Nak Belajar PPC

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
Ada sesiapa disni yang nak belajar PPC dan macamana nak dominate? Leh apply untuk apa sahaja affiliate program yang anda sertai seperti CJ,CB,Market Leverage dan lain-lain.
 

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
hmmm..thanks for support abu hanis..
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Kena bayar x?
 

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
nak buat survey.Tengok permintaan macamana..
 

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
ok..aku sebenarnya nak launch ebook..then aku nak tengok la samada ada permintaan.Kalau ada, aku release, kalau kurang, aku simpan sendiri lagi baik.

selalu kebanyakannya orang buat ebook cite yang basic jer, jadi aku dah fedup dan kesian dengan orang-orang yang beli. so, aku dah pun create satu ebook untuk orang yang betul2 nak buat affiliate.

setakat ni, aku hanya membantu catzer melalui YM. Ko boleh tanya dia sendiri apa yang aku ajar dia tu, ada dapat kat tempat lain atau tidak.Sebab ikut pengalaman sendiri, memang cara ko lain.

Jujur cakaplah, xde sape nak pecah lubang pasal ajar orang wat affiliate ni. Masing2 nak jaga periuk nasi sendiri. Tapi satu je yang aku pegang, peluang tu banyak, dan masing-masing boleh dapat rezeki. Rezeki kau, kau makan, rezeki aku, aku makan.

Balik2,ajar basic. Jadi, aku letih tengok benda2 macamnih. So, aku create satu ebook pasal benda nih.Dan sekarang, aku nak tengok permintaan. Kalau ramai, aku launch, kalau x, aku xkan launch. Aku pun xrugi aper2.
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
Oklah, ni pengalaman sy yg sikit ttg PPC dan juga setelah mengkaji teknik2 yg lain yg dibincangkan di forum yg lain selama sethn.

Apa yg uzair ajar ini adalah cara Pro-Affiliate sebenar yg memerlukan kita menguasai keyword study. Ada beberapa software yg kita kena invest tp mmg berbaloi sbb sejak 2 thn lps sy rasa ini merupakan pertambahan ilmu yg ketara ttg keyword study.

Itu br keyword study just 1/10 dr keseluruhan process pro-affiliate ni.

Lg satu semua teknik white hat, takde grey atau black. This is great and pure PPC Pro Affiliate Technique dan lebih menarik lagi apabile menuntut ilmu dengan org yg take action dah bukan sekadar share ilmu yg diketahui cukup2 mkn jerk.

Ready to be Pro Affiliate? Tanyalah diri sendiri :D
 

uniquelyme

Senior
Joined
Feb 18, 2007
Messages
1,001
Points
18
Age
30
Saya cuma nak tau pasal keyword research sahaja. Lain-lain dah power. masalah dengan keyword and bidding jek. Berapa harga?

Boleh bagi tau detail sikit apa yang nak diajar?

btw, if possible, boleh PM saya berapa banyak uzairubiah dah earn daripada teknik PPC nih?
 
Last edited:

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
berapa banyak yer?kalau aku yang cakap, orang kat a lain pulak..biarlah sesiap yang kenal aku jer yang cakap kat cni..

daripada ayat ko tuh, yang lain ko dah power, aku secara terus terang, memang xberapa berkenan.maaf cakaplah yer..aku bukan cakap ikut status, tapi aku cakap ikut pengalaman. setiap hari pun aku tetap belajar and belajar lagi.

takde istilah dah pro kecuali orang lain yang cakap macamtu.aku pun xanggap diri aku pro, aku lebih suke merendah diri. bila kita dah anggap pro nih, ada ego xmau terima pendapat orang lain.

apa-apapun, aku minta maaf. aku cuma tegur attitude jer. yang lain, aku xde masalah.
 

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
k..pasal detail keyword research tu, ada beberapa tools yang aku guna,dan juga formula yang aku create sendiri sebagai pro****lity untuk memastikan samada produk yang aku nak promote ni, ada potensi atau tidak.

dan, aku wat research dengan keyword tuh selama lebih kurang 1 atau 2 minggu. tengok berapa lama keyword tu ada advertiser sama yang bid.kalau lama, so, keyword tu memang ada potensi.

yang penting, pemilihan keyword tuh adalah aku cari keyword yang bakal convert sales, bukan cari keyword yang traffik tinggi tapi xboleh nak convert aper2.

dan bukan keyword je, ada banyak lagi yang perlu diambil tahu dan dioptimizekan. sentiasa perlu di optimised.bukan sekadar bid, pastu biar je sampai duit adwords habis and xde sales.quality score kena jaga.macam2..

diikutkan, aku xnak ajar benda2 nih..tapi sebab catzer push aku, niat nak tolong, aku wat jugak. sebab tuh aku tak kisah, kalau nak beli, beli.tak beli, aku xde hal.xrugi pun.
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
berapa banyak yer?kalau aku yang cakap, orang kat a lain pulak..biarlah sesiap yang kenal aku jer yang cakap kat cni..

daripada ayat ko tuh, yang lain ko dah power, aku secara terus terang, memang xberapa berkenan.maaf cakaplah yer..aku bukan cakap ikut status, tapi aku cakap ikut pengalaman. setiap hari pun aku tetap belajar and belajar lagi.

takde istilah dah pro kecuali orang lain yang cakap macamtu.aku pun xanggap diri aku pro, aku lebih suke merendah diri. bila kita dah anggap pro nih, ada ego xmau terima pendapat orang lain.

apa-apapun, aku minta maaf. aku cuma tegur attitude jer. yang lain, aku xde masalah.

Bro, saya rasa dia mungkin berminat nak belajar bahagian tu sahaja dan mungkin ini boleh cut cost sbb dia x amik full course. Jd depends pada customer nak belajar yg mana. Memang kita perlu terus belajar dan belajar tp kita berhak memilih mana yang kita nak belajar. Ada org suka merendah diri, ada yg x berapa. Lgpun sy rasa maksud dia dah power tu, dia dah tahu selok belok la.

Lg satu, kalau bro boleh bgtahu tentang harga dan apa yang akan diajar dlm ebook tu, mungkin sy berminat. Nak try gak dominate PPC ni dan better belajar dari yg dah pro.
 
Last edited:

uniquelyme

Senior
Joined
Feb 18, 2007
Messages
1,001
Points
18
Age
30
sorry sebab cara saya cakap ni kurang menyenangkan. Saya cuma nak tau jek, sebab apa yang saya ada sekarang inadequate. Walaupun CR tinggi, tapi ada masalah sikit masa nak carik keyword tu. Banyak masa spend kat situ, tapi betul2 susah nak carik yg profitable.
 

green21

freshman
Joined
Jan 26, 2009
Messages
138
Points
0
Kalau rasa dah power turunkan ilmu kat sini.
Tak guna simpan sorg2.
 

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
aku just tegur attitude jer..nak buat apa-apa pun, attitude tu yang penting pada permulaannya..

aku tak rasa diri aku power..everyday aku still learn new things, make mistakes..then try to overcomes balik..

ini adalah antara sebab aku malas nak masuk wc ni.by the way..thanks for korang punyer attention.ape2 hal..aku update.aku bukan orang baru kat sini.dari tahun 2006 dah pun.

jawapan untuk green21, aku tak simpan..dan aku tak power, ..aku just merendah diri..tak guna simpan2 ni pun.

kalau rasa nak beli ebook nanti, beli.kalau rasa xnak, xpayah beli. harga RM 67 untuk 100 yang pertama sahaja.Pastu RM97.kalau rasa mahal, itu terpulang. Aku xbagi info basic2 dalam tu.

assalammulaikum
 

uniquelyme

Senior
Joined
Feb 18, 2007
Messages
1,001
Points
18
Age
30
huh... saya tak kisah power ke tak, ada yang power bab yang saya tak power.

Maaf kalo ada yang marah. Ni kali kedua dalam masa 2 hari buat orang marah...

Cuma nak detail jek kalo boleh belajar pasal apa. Maybe a little hint.
 

uzairubiah

Newbie
Joined
Sep 21, 2006
Messages
551
Points
16
Age
37
tunggu je lah nanti yer..sabar..
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
huh... saya tak kisah power ke tak, ada yang power bab yang saya tak power.

Maaf kalo ada yang marah. Ni kali kedua dalam masa 2 hari buat orang marah...

Cuma nak detail jek kalo boleh belajar pasal apa. Maybe a little hint.

Yup kdg2 kita just nk lebih hint tentang benda tu sbb kdg2 ada benda yg kita dah tahu.
 
Top