Nak Cari Designer Untuk Blog.

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
Salam kpd warga WC.

Saya tengah mencari designer yg berminat untuk merekabentuk header,footer & ebook cover untuk projek terbaru saya....bukan terbaru tp dh lama projek ni tp kurang diberi perhatian. Sekarang ni saya nak makeover projek saya ni balik.

Saya dh merayau cari para designer dlm wc ni, byk yg hasil portfolio gempak & menarik hati saya, tp malangnya semua yg saya lihat hasil design hanya untuk website atau minisite.

Ada tak ssiapa kat sini yg mahir buat header, footer untuk diletakkan dlm blog wordpress?? Saya nak rekabentuknya mcm minisite tp bukan minisite...rupanya wordpress.

Kalau ada sila PM saya harga & masa siap ye & beri url portfolio ASAP.:D

Ooppsss. sebelum saya terlupa, saya juga perlukan designer yg mahir buat video utk marketing..kiranya video tu utk perkenalkan produk saya..saya lupa plak apa panggilan utk video mcm ni...tp bukannya handwriting marketing ye...kalau tak silap saya org panggil montage video (kalau tak silap sayalah). Kalau ada PM saya ye.

Terima kasih.
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
salam tt, cek pm ye.. :)
 

farhan5309

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
158
Points
16
Virtualniaga.com lah design terbaik :)
 

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
Ssiapa yg nak detail tu...rasanya saya dah bagi detail apa yg saya kehendaki.

*header & footer yg blh letak dlm wordpress. Kalau blh design ni nampak mcm letak di minisite tp rupanya wordpress.
*ebook cover.
*montage video a.k.a video pengenalan produk.

ini bukannya projek juta2 ye...kalau smpai RM500 keatas tu, tak mampu akak....tp kalau hasilnya marvelous...harga boleh runding. Ada sorang mamat omputih tu hasil designnya buat saya tak dpt lepas pandang tp sayangnya buku tempahannya penuh, jd dia tak terima tempahan baru.
 

paklong

Newbie
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,307
Points
36
Ssiapa yg nak detail tu...rasanya saya dah bagi detail apa yg saya kehendaki.

*header & footer yg blh letak dlm wordpress. Kalau blh design ni nampak mcm letak di minisite tp rupanya wordpress.
*ebook cover.
*montage video a.k.a video pengenalan produk.

ini bukannya projek juta2 ye...kalau smpai RM500 keatas tu, tak mampu akak....tp kalau hasilnya marvelous...harga boleh runding. Ada sorang mamat omputih tu hasil designnya buat saya tak dpt lepas pandang tp sayangnya buku tempahannya penuh, jd dia tak terima tempahan baru.

untuk kerja kerja begini, kosnya agak tinggi......terutamanya buat video .
 

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
Virtualniaga tu ok tak??Saya ada htr email & mintak bayar guna paypal tp owner tu cakap tak blh plak....ada ssiapa kat sini yg blg design header & terima bayaran guna paypal??
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
Virtualniaga tu ok tak??Saya ada htr email & mintak bayar guna paypal tp owner tu cakap tak blh plak....ada ssiapa kat sini yg blg design header & terima bayaran guna paypal??

apa URL blog? sy terima paypal..

sy blh try buat kalau nak..
 

Sapikk

Newbie
Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,135
Points
36
Maksud awak, awak nak:
- Custom Wordpress Theme
- Theme Yang Berbentuk Minisite
- Yang ada Header & Footer

Kan?

Saya ada develop satu theme khas untuk minisite, sedang dalam proses pelancaran. Sekarang tengah masukkan sales letter sebab theme ni theme premium yang saya design sendiri from scratch.

Mungkin awak boleh jadi pelanggan pertama saya sebelum saya jual theme ni outside..
Boleh terangkan:
- Bajed
- Keperluan
- Penerangan produk

Terima kasih :)

Preview theme: http://s23.postimg.org/fpkk7um6z/wpthememinisite.jpg
 
Last edited:

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
Perkembangan projek...

header = beres.
ebook cover = beres.
banner = beres.

Yang belum beres surat jualan. Kenapa projek ni berjalan terlalu lama?? Sebabnya susah nak cari designer yang berkreadibiliti. Ada yang offer tapi tak beri portfolio, ada yang beri portfolio tapi beri hasil kerja orang lain, saya ada jengah fiverr.com nak cari designer...2-3 saya cari, saya dapati 4-5 designer ada 2-3 hasil kerja yang sama...saya syak diorg ni hanyalah sub-kontraktor....

Yang surat jualan pun saya tak tau nak cari kat mana atau adakah penulis ni memang handal atau kerjanya tulis surat jualan yang sangat berkualiti....saya sanggup bayar mahal asal hati puas...ada ssiapa yang tahu kat mana nak upah tulis surat jualan ni?? atau diri sendiri yang terror tulis.
 
Top