Nak "password"kan kita punya link download

Abooain

Senior
Joined
Jan 30, 2007
Messages
776
Points
18
Age
47
Aslm,

Ada sesape boleh bgtau ke...camne kita nak kunci atau password kan kita punya link download .....mcm pelanggan dah beli kita punya produk kita pun bg link pd diaorang yg disertakan ID serta Password dia......? sesape bole bgtau ....nak tanya yg ni dulu ....
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
Syawarman nak password protect folder ke or file?

Kalau folder, masuk cpanel - go to "password protect directories". kat situ boleh set directory mana nak protect dengan username and pass
 

Imo Imora

freshman
Joined
Sep 7, 2006
Messages
461
Points
18
Yap.. seperti yang Smart Zul buat tu untuk Kit Blogger. :)
 

hyzat

freshman
Joined
Feb 7, 2007
Messages
12
Points
1
sape penah upah programmer buat random password? mahal tak?
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
Satu potential problem dengan expired password ni nanti orang akan tanya balik apa password dia in future.

kalau nak guna yang ni, kena sediakan jugak lost password script so that bleh generate balik password baru utk registered user. hehe.. kalau tidak idup tak senang

try le cari2 script kat hotscripts.com
 

uniquelyme

Senior
Joined
Feb 18, 2007
Messages
1,001
Points
18
Age
30
Kalo nak sangat password protect directories, gi sini:

http://javascriptkit.com/howto/htaccess3.shtml

blajar, senang citer. tak yah upah orang, kos murah, walaupun makan masa awal-awal, nanti lambat-laun takyah mintak tolong orang. habis citer. :)

(atau suruh aku buat, murah jerk... hehehe)

phpsecurepage tu kena bayar kalo guna untuk niaga da...
 

mdpai

Senior
Joined
Jan 19, 2006
Messages
422
Points
18
Age
35
ish ade pulak upah, nak buat random password tu sng je.. hehe
takpun boleh cari kat hotscript, belambak rasanya ada kat situ..
 
Top