Nak beli iPhone ke android phone lagi bagus ? untuk remote vps, Computer, etc

Yg Paling Bagus Ialah

  • iPhones

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    3
  • Poll closed .

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
w/salam..

sy pilih android..sb sng nak manage..bg sy android ni macam komputer ke 2 sy..

p/s - aritu bro azlan kate die pakai android run utk rx..heheh
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
w/salam..

sy pilih android..sb sng nak manage..bg sy android ni macam komputer ke 2 sy..

p/s - aritu bro azlan kate die pakai android run utk rx..heheh
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
android boleh remote windows desktop gak kan..
tapi mana yg lebih ok..:)

iphone ke atau android based phone..
rx run kat android machine..wow..
atau remote aje kot...
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
kalau tak silap android boleh remote windows desktop gak..

sy rase android base lg ok..sb ade quad-core..tp kalau ikot kan..android ni byk beza pd interface je..

yg part rx tu sy da lupe..kena tanye bro azlan sndiri..die kate aritu utk personal use je..saje nak test rase nye..
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
new ipad sy tak sure..kalau bb tu..da lame da..taun lepas rase nye..bro boleh bace review dkat gsmarena.com..complete review die bg..sambil2 tu layan komen user..:)
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
kalau yg tu..ikot preference bro..huhu..sb beza die tak byk sy rase..tp kalau tak silap..yg 7 inci boleh buat call..yg 10 inci tu takleh buat call
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
kalau yg tu..ikot preference bro..huhu..sb beza die tak byk sy rase..tp kalau tak silap..yg 7 inci boleh buat call..yg 10 inci tu takleh buat call
yea...terima kaseh berbanyak bro..
10 inchi ada yg boleh buat call
tab 2..

baru tadi tgk kat mines wonderland :D
RM1600 -
- > siap ada skrin protector
- > leather case

Kat lazada lagi murah RM1300 somthing...
 

Alexandria90

Newbie
Joined
Oct 27, 2011
Messages
438
Points
0
android phone lagi ok rasanya..pasal saya nampak ramai member yang guna samsung galaxy tab (7inch) untuk remote..
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
yea...terima kaseh berbanyak bro..
10 inchi ada yg boleh buat call
tab 2..

baru tadi tgk kat mines wonderland :D
RM1600 -
- > siap ada skrin protector
- > leather case

Kat lazada lagi murah RM1300 somthing...
wah..ade yg murah lg ek..klau kat fb..bro boleh try tgk kat page Gnex..tak pon Haniff Technology & Design..
 

abelljefrry

Senior
Joined
May 15, 2009
Messages
1,029
Points
38
Saya baru je beli Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100) minggu lepas. Harga yang TT tengok tu macam mahal je, sebab di kedai Samsung harganya RM1499. Itu paling mahal setakat yang saya survey itu hari.

Saya beli sekali dengan screen protector dan leather case RM1520 di Low Yat. Model ni, kalau nak diikutkan, ada pros & cons berbanding model sebelumnya. Technician Samsung tu kata, harga yang baru ni lagi murah sebab spec dalam ada downgrade sikit, processor kalau tak silap saya. Tapi, kelebihannya boleh call & SMS. :)

Kameranya, memang hampeh lah depan belakang. Tapi saya tak guna sangat kamera tablet ni. So tak kisah pun. Dalam, so far ok. Saya gemar android sejak 3.0, interface dia bersih. Simple. Tak berkilat kilat macam iOS. Hihihi.
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
yeah...den dah grab samsn tab 10inch...RM1600
byk tempat mencari..akhirnye membelinye di tesco nilai
dapat skrin protector
leather case...

baru pakai seminggu....tab "hang"
naseb "hang" masa tgk nazmi main bola kat youtube..huhu

p/s: kalau tab "hang" tekan on/off lama-lama tau
psss: android 4.0 ni application/games..ada yg tak support...
 
Top