nak cari bisnes online tak kena modal

mailboys

freshman
Joined
Dec 24, 2013
Messages
1
Points
0
saya ni baru nak belajar cari duit dengan internet nak cari yang tak kena modal.
 

mgoods

freshman
Joined
Dec 2, 2013
Messages
60
Points
0
Buat affiliate program...cari kat tajuk yg ada kena mengena dgn affiliate , lepas tu cari tajuk sesiapa yang menganjurkan affiliate terbaru....tak ada caj pung..!!..kalau nak banyak lagi..pergi kat Jomniaga.com...daftar kat sana...ehehheheh
 

eddie.i

freshman
Joined
Jun 1, 2014
Messages
19
Points
0
Daftar dengan international company buat home based bussines. Tak perlu risau, legitimate company. Not scam at all. No joining fee, just invest your time & efforts shj. Tak boleh reveal sini, top secret. nak tau sila pm.
 

vtec101

freshman
Joined
Jul 17, 2013
Messages
31
Points
8
klau promote affiliate link secara percuma, semua orang boleh buat. Tapi lepas org klik link affiliate anda first time, slalunya dorang usha tp tak beli. So, once dorang klik exit, mereka hilang bgitu saja. So, msti ada cara supaya walaupun dorang exit, tapi anda masih boleh follow-up dorang dengan produk affiliate yg anda promote. Nak tak nak, anda perlu ada squeeze page, dapatkan email mereka, baru re-direct kpd link affiliate anda.

p.s - kalau nak cara percuma spt kat atas, cek siggy :)
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
klau promote affiliate link secara percuma, semua orang boleh buat. Tapi lepas org klik link affiliate anda first time, slalunya dorang usha tp tak beli. So, once dorang klik exit, mereka hilang bgitu saja. So, msti ada cara supaya walaupun dorang exit, tapi anda masih boleh follow-up dorang dengan produk affiliate yg anda promote. Nak tak nak, anda perlu ada squeeze page, dapatkan email mereka, baru re-direct kpd link affiliate anda.

p.s - kalau nak cara percuma spt kat atas, cek siggy :)
Bak kata bro..memang betul.. Email marketing mmg boleh wat untung. Pda pendapat saya, banyak anda boleh wat untuk jana sale. Tapi nak kata bisnes tanpa modal sy tak berape setuju sgt. yg boleh saya kata kat sini.. biar kuar modal..asal untung..paling baik modal kecik..tapi ada keuntungan untuk permulaan ini.

pastikan anda mulakan dari research..dapatkan niche yang boleh menjana wang.. Dulu saya buat seperti anda, cari affiliate..promote..boooomm mengharapkan sale..banyak silapnya saya pada masatue..sebab mengharapkan benda tue leh jadi macam tue je..tapi akhirnya saya dapat gak wat sales...setelah bertahun2 and banyak kali silap.. ada banyak benda nak cite..tapi sy nak share panjang sangat. lain2 kali je.. anyway.. selamat maju jaya.. :)
 

arie-tpg

junior
Joined
Jan 22, 2015
Messages
148
Points
18
Ada ke bisnes online yang tak kena modal ?
 

adword

freshman
Joined
Nov 13, 2012
Messages
45
Points
8
ada yang xda modal. perlukan ilmu,,,, jika ada ilmu , modal akan jadi benda yang tidak menjadi masalah untuk terus maju dalam perniagaan. Ilmu, Minat dalam perniagaan, Modal..
Bukan sekadar modal untuk berniaga. Ilmu yang dicari pun perlukan modal... keep it up bro
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
Sebenarnya banyak platform yang boleh dicuba untuk buat duit 'tanpa' modal..contohnya:

  1. Affiliate marketing (promote, promote, promote..................................komisen!)
  2. Dropship (promote dan layan customer..tak handle barang)
  3. Niche site (cam bro-bro atas cakap..keyword..target audiance..)
  4. Blogging (mungkin perlu modal sikit..dan masa yang lama..blogging lebih kepada membina reputasi sebelum berjaya..)
  5. Online Surveys (banyak yang bagus kat malaysia ni..)
  6. Cash Android App ( cube app / game dan di bayar)
  7. Pandai menulis boleh buat ebook tentang apa yang pandai (modal ilmu pengetahuan je)
Tanpa modal tu mungkin memerlukan sedikit modal jugak untuk berjaya..tak caya..paling kurang bil internet pun kene bayor tau..modal jugak tu..hehe..+Pesanan+
Itulah antara yang aku pernah cube..mungkin ade yang lain..tapi yang paling penting adalah ilmu..aku pun masih belajar..nak ngajo pun tak berape pandai..kebanyakan cara kat atas tu ade di bincangkan kat WC ni..

+Hmm+
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
semua perlukan modal..banyak atau sikit...
even nk mencurik sekali pon kena ade modal..
bergantung pada target... klu kecil skala kecil pulangan huhuu
 

adword

freshman
Joined
Nov 13, 2012
Messages
45
Points
8
betul tuan... ILMU adalah modal terbesar dalam perniagaan internet nie.. tanpa ilmu dan minat tak akan kemana.. saya ada rahsia untuk sales meletop dalam affiliate nie... semua nya dari sifu2 hebat... boleh pm kalau nak
 

wanzul69

freshman
Joined
Nov 15, 2009
Messages
34
Points
8
Daftar dengan international company buat home based bussines. Tak perlu risau, legitimate company. Not scam at all. No joining fee, just invest your time & efforts shj. Tak boleh reveal sini, top secret. nak tau sila pm.
Salam tuan, boleh share tips home base business international tu pada saya. terima kasih di dahulukan.
 

Nzync25

freshman
Joined
Jul 21, 2020
Messages
6
Points
1
Age
48
Ada ke bisnes online yang tak kena modal ?
Ada boss pm sya di WhatsApps 0128402500
Post automatically merged:

Ada ke bisnes online yang tak kena modal ?
Ada boss pm sya di WhatsApps 0128402500
semua perlukan modal..banyak atau sikit...
even nk mencurik sekali pon kena ade modal..
bergantung pada target... klu kecil skala kecil pulangan huhuu

Pm sya di WhatsApps saya kongsikan business yng tdk bermodal bossku 0128402500
 
Top