nk gune mana stu.. Ape yg best ekk dgn panasonic?? Cba share sikit
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
83
Points
8
Emm sy berubah2 jgak.. Sblom ni, sy guna toshiba,, lpstu berubah plak ke sharp.. Skrg ni sy mcm x psti nk gune mana stu.. Ape yg best ekk dgn panasonic?? Cba share sikit
I see.. Sy pilih panasonic pun sbb kualiti dia, 5 6 tahun pkai pun xde mslh ye hahhaa. Awk bleh tgk fridge model bru diorg yang prime + tu. That one dia ada dri 2 smpi 4 pintu.. Pling sy suke sbb ade function utk bekukan mknn lgi cpt dri biase
Post automatically merged:

ahahhaha fhm sngt.. awl2 mmg cmtu lerr. xpi xyh risau, yg pnting bro thu ape bro nak.. sng jer cri.
Yepp.. Sy awl2 pon cmtu gk.. Tpi bila dh berkenan dgn apa yg sye nk. Ok jerr guna panasonic. Rata2 brg elektrik smua dri brand yg same
 

RomieTan007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
31
Points
8
ahahhaha fhm sngt.. awl2 mmg cmtu lerr. xpi xyh risau, yg pnting bro thu ape bro nak.. sng jer cri.
Hahahah yee... Sbb skrg ni mmg bnyk hal dh laa sy pnya fridge. Mmg kena cri bru dh
Post automatically merged:

I see.. Sy pilih panasonic pun sbb kualiti dia, 5 6 tahun pkai pun xde mslh ye hahhaa. Awk bleh tgk fridge model bru diorg yang prime + tu. That one dia ada dri 2 smpi 4 pintu.. Pling sy suke sbb ade function utk bekukan mknn lgi cpt dri biase
Post automatically merged:


Yepp.. Sy awl2 pon cmtu gk.. Tpi bila dh berkenan dgn apa yg sye nk. Ok jerr guna panasonic. Rata2 brg elektrik smua dri brand yg same
Woww. Mcm best je... Elok sngt dh ni.. hahahaha. Ni pun duduk ngn family lgi. Rjin msk kt rumah kn... Sy pnya pon ni haa beku mcm tk mkn dh huhuuh
 

cyclebin10

junior
Joined
Jun 17, 2013
Messages
68
Points
8
Hahahah yee... Sbb skrg ni mmg bnyk hal dh laa sy pnya fridge. Mmg kena cri bru dh
Post automatically merged:


Woww. Mcm best je... Elok sngt dh ni.. hahahaha. Ni pun duduk ngn family lgi. Rjin msk kt rumah kn... Sy pnya pon ni haa beku mcm tk mkn dh huhuuh
mmg elok sngt la tukar dh tu brader.. klu biarkan beku x ngam, maknan tu jdi x fresh.. n susah nk lmerr.
 

RomieTan007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
31
Points
8
mmg elok sngt la tukar dh tu brader.. klu biarkan beku x ngam, maknan tu jdi x fresh.. n susah nk lmerr.
Hhahahaha mmg bgus dh ni.. Time ksih laa sbb suggest yer.. Cun sngt dh pti sjuk ni lps sye tgk hihi
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
83
Points
8
Hahahah yee... Sbb skrg ni mmg bnyk hal dh laa sy pnya fridge. Mmg kena cri bru dh
Post automatically merged:


Woww. Mcm best je... Elok sngt dh ni.. hahahaha. Ni pun duduk ngn family lgi. Rjin msk kt rumah kn... Sy pnya pon ni haa beku mcm tk mkn dh huhuuh
Ya,, lgipun mne2 ade dh panasonic ni.. So klu installment pon mmg ade je. Yg pnting kita ni nk healthy lifestyle kan,, kne invest skit
 

cyclebin10

junior
Joined
Jun 17, 2013
Messages
68
Points
8
Hhahahaha mmg bgus dh ni.. Time ksih laa sbb suggest yer.. Cun sngt dh pti sjuk ni lps sye tgk hihi
sme2.. moge brader suke laa dgn panasonic.. tpi rate2 pgi rumah kwn smua guna brand sme skg ahahah.. kualiti mantap
Post automatically merged:

Ya,, lgipun mne2 ade dh panasonic ni.. So klu installment pon mmg ade je. Yg pnting kita ni nk healthy lifestyle kan,, kne invest skit
I see.. Sy pilih panasonic pun sbb kualiti dia, 5 6 tahun pkai pun xde mslh ye hahhaa. Awk bleh tgk fridge model bru diorg yang prime + tu. That one dia ada dri 2 smpi 4 pintu.. Pling sy suke sbb ade function utk bekukan mknn lgi cpt dri biase
Post automatically merged:


Yepp.. Sy awl2 pon cmtu gk.. Tpi bila dh berkenan dgn apa yg sye nk. Ok jerr guna panasonic. Rata2 brg elektrik smua dri brand yg same
yerla.. kite ni kn kena test jgak kn.. tpi since panasonic ni pon bkn brand baru.. mmg sesuai utk seisi rumh
 
Last edited:
Top