Nak Mintak Tolong Buat Apa Saja untuk Apply loan

Joined
Jun 11, 2013
Messages
10
Likes
1
Points
3
Offline
#1
Abang2 n kakak kat sini..nak mintak tolong buat kan loan..saya kerja badan berkanun..potongan da lebih 60% nak buat lebih lagi sbb nak setel bil medical..harap2 ade yg boleh tolong...ctos,cris ok..
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
34
Likes
1
Points
8
Offline
#2
Abang2 n kakak kat sini..nak mintak tolong buat kan loan..saya kerja badan berkanun..potongan da lebih 60% nak buat lebih lagi sbb nak setel bil medical..harap2 ade yg boleh tolong...ctos,cris ok..
Apply kat yayasan ihsan rakyat, Salah satu requirement gaji min rm1.5k dah boleh apply
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
37
Likes
1
Points
8
Offline
#3
Abang2 n kakak kat sini..nak mintak tolong buat kan loan..saya kerja badan berkanun..potongan da lebih 60% nak buat lebih lagi sbb nak setel bil medical..harap2 ade yg boleh tolong...ctos,cris ok..
Ha, sebab kan u kerja government, Cuba apply dengan yayasan ihsan rakyat ni. Sebab company Ni Ada tawarkan pembiayaan peribadi based on shariah, and xde cagaran khas utk government sector
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
34
Likes
1
Points
8
Offline
#4
Ha, sebab kan u kerja government, Cuba apply dengan yayasan ihsan rakyat ni. Sebab company Ni Ada tawarkan pembiayaan peribadi based on shariah, and xde cagaran khas utk government sector
Kira agak beruntung jugak kan siapa yang kerja government ni, nak buat apa2 semua senang
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
37
Likes
1
Points
8
Offline
#6
Kira agak beruntung jugak kan siapa yang kerja government ni, nak buat apa2 semua senang
Tulah kan, I pun Ada nak apply loan jugak, maybe boleh la kut cuba apply dengan yayasan ihsan rakyat ni
 
Last edited:
Joined
Sep 17, 2019
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#7
Abang2 n kakak kat sini..nak mintak tolong buat kan loan..saya kerja badan berkanun..potongan da lebih 60% nak buat lebih lagi sbb nak setel bil medical..harap2 ade yg boleh tolong...ctos,cris ok..
loan bank tak nak buat ke?
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
34
Likes
1
Points
8
Offline
#16
loan bank tak nak buat ke?
Maybe dia xnak tunggu lama kut sebab selalunya kan bank lama sikit prosesnya.
Tak pun boleh cari yayasan perniagaan melayu perlis berhad, klu emergency mmg cepat dia punya loan nak approve.
 
Last edited:

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
34
Likes
1
Points
8
Offline
#18
loan selain bank susah nk percaya la mcm mana eh
Tengok jugak lah kan. Sekarang kan zaman dah canggih, semua boleh search je. If Ada website tu bolehlah try Tanya dulu kat officer dia. Kalau dah puas hati barulah apply loan.
 
Top