Myspace Marketing Tactic

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,878
Points
48
Thanks Batagolek. Nampaknya teknik ni dah mula nak 'panas' kat Malaysia.. :) Actually teknik ni dah 'lama' diguna pakai oleh internet marketer yang hebat2 kat luar sana nunn..

Komen saya: "Gunakan apa sahaja yang ada untuk mendapatkan target market anda walaupun ia satu teknik yang simple. Satu teknik yang biasa dicampur dengan teknik-teknik yang lain, ia memberikan hasil yang lumayan untuk anda..".

Analogi mudah.. Masa anda diserang musuh, gunalah apa saja yang ada di sekeliling seperti batu, kayu, kerusi, tapak kasut (hehe..), tali pinggang, jari (cucuk mata, :D), gigi (gigit telinga musuh, haha), dan macam2 lagi... :p

Wassalam.
 

batagolek

Senior
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,071
Points
38
huhu...menarik sebab pdf GK tu terletak paling atas dlm carian pdf "myspace""marketing" di google..maknanya sape2 yang mmg btol2 cari maklumat pasal myspace marketing ni, ebook GK akan dijumpa dan didownload dulu...very stategic dan berkesan...;)
 

mohdsufian

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,261
Points
38
Betul zul kata tu. teknik nie kalau kalau luar tu dah lama diguna pakai. Macam2 boleh dilakukan.

Biasanya teknik ini dikenali sebagai Social Marketing.

Kalau betul2 gunakan teknik ini dapat menghasilkan income yang lebat jugak. :D
 

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,878
Points
48
huhu...menarik sebab pdf GK tu terletak paling atas dlm carian pdf "myspace""marketing" di google..maknanya sape2 yang mmg btol2 cari maklumat pasal myspace marketing ni, ebook GK akan dijumpa dan didownload dulu...very stategic dan berkesan...;)
Itulah SEO namanya.. :)

satu lagi zul - jentik telinga :p
Jentik telinga tak best... hehe.. :D
 

affuone

freshman
Joined
Oct 9, 2006
Messages
397
Points
16
maknanya SEO dalam pdf ke zul ? camne nak buat ek ?
SEO dlm bentuk pdf pun betul jgk. Tp, kalo dah berlambak (diulangi, berlambak) ebook pasal teknik tu di tenet, ilang la sengat SEO 'bentuk' tu. So, GK buat satu ari ni dan memang ebook tu x penah wujud seblom nih, dier la yg dpt manfaat sorg2.. Batagolek buat ar satu..:D
 

yusli

freshman
Joined
Jun 11, 2006
Messages
353
Points
18
Age
49
sesiapa terangkan:

1. cara marketingnya, adakah secara langsung atau tidak, pm ke atau bagaimana
2. perlu niche juga ke dan teknikal yg lain yg ptg2

tq
newbie
 

mohdsufian

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,261
Points
38
rasanya dia baca nama fail tu, bukan macam tu ke?

Sama seperti kita buat content saya.. lebih bagus nama fail adalah tajuk artikel yang kita tulis dan dalam tajuk artikel tu pula ada keyword yang kita kehendaki... :)

Kalau betul apa yang mystic cakap tu, menarik juga... benda baru ni, tak tau pun... :D
 

batagolek

Senior
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,071
Points
38
tuler pasal, sebab banyak saya jumpa ebook2 dalam carian bentuk pdf dan srangan adalah dlm bentuk pdf, dan title2 yg muncul digoogle adalah title-title yang memang ditulis untuk tarik perhatian, don't know kalo ini benar atau tidak tapi mmg banyak kali jumpa...dan banyal juga yg ada affiliate link ;), dalam bentuk katalog pun ada...macam satu bentuk marketing juga tapi not sure direct ke indirect...but hecklah, dah nama pun marketing kan ? hehehe...

saya pun tak pasti jika first page google utk carian pdf adalah mengikut SEO dan algoritma websites ataupun menggunakan faktor lain, keywords ke apa ke ? tapi memang sangat menarik perhatian saya., walaupun memang takleh lawan SEO sejati tapi ok wat, nak penetrate market ni mmg susah lol..susunan pdf dalam SERP tu yang mnarik perhatian saya ;)
 

mftwck69

freshman
Joined
Aug 6, 2006
Messages
131
Points
18
Age
35
Ha'ah.. memang SE ade gak tangkap file2 pdf. Mungkin fail pdf tu sendiri ade keyword yang orang cari. contoh; internetmarketingmalaysia.pdf.

Kalo ade orang cari kat SE guna keyword camtu, kemungkinan file pdf tu tersenarai kat SE mmg ade.

Er... betul ke apo den cakap ni....
 
Top