Myguide07 Kembali - Belajar & Trading Forex Bersama Saya

budak_newbies

freshman
Joined
May 27, 2007
Messages
13
Points
1
Asalammualikom,

Terima kasih bro...myguide07 a quick reply..bro..myguide I was wondering kenapa myguide07 tak pernah post SS your trading performance...harap jangan marah..kerana saya tanya.

Newbie trading journel http://nogold.com/forum/journal/18135-manelectro-forex-journal.html

saya pun terasa nak tahu jugak bro myguide pasal SS bro....ada betuinyer apa yg bro jawab balik ....tapi sekurang2nya bro proofkan apa yg bro kater 2800% monthly boleh buat tue....sekurang2nya newbies macam saya nie bersemanagat untuk terus jadikan forex sebagai full time saya...saya ingat bukan saya dan bro manelectro jea nak tahu ...ramai lagi nak tahu ss bro...adakah benar apa bro tuliskan sama dgn realiti...itu ajer.....jika boleh post kan jea lah ss bro tue x perlu buat org tertanya2.saya menjiwai apa yg bro tuliskan dlm wangcyber nie...cuma sedikit musykil dari segi screen shot....
x semua org boleh buat apa yg bro myguide buat dlm trading.....so apa salahnyer berkongsi screenshot untuk kebaikan bersama...sebab org belaja dari kegagalan lah perlu belaja dari kejayaan org jugak.......tun mahathir pun buat dasar pandang ke timur untuk majukan bangsa kiter....asia untuk asia..semua kiter tidak dijajah...nah ini jugak belaja dari org lain jugak dan semangat negara matahari terbit bangun dari kemusnahan negara dia...so apa salah nyer bro tunjukkan sedikit proof itu aje ... belaja dari kejayaan bro sebagai anak melayu yg berjaya buat profit 2000% lebih tue...x salahkan..

kalau x tiada buku22 motivasi hasil kejayaan individu yg boleh menjadi menyuntik semangat...

kalau x tiada agenda anak melayu dihantar ke oversea...ini semua penyuntik semangat bukan ke begitu...

nur amalina dijadikan idola untuk student2 spm kerana kejayaannya...

sekurang2nya dia telah taburkan bakti kepada anak bangsa dia sendiri..

orang22 melayu...buat bro myguide yg budiman.....ramai diluar sana ternanti2kan screen shot myguide...jika x mau kasi full kasi sikit pun jadi...

buat suntikan semangat para2 trader ....dan trader sendiri boleh menilai dan mmbuat anjakan paradigme sejauh mana tahap para trader..dgn hasil bro tunjukkan screen shot....

saya nampak niat murni bro myguide sangat tinggi....saya kagumi bro..cuma perlukan bukti sedikit sajer...itu ajae dari bro myguide...bukti sedikit sajer...
BUKTI SEDIKIT SAJER......
TUN DR MAHATHIR pun telah buktikan pada kiter semua ..hasilnya alhamdulillah kiter dpt nikmati jugak walaupun tidak banyak...

so apa salah nyer bro myguide buktikan sedikit sajer dari apa yg bro myguide tuliskan...sedikit proof dari hasil trade bro kami x kisah bro nak tunjuk negatif ke positif .....dari trade bro

saya rasa bukan saya sorang sajer nak tahu ramai lagi nak tahu tentang bukti yg semua trader nantikan dari bro myguide.....

saya betui22 ingin menjiwai ungkapan bro
Kita tahu susahnya nak jadi berjaya tanpa usaha yg berterusan. Tapi kita selalu gunakan jalan pintas. Kita mudah rabun dgn apa yg ditunjukkan di depan mata. Nampak saja berkereta mewah, dah anggap berjaya sedangkan tu kereta sewa je. Memang realitinya manusia perlu dikaburkan dgn kemudahan yg mengghairahkan untuk lebih bernafsu melakukan sesuatu. Itu jugalah yg berlaku dlm internet hari ini.

tetapi sedikit kami perlu dari bro buktikan sedikit apa yg bro ungkapkan didalm thread yg bro tulis di wangcyber....

semua kiter berharap bro myguide dgn hati yg terbuka dan ingin berkongsi kejayaan bro sebagai org islam dan sebagai pemangkin semangat org melayu kiter semua berjaya dalam trading .....harapan kami bro myguide boleh tunjukkan screen shot bro myguide..kami x perlukan banyak sedikit sajer pun jadi buat semangat kiter org22 melayu..."jika bro gunakan pepatah melayu mudah luper"saya lebih suka menggunakan pepatah "TIDAK AKAN MELAYU HILANG DIDUNIA " dan saya berbangga dan bagi saya bro melayu glokal yg dato seri najib warwarkan...kerana org melayu pertama saya rasa buat trade 2000% sebulan....setakat nie mungkin bro org melayu glokal pertama buat...apa salahnyer dikongsi bersama....kiter lihat mcm mana tun dr mahathir
buat suntikan semangat org22 melayu....contoh dato azhar mansor,perenang melayu pertama saya dato malek maidin ,,dato syarifah khutub utara dan selatan...dan kiter senang menunggu222 angkasawan..bukankah nie gagasan tun untuk bakar org melayu supaya tidak luper dan tidak akan hilang didunia...

so saya nampak bro boleh dijadikan idola atau pemangkin semangat dlm dunia trade....so apa salahnyer nama bro terpahat bukan untuk diriak22 kan bukan untuk ditunjuk2kan tetapi semangat ini perlu dijadikan untuk generasi muda yg akan datang......

mungkin ungkapan ini boleh menyebabkan bro myguide marah atau tersinggung..

kami mintak maaf dari hujung kaki ke rambut...

tiada niat apapun cuma perlukan bukti sedikit sajer dari bro itu aja...

salam kasih kami buat bro yang tidak terhingga....

hidup melayu

tidak akan melayu hilang didunia..............
 

budak_newbies

freshman
Joined
May 27, 2007
Messages
13
Points
1
Ketaksuban Kita Yg Menjahanamkan.
Tidakkah kita belajar dari kegagalan yg hari-hari berlaku? Tidakkah kita masih tidak matang dgn kegagalan yg baru berlaku. Memang ramai yg asyik bertanyakan "Screen Shot" trading saya. Berapa untung dan rugi? Rasanya kita masih belum cukup diajar dgn kegagalan silam.

Warga Malaysia, saya akan menyentuh beberapa isu yg agak sensitif. Harap maaf kalau ada yg marah atau sekadar berkecil hati. Kalau dulu forum ni hanya sekadar dilayari kalangan ahli WC saja, tapi skg forum ini telah tersenarai antara yg paling popular sebab dikelasifikasikan sebagai sumber info skim kepat kaya di akhbar Utusan Malaysia.

Semasa ramai antara kita menyertai pelbagai skim fund, dana, trust mahu pun HYIP, apakah faktor utama penyertaan begitu tinggi? Ya, memang betul, Screen Shot pendapatan, ulasan-ulasan mereka yg berjaya di paparkan. Kita pun terpengaruh dgn angka-angka yg besar dan tanpa berfikir panjang terus menyertainya.

Sebab itulah saya tidak mahu memaparkannya dlm forum sebab akan wujud perasaan bahawa apa yg saya dapat itu begitu menakjubkan dan ramai yg akan terjun ke dalam urusniaga ini. Sedangkan adakah anda semua tahu bagaimana susahnya untuk mencapai ke tahap sekarang. Tahukah susahnya, seksanya, jerihnya, sakitnya untuk menuju puncak?

Sejarah buruk tetap berulang, Tun Mahathir kata melayu mudah lupa. Ye betul..... Saya mudah lupa. Lupa dengan kesukaran yg lalu bila dah senang. Jgn kita menuduh org lain, tuduhlah diri sendiri kerana kesukaran kita hari ini. Saya juga tidak mahu melakukan kesilapan yg sama.

Kita tahu susahnya nak jadi berjaya tanpa usaha yg berterusan. Tapi kita selalu gunakan jalan pintas. Kita mudah rabun dgn apa yg ditunjukkan di depan mata. Nampak saja berkereta mewah, dah anggap berjaya sedangkan tu kereta sewa je. Memang realitinya manusia perlu dikaburkan dgn kemudahan yg mengghairahkan untuk lebih bernafsu melakukan sesuatu. Itu jugalah yg berlaku dlm internet hari ini.

ayat2 bro yg saya pinjamkan kembali...

dan bukankah dengan meminta screen shot tue jugak supaya kiter lebih berhati22 dan lebih mengenali apa yg kiter hendak lakukan...dgn penelitian dan pemahaman yg betui kiter jugak boleh buat keputusan apa yg bro myguide cakapkan....so saya rasa jugak x menjadi kesalahan...kiter semua pun belaja dari kegagalan.......kegagalan jugak mematangkan kiter dan perlukan jugak bukti22 dari apa yg bro myguide cakapkan di dlm wangcyber....

memang sejarah buruk tetap berulang .......bukan sajaer melayu mudah luper...

tetapi dizaman sahabat r.a jugak telah terjadi perpecahan.....dizaman khalifah ali r.a ketara perpecahan nya ...

so kiter belaja jugak dari sejarah bagaimana kiter hendak bangun dari tersunggur jatuh.....kiter lihat idola tun gagasan pandang ketimur bukankah japan sudah jatuh ditimpa tangga dari peperangan yg tidak berkesudahan...

japan boleh bangun dan bangkit dan hasilnya dijadikan bukti untuk tun dr mahathir buat gagasaan pandang ketimur...gagasan matahari terbit...dan saya
dengari org22 japan sungguh mengkagumi cara tadbir tun dan semangat patriotiknya untuk bangsa dia melayu....so apa salahnya bro myguide tunjukkan bukti yg sedikit sajer....kami pun x perlu banyak hanya sedikit sajer bukti ....sebagai org islam melayu yg cintakan agama dan bangsanya...jatuh bangun sesuatu bangsa ...bangsa itu yg menentukannya.....mudah22 an bro dpt tunjukkan sedikit screen shot bro
.......
 

myguide07

freshman
Joined
Feb 14, 2007
Messages
20
Points
1
Maaf.... Jadikan orang lain sebagai pemberi semangat anda untuk seterusnya. Saya mahu terus dgn cara saya. Tak mahu extreme yg akan menyumbang kegagalan.

Untuk pengetahuan, saya akan berada di Melaka pada 29/05/2007 (Selasa). Mungkin sehari dua di Melaka. Sesiapa yg berminat boleh hubungi saya segera di : 012-2234808.
 

nadzate

freshman
Joined
Jun 21, 2006
Messages
15
Points
1
tahukah anda bahawa sekiranya bro myguide menunjukkan screenshotnya maka rahsia trading beliau akan terbongkar?

beliau sememangnya mahu membantu anda semua, dan percayalah strategi beliau memang berjaya... cuma beliau tidak mahu mendedahkan strategi tersebut secara membabi buta dan menybabkan opurtunis2 mengambil kesempatan ke atas strategi tersebut...

itulah serba sedikit pendapat saya hehehehehe
 

zairul25

freshman
Joined
May 20, 2007
Messages
12
Points
1
tahukah anda bahawa sekiranya bro myguide menunjukkan screenshotnya maka rahsia trading beliau akan terbongkar?
huh!teknik martingale ker :confused: <<< teknik ni pon aku x tau mcm mne...tau sebut jerk...tapik kalau tgk screenshot memang boleh detect...dngar citer besok (30/5/07) bro myguide nak turun jb...jadik pada forexer jb mari turun blajo...
p/s:bro myguide nanti besok sye kontek
 

budak_newbies

freshman
Joined
May 27, 2007
Messages
13
Points
1
bagi pendapat saya biler ditunjukkan screenshot yg sedikit sajer takkan terbongkar segala strategi bro myguide kiter nie...nie bukan masalah mmbabi buta..dan bukan ingin mengambil kesempatan sedikit sajaer screen shot...sebab tahap disiplin bro myguide nie master trader...dan apa salahnyer dikongsi bersama sebab dia sudah tuliskan 2000% monthly....cuma disiplin ilmu akan lebih berkembang disini sebab punyer bukti ...itu aje...
 

budak_newbies

freshman
Joined
May 27, 2007
Messages
13
Points
1
The Secret Of 1000 Dollar - Trapping system".

Lupakan pips yg byk. Sasaran hanyalah 10 pips @ mata setiap hari.
Leverage : 1 : 200
Modal : US$1,+++

Cuba fhmkn pengiraan ini :


Minggu 1 10 mata x US$20 x 5 hari = US$1,000

Minggu 2 10 mata x US$40 x 5 hari = US$2,000

Minggu 3 10 mata x US$80 x 5 hari = US$4,000

Minggu 4 10 mata x US$160 x 5 hari = US$8,000
--------------------------------------------------------
PENDAPATAN BULANAN = US$15,000


ok nie salah satu petikan yg saya sudah ambil dari tulisannya...

ok mari kiter lihat .....

jika kiter menggunakan leverage 1:200

1 pips 20 usd nie kiter kena gunakan lebih dari 70%lebih dari margin .......

kalau salah sila betuikan...nie congak secara umum sajer...

bayangkan kalau tidak kena 10 pips maka dlm 50 pips saje float mungkin akan terkena margin call....dan mungkin akan hangus modal kiter...

nie antara ulasan yg mungkin salah ...

boleh sesiapa yg pakar disini boleh kita sama22 huraikan dari segi money managment .....ilmu yg diberikan oleh myguide kiter....nie yg ramai mahu melihat screen shot x perlu banyak sedikit sajer letakkan 1 post pun cukup...itu ajer.....

bukan timbul masalah membabi buta atau mengambil kesempatan...

cuma perlukan seditik bukti itu sajer....

mungkin tersilap kater terkasar bahasa susun 10 ari maaf diminta..

sekian
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
The Secret Of 1000 Dollar - Trapping system".

Lupakan pips yg byk. Sasaran hanyalah 10 pips @ mata setiap hari.
Leverage : 1 : 200
Modal : US$1,+++

Cuba fhmkn pengiraan ini :


Minggu 1 10 mata x US$20 x 5 hari = US$1,000

Minggu 2 10 mata x US$40 x 5 hari = US$2,000

Minggu 3 10 mata x US$80 x 5 hari = US$4,000

Minggu 4 10 mata x US$160 x 5 hari = US$8,000
--------------------------------------------------------
PENDAPATAN BULANAN = US$15,000


ok nie salah satu petikan yg saya sudah ambil dari tulisannya...

ok mari kiter lihat .....

jika kiter menggunakan leverage 1:200

1 pips 20 usd nie kiter kena gunakan lebih dari 70%lebih dari margin .......

kalau salah sila betuikan...nie congak secara umum sajer...

bayangkan kalau tidak kena 10 pips maka dlm 50 pips saje float mungkin akan terkena margin call....dan mungkin akan hangus modal kiter...

nie antara ulasan yg mungkin salah ...

boleh sesiapa yg pakar disini boleh kita sama22 huraikan dari segi money managment .....ilmu yg diberikan oleh myguide kiter....nie yg ramai mahu melihat screen shot x perlu banyak sedikit sajer letakkan 1 post pun cukup...itu ajer.....

bukan timbul masalah membabi buta atau mengambil kesempatan...

cuma perlukan seditik bukti itu sajer....

mungkin tersilap kater terkasar bahasa susun 10 ari maaf diminta..

sekian

bro,
lama2 aku tgk post kau kat sini makin menyampah plak aku...
ko mula2 dh kondem2 dia dan lepas kau hurai2 apa yang dia explainkan, kau minta maaf plak... dari 1st post kau aku tgk cara kau mcm nih.. dh tuh sibuknyerrrrrr lah nk tgk screenshot org...
bdw, bila lama sangat diam n tgk makin merapu la plak... aku nih antara anak buah dia.. pakai teknik dia untuk trade & terbukti keberkesanan dia..
aku dh jumpa dia lebih dari sekali n dia orang yg bleh dipercayai.. bukan macam certain org yg mengajar thru ym la.. ajar on weekend la... dia ajar time market on... dia ada money back guarantee kalau kau goyang sangat nk try.. yang aku peliknya, kalau otai2 lain ajar bayar beriban2 nk plak pegi.. sbb apa??? sbb dia tunjuk SS? SS tuh jerk untuk kuatkan korang yang dia mmg dh berjaya dgn SS tuh?? orang terer jarang tunjuk profit la... dia lebih banyak sedarkan korang ttg lost n risiko bermain FOREX nih...

lupa plak, dia selalu gak advise aku tak payah layan sangat mostly yang merapu mcm kau dalam thread nih.. mostly yang tak tau mcm mana kesusahan kita nk memorex nih.. but bila kau nih mcm2 explain mintak ditimang. dimanja.. aku berbulu gak.. n sbg anak buah dia, rasa cm tak cantik plak cara kau....

senang citer, orang tuh nk menolong.. nk membantu apa yang mampu... kalau rasa nk tau, JOIN.. taknak kau bleh BLAH.. itu jer.. tak payah la ko nk selidik mcm2.. bukan nyer dia bagi ym.. siap bagi HANDPHONE suruh kal.. tak pahamlah orang mcm kau nih bro..

aku rasa, post dia kali nih much more lower his tone.. kalau sblm nih dia agak hangin gak ngn pattern orang mcm kau but his differ this time... sbnrnya, ramai sangat orang yg perhati jerk post kau n tggu masa untuk react.. majoriti anak buah dia yg selalunya berdiam n tgk jer rentak semasa...

bdw.. kalau rasa nk proceed ngn ilmu, GO AHEAD.. but kalau rasa belum apa2 dh nk mintak ditimang mcm2... u can MOVE AWAY..
 

adikabas

freshman
Joined
May 4, 2006
Messages
109
Points
16
bro,
lama2 aku tgk post kau kat sini makin menyampah plak aku...
ko mula2 dh kondem2 dia dan lepas kau hurai2 apa yang dia explainkan, kau minta maaf plak... dari 1st post kau aku tgk cara kau mcm nih.. dh tuh sibuknyerrrrrr lah nk tgk screenshot org...
bdw, bila lama sangat diam n tgk makin merapu la plak... aku nih antara anak buah dia.. pakai teknik dia untuk trade & terbukti keberkesanan dia..
aku dh jumpa dia lebih dari sekali n dia orang yg bleh dipercayai.. bukan macam certain org yg mengajar thru ym la.. ajar on weekend la... dia ajar time market on... dia ada money back guarantee kalau kau goyang sangat nk try.. yang aku peliknya, kalau otai2 lain ajar bayar beriban2 nk plak pegi.. sbb apa??? sbb dia tunjuk SS? SS tuh jerk untuk kuatkan korang yang dia mmg dh berjaya dgn SS tuh?? orang terer jarang tunjuk profit la... dia lebih banyak sedarkan korang ttg lost n risiko bermain FOREX nih...

lupa plak, dia selalu gak advise aku tak payah layan sangat mostly yang merapu mcm kau dalam thread nih.. mostly yang tak tau mcm mana kesusahan kita nk memorex nih.. but bila kau nih mcm2 explain mintak ditimang. dimanja.. aku berbulu gak.. n sbg anak buah dia, rasa cm tak cantik plak cara kau....

senang citer, orang tuh nk menolong.. nk membantu apa yang mampu... kalau rasa nk tau, JOIN.. taknak kau bleh BLAH.. itu jer.. tak payah la ko nk selidik mcm2.. bukan nyer dia bagi ym.. siap bagi HANDPHONE suruh kal.. tak pahamlah orang mcm kau nih bro..

aku rasa, post dia kali nih much more lower his tone.. kalau sblm nih dia agak hangin gak ngn pattern orang mcm kau but his differ this time... sbnrnya, ramai sangat orang yg perhati jerk post kau n tggu masa untuk react.. majoriti anak buah dia yg selalunya berdiam n tgk jer rentak semasa...

bdw.. kalau rasa nk proceed ngn ilmu, GO AHEAD.. but kalau rasa belum apa2 dh nk mintak ditimang mcm2... u can MOVE AWAY..

Salam semua

Sy selalu baca thread nie... seronok dengan ilmu yg di sampai oleh pembuka thread.....

Jika di tinjau kembali di thread yg dulu isu yang sama juga timbul ( gmos kalau tidak silap) ... kini berjangkit kpd thread ini pulak....

Pada sy myguide sekarang nie sy kategorikan sebagai penjual. Product yg dijual berbentuk perkhidmatan iaitu kelas forex trading cara mudah. Setiap sessi di cas RM500 (bole rujuk pada post sebelum ini)... Jadi sebagai pengguna mesti tertanya2 keberkesanannya (bukti) ....secara logik dan rasional :)

Sekarang ini kita tgk situasi di pasar...hehehe

Si A menjual pisau dia akan promote mengatakan pisau dia tajam dan sebagai bukti di buat demo potong daging atau apa2 untuk bukti yg menunjukkan pisau itu betul2 tajam ..Jadi semua berpuas hati pengguna yg nak beli hilang lah keraguannya dan si penjual juga dapat tunjukkan apa yg dikatakannya ialah benar...so di sini terpulang kepada pengguna nak beli atau tidak :)

Sekarang kembali kpd situasi asal

Myguide menawarkan kelas forex dengan mengatakan trade forex cara mudah
Bila diajukan soalan oleh pengguna berkesan ker kelas nie.... beliau tidak mahu menunjukkan bukti dan maaf sy katakan dr post yang sy baca seolah2 melenting dengan soalan tersebut ... tp pengguna masih bertanya...bermakna pengguna tersebut memang berminat nak belajar :) btul tak?

Kesimpulan yang dapat dibuat

* berlakunya berat sebelah itu yg menyebabkan orang tertanya-tanya
* Jika myguide tetap dgn pendiriannya maybe anak2 didik beliau boleh menunjukkan bukti keberkesanan kelas yang dikendalikan oleh myguide :)
* Lagi satu jika direnung apakah dgn meletakkan ss akan merugikan sesiapa?
1. pihak yg bertanya akan berpuas hati
2. pihak penganjur kelas (myguide) akan mendapat lebih ramai anak didik untuk di didik dan dapat menjernihkan suasana di wc


p/s Permudahkan jgn merumitkan lg keadaan
 

zairul25

freshman
Joined
May 20, 2007
Messages
12
Points
1
huh!jadik panas plak thread nih...ni kesimpulan yg aku dpt dr dua post diatas mengenai SS tuh...mungkin bro myguide bukan nak carik byk sgt anak murid (dgn trading pon dia da profit)...buat apa nak susah2 carik profit ngan carik org) <<< kalau nak dibandingkan ngan seller yg lain yg bergantung 100% dgn profit jualan(tu yg kena tunjuk brg dia boleh pakai,supaya byk org beli)...lagik satu,mungkin jugak yg mintak SS nih bukan sebab mereka nih org yg terlalu senang(seperti post2 yg awal tuh kat thread lama<<< selak snirik),dan mungkin kerana selalu menghadapi kegagalan & penipuan <<< (kes jual benda free la nih),dan mungkin menjadikan mereka menjadi lebih berhati2<<< tapik dia da kata insyaallah ok & money back guarantee,aku jadi no komen la :D ...just my 50cents
p/s:nanti hari nih atau esok aku jumpa myguide...nanti aku cerita ok ke x...
 

budak_newbies

freshman
Joined
May 27, 2007
Messages
13
Points
1
bro,
lama2 aku tgk post kau kat sini makin menyampah plak aku...
ko mula2 dh kondem2 dia dan lepas kau hurai2 apa yang dia explainkan, kau minta maaf plak... dari 1st post kau aku tgk cara kau mcm nih.. dh tuh sibuknyerrrrrr lah nk tgk screenshot org...
bdw, bila lama sangat diam n tgk makin merapu la plak... aku nih antara anak buah dia.. pakai teknik dia untuk trade & terbukti keberkesanan dia..
aku dh jumpa dia lebih dari sekali n dia orang yg bleh dipercayai.. bukan macam certain org yg mengajar thru ym la.. ajar on weekend la... dia ajar time market on... dia ada money back guarantee kalau kau goyang sangat nk try.. yang aku peliknya, kalau otai2 lain ajar bayar beriban2 nk plak pegi.. sbb apa??? sbb dia tunjuk SS? SS tuh jerk untuk kuatkan korang yang dia mmg dh berjaya dgn SS tuh?? orang terer jarang tunjuk profit la... dia lebih banyak sedarkan korang ttg lost n risiko bermain FOREX nih...

lupa plak, dia selalu gak advise aku tak payah layan sangat mostly yang merapu mcm kau dalam thread nih.. mostly yang tak tau mcm mana kesusahan kita nk memorex nih.. but bila kau nih mcm2 explain mintak ditimang. dimanja.. aku berbulu gak.. n sbg anak buah dia, rasa cm tak cantik plak cara kau....

senang citer, orang tuh nk menolong.. nk membantu apa yang mampu... kalau rasa nk tau, JOIN.. taknak kau bleh BLAH.. itu jer.. tak payah la ko nk selidik mcm2.. bukan nyer dia bagi ym.. siap bagi HANDPHONE suruh kal.. tak pahamlah orang mcm kau nih bro..

aku rasa, post dia kali nih much more lower his tone.. kalau sblm nih dia agak hangin gak ngn pattern orang mcm kau but his differ this time... sbnrnya, ramai sangat orang yg perhati jerk post kau n tggu masa untuk react.. majoriti anak buah dia yg selalunya berdiam n tgk jer rentak semasa...

bdw.. kalau rasa nk proceed ngn ilmu, GO AHEAD.. but kalau rasa belum apa2 dh nk mintak ditimang mcm2... u can MOVE AWAY..

akum buat baem.........

aku rasa aku x kondem bro myguide....malah aku sanjung dia ...kerana dia sumbangkan ilmu disini...aku lebih suka mintak maaf nie adab ketimuran....cuba kau baca dari awal aku post aku cuma menjawab hujahnya diatas sajer x lebih dari itu.....if kalau anak buah dia nak bantai pun aku jenis open minded ..silakan mungkin aku salah ..dan buat pengetahuan kau juagk sebagai anak buah dia, ramai jugak yg diluar pun ingin mengetahui ss dia ....sebagai sedikit bukti,itu ajer...x perlu rasanya kau nak marah....aku x nafikan apa yg kau ckp tentang loss dan risiko...sebab dah terkena pie kelas berbayar riban22 lah org perlu ada bukti mengukuhkan lagi apa yg dicakap...mmg x cukup sekadar ss...
kalau boleh nak live trading real account lagi nak tgk cara buat strategi...nie lagi best...buat pengetahuan kau baem....ramai yg diluar sana ternanti22kan org mcm myguide nie....cuma semua kalau boleh nak live trading real account...lagi best dapat didikan live terus menerusi real account...

mungkin terkasar bahasa tersilap kata aku mintak maaf pada kau baem sebagai anak buah dia .....dan kepada semua....

yg baik jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan........
 

myguide07

freshman
Joined
Feb 14, 2007
Messages
20
Points
1
Assalamualaikum....

Untuk semua warga negeri Johor, saya akan berada di Johor Bahru bermula petang 30/05/07. Sesiapa yg berminat boleh temui saya untuk belajar. Kadar bayaran adalah sama. Hubungi saya di 012-2234808.

Pasal isu Screen Shot ni, jangan risau. Saya akan tunjukkan nanti tapi bukan di forum ini tapi di e-mail setiap individu yg berminat. Saya akan hantar terus ke e-mail anda. Walau bagaimana pun ianya bersyarat.

1). Anda mesti datang belajar dgn saya.
2). Kadar bayaran tidak lagi RM500, tetapi RM7000 setiap individu.
3). Pembelajaran adalah secara face 2 face.
4). Sekiranya anda gagal dalam trading, RM7000 tersebut akan dipulangkan sepenuhnya.

Cam na semua, ok? Hidup ni kadang saya terpaksa ikut realiti semasa. Saya terpaksa merendahkan diri agar dapat mendampingi anda semua. Sanggup naik LRT, Komuter dan sebagainya sebab sedar asal usul saya. Tapi entahlag bangsa sendiri ni.....

Sebab apa saya terpaksa mahalkan bayaran ialah bila ada yg mempertikaikan kewibawaan saya jadi ada baiknya saya buktikan apa yg saya ada. Maknanya apa yg saya dapat dari segi pendapatan, kelulusan dan kemudahan sebenar taraf hidup saya.

Bila keluar SS nanti maka saya terpaksa meninggalkan identiti semasa saya, no low profail, no small matter, no low risk, no low margin, no LRT, No Monorail an so on....But everything must be real..... Real life, real attitude, real speed and real pofesionalisme and the real thing is "REAL CHARGERS".

Setakat ni bayaran kelas tertinggi yg dijalankan oleh sebuah syarikat mengajar FOREX ni di kuala Lumpur adalah sebanyak RM6000 selama 2 hari. Jadi memandangkan saya diminta pulak menunjukkan apa yg saya ada, maka saya pun mestilah lebih baik tarafnya dari yg sedia ada di Malaysia. Sebab tu bayarannya bukan RM500 tapi RM7000. Sebabnya nak tengok Screen Shot, lepas tu nak tengok pakai kereta apa pulak, nak tengok rumah jenis apa pulak.

Bila dah keluar SS ni nanti rasanya susah la kalau anda semua nak mendampingi saya sebabnya bila dah establish diri ni sebenar camne, maka dah tentulah org besar2 pun mula mendampingi saya. Kereta bear, rumah besar, akaun besar, untung besar, so my service chargers must be bigger la. Bila semua tu dah berlaku, adakah saya masih nak buat apa yg saya buat sekarang? Saya nak ambil tahu ke masalah anda semua? Saya nak ambil tahu susah anda semua? Lepas ni ada ke org lain yg sanggup buat mcm yg saya buat?

Sebab apa kadar bayaran sekarang adalah RM500. Sebab rata-rata dalam Malaysia ni itulah kadar bayarannya. Sebab apa saya sanggup pulang balik RM500 tu kalau anda gagal trading nanti? Sebab ini semua adalah "WAKE UP CALL!!!!!!!". Anda semua tahu ke masalah trader diluar sana? Bukan saja di Malaysia tapi diseluruh dunia?

DI Malaysia kelas forex tumbuh mcm cendawan. Tahukah anda semua ada yg nak mengambil kesempatan sahaja padahal orang tu cuma trader biasa jugak. Baiklah.... Saya terpaksa membocorkan maklumat ini kepada awam.

Terdapat beberapa orang broker atau remisier yg gagal di Bursa Saham Malaysia (BSM). Ada diantaranya dipecat oleh syarikat di mana mereka bekerja kerana menyebabkan pelabur-pelabur tempatan mengalami kerugian yg tinggi. Mereka ni byk pengalaman mengenali indicator2. Ye la kalau dah kerja tu di bursa saham. Mereka ni lah keluar dari situ dan mula buat kelas-kelas forex dengan bayaran tertentu. Mengajar bermcm2 indicator tapi kelas tetap hari Sabtu & Ahad. Mereka menggunakan Screen shot masa kerja dulu. Itupun SS ketika untung saja yg rugi tak tunjuk pun. Sebab tu la ramai yg bungkus dalam FOREX. Tunjuk SS untung melampau2. Teknik untuk trading pulak mengarut je. Bila anda dah rugi tanggunglah sendiri.

Sebab tu saya sanggup pulangkan balik RM500 bila anda gagal nanti sebab saya bukan cari makan dengan cara ni. Saya nak membantu. Tak boleh percuma sebab anda akan malas nanti. Bila anda rasa nak dapat balik duit RM500 ni, anda semua kena pastikan gunakan teknik yg saya ajar saja. Tak boleh campur adukkan dgn yg lain. Mesti ikut cara saya sahaja. Tak boleh ikut pandai-pandai sendiri. Kalau dah rugi kerana tak ikut apa yg saya ajar, kenapa pulak saya nak pulangkan RM500 tu. Bila anda ikut cara yg betul, maka InsyaAllah akan bermulanya tanda kejayaan dan saya pun tahu anda tidak akan tuntut balik RM500 tersebut.

Saya tahu ada pengendali kelas atau cikgu-cikgu yg buat kelas forex ni marah giler kat saya sebab ada ke boleh bagi duit belajar tu bila trader gagal. Buat apa pun kena ingat, "BERANI KERANA BENAR". Bila cikgu tu takut anak murid mintak balik duit belajar, maka cikgu kena follow up perkembangan anak murid tu, trading betul ke tidak? Untung ke rugi? Maknanya cikgu kena ambil berat sebab nak melahirkan Trader yg berjaya. Apa guna kalau cikgu tu kelulusannya sampai tahap PHD atau master tapi anak muridnya 90% gagal. Kalau cikgu tu kelulusan biasa je tapi ada kesungguhan yg menggila, hasilnya pun cemerlang. Ingat... Forex bukannya masuk hari ni esok terus untung, perlu kesungguhan, usaha dan kesabaran yg berpanjangan.

Faham dah ke kenapa saya sanggup pulangkan balik RM500 tu dan kenapa kelas saya buat hari trading masih bergerak? Forex melibatkan duit. Duit melibatkan kerjaya, keluarga dan masa depan. Ada yg sanggup jual harta benda, berhenti kerja dan berhutang sana sini untuk berjaya dalam forex. Satu kesungguhan yg jitu tapi masalahnya betul ke laluan tu? Betul ke cikgu yg mengajar tu? Nanti cikgu tunjuk SS yg melampau-lampau tapi anda tetap rugi sampai tegadai semuanya. Ada ke Cikgu tu nak ambil tahu? Jawapan yg paling sesuai ialah "MAAF, SORRY!!!".

Sebab tu orang yg dah belajar dan jumpa saya takkan tanya soalan macam ni. Sebabnya saya akan basuh dulu cara berfikiran anda. Jgn extreme sangat. Besederhana adalah jauh lebih baik. Tak perlu berhenti kerja sebab masa untuk trading begitu panjang. Saya akan ajar masa-masa yg sesuai untuk trading. Tak perlu nak berjaga sampai pagi. Anda akan tahu bukan sahaja money management tapi juga time management. Tak perlu terkejar-kejar. InsyaAllah profit akan datang sendiri kepada anda.

Harap anda semua faham. Kenapa ada sesetengah cikgu takut nak pulang balik duit belajar tu, sebab dia cari makan melalui kelas. Trading forex tak berapa berjaya pun. Sebsb tu ada kelas Sabtu Ahad je. Takut realiti masa trading sebenar. Takut nanti ada soalan maut keluar bila formula atau indicator dah tak betul dgn pergerakan harga. Kalau cikgu bagus, mantap dan ada keyakinan, kenapa nak takut?

Ok lah. Lupakan tu semua. Sebaiknya teruskan belajar, bukan membincangkan isu yg tak memberi profit mcm ni. Bertindklah rasional, bijak dan berkesan. Orang yg tinggi ilmunya byk diam dari berkata-kata. Maknanya byk buat kerja dari sembang kosong. orang yg kurang ilmunya byk celoteh dari bekerja. Mcm kat kedai-kedai kopi jugak.

Macam tu juga yg dah berlaku kat forum ni. Kita semua beruntung sebab dapat publisiti sumbangan Utusan Malaysia sebab makin popular sekarang. Tapi jadilah bijak. Saya rasa cam dah hilang arah jugak forum ni. Sepatutnya forum ni tempat membincangkan isu-isu berkaitan usaha-saha perniagaan internet. Yg buat saya tersenyum ialah, forum usahawan internet, perkara yg dibincangkan ialah "PERNAH TAK ANDA RASA KENA TINDIH MASA TIDUR". Memang la tak salah tapi kan tu tak ada dalam senarai usahawan internet. Takpe la mungkin kita perlu bersantai seketika cuma masalahnya jika ada pendatang baru yg baca, mesti confuse dgn usahawan yg ada dlm forum ni.

Oklah guys, saya nak packing barang. Sekejap lagi nak ke JB. Jumpa anda semua di sana. Jutaan ampun dan maaf sebab ada yg saya bicarakan mesti menyakitkan hati pihak-pihak tertentu. Saya terima penghinaan seadaanya. Itulah realiti kehidupan. Bercakap benar itu menyebabkan kita dibenci. Berpura-pura itu menyebabkan kita disukai. Mcm ubat, memang pahit tapi terpaksa di telan.

Ingat... Bila kita senang, kita kaya.... Yg berkawan dah tentu kalangan mcm tu jugak. Kalau kita ni susah, miskin.... Ada ke org2 yg kaya dan senang tu nak berkawan dn kita. Hiduplah dalam realiti. Ingat diri kita, ingat kesusahan kita, ingat kesengsaraan mak bapak kita. Ingat kesusahan kita dan kesengsaraan orang lain menyebabkan kita sedar diri selalu dan yakin berusaha. Kalau kita ingat kejayaan & kekayaan orang lain. Selalunya kita tak sedar diri, berangan-angan cam orang kaya tu, bawak kereta mewah. Pernah ke atau selalu ke kita berangan-angan jadi mcm org miskin yg naik basikal atau bas je? Terbayang sikit je cepat-cepat lupakan. Takut...Ngeri.

Oklah. Selamat berjaya. Ingat siapa diri kita selalu. Seperti yang saya katakan dulu...... Besederhana itu lebih baik... Umpama HandPhone... Biar murah asal boleh call, daripada mahal tapi boleh sms je.

Selamat berjaya. Jumpa di Johor....
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
Salam semua

Sy selalu baca thread nie... seronok dengan ilmu yg di sampai oleh pembuka thread.....

Jika di tinjau kembali di thread yg dulu isu yang sama juga timbul ( gmos kalau tidak silap) ... kini berjangkit kpd thread ini pulak....

Pada sy myguide sekarang nie sy kategorikan sebagai penjual. Product yg dijual berbentuk perkhidmatan iaitu kelas forex trading cara mudah. Setiap sessi di cas RM500 (bole rujuk pada post sebelum ini)... Jadi sebagai pengguna mesti tertanya2 keberkesanannya (bukti) ....secara logik dan rasional :)

Sekarang ini kita tgk situasi di pasar...hehehe

Si A menjual pisau dia akan promote mengatakan pisau dia tajam dan sebagai bukti di buat demo potong daging atau apa2 untuk bukti yg menunjukkan pisau itu betul2 tajam ..Jadi semua berpuas hati pengguna yg nak beli hilang lah keraguannya dan si penjual juga dapat tunjukkan apa yg dikatakannya ialah benar...so di sini terpulang kepada pengguna nak beli atau tidak :)

Sekarang kembali kpd situasi asal

Myguide menawarkan kelas forex dengan mengatakan trade forex cara mudah
Bila diajukan soalan oleh pengguna berkesan ker kelas nie.... beliau tidak mahu menunjukkan bukti dan maaf sy katakan dr post yang sy baca seolah2 melenting dengan soalan tersebut ... tp pengguna masih bertanya...bermakna pengguna tersebut memang berminat nak belajar :) btul tak?

Kesimpulan yang dapat dibuat

* berlakunya berat sebelah itu yg menyebabkan orang tertanya-tanya
* Jika myguide tetap dgn pendiriannya maybe anak2 didik beliau boleh menunjukkan bukti keberkesanan kelas yang dikendalikan oleh myguide :)
* Lagi satu jika direnung apakah dgn meletakkan ss akan merugikan sesiapa?
1. pihak yg bertanya akan berpuas hati
2. pihak penganjur kelas (myguide) akan mendapat lebih ramai anak didik untuk di didik dan dapat menjernihkan suasana di wc


p/s Permudahkan jgn merumitkan lg keadaan

akum buat baem.........

aku rasa aku x kondem bro myguide....malah aku sanjung dia ...kerana dia sumbangkan ilmu disini...aku lebih suka mintak maaf nie adab ketimuran....cuba kau baca dari awal aku post aku cuma menjawab hujahnya diatas sajer x lebih dari itu.....if kalau anak buah dia nak bantai pun aku jenis open minded ..silakan mungkin aku salah ..dan buat pengetahuan kau juagk sebagai anak buah dia, ramai jugak yg diluar pun ingin mengetahui ss dia ....sebagai sedikit bukti,itu ajer...x perlu rasanya kau nak marah....aku x nafikan apa yg kau ckp tentang loss dan risiko...sebab dah terkena pie kelas berbayar riban22 lah org perlu ada bukti mengukuhkan lagi apa yg dicakap...mmg x cukup sekadar ss...
kalau boleh nak live trading real account lagi nak tgk cara buat strategi...nie lagi best...buat pengetahuan kau baem....ramai yg diluar sana ternanti22kan org mcm myguide nie....cuma semua kalau boleh nak live trading real account...lagi best dapat didikan live terus menerusi real account...

mungkin terkasar bahasa tersilap kata aku mintak maaf pada kau baem sebagai anak buah dia .....dan kepada semua....

yg baik jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan........


so kesimpulan dari post2 korang, lagi banyak benda REMEH yang korang hilitekan dari korang amik inisiatif kall dia n jumpa kalau berkemampuan..

again, KALAU KORANG INTERESTED SANGAT GIVE HIM A KALL N MAKE A MOVE...

thats all.. kadang2, kalau kita cakapppppp jer banyak, but tak mula langsung.. tak ubah la mcm politik kedai kopi..

aku tanak hurai panjang2 lebar sbb dia sendiri pun advise aku just tgk jer corak orang2 kita.. jangan cepat menyinga sbb mmg mcmnilah org kita.. dulu dia agak emosi but skrg dia more rilek.. kalau korang dh jumpa nnti korang pahamlah kenapa ada rasa frustrated dlm diri aku... CHALOSS...
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
Oklah. Selamat berjaya. Ingat siapa diri kita selalu. Seperti yang saya katakan dulu...... Besederhana itu lebih baik... Umpama HandPhone... Biar murah asal boleh call, daripada mahal tapi boleh sms je.

:D yer betul, biar fone murah tapi bleh kall.. aku fone mahal n bleh kal tapi aku campak kelongkang sbb stress trade.. so skrg aku pakai fone murah tapi masih bleh kall tiap2 masa.. heheh.. teruk gak aku kena bahan ngn myguide nih...

WAKE UP GUYS, THIS IS OUR CHANCES...

chaloss....
 

zairul25

freshman
Joined
May 20, 2007
Messages
12
Points
1
huh!baru nak join...skali fees kena up plak :( ...x jadik la cengginih <<< tunggu fund cukup baru call balik....
 

hanz

freshman
Joined
May 30, 2007
Messages
64
Points
6
korg nk screenshot eh?

tak payah nak tgk bro myguide punye kerana memang tidak mustahil!!!

ni aku ada screenshot trader dari russian untung 720% ROI dalam masa 1 hari

p.s: aku IB broker ni ape2 boleh YM aku (promote sket cari makan :p )
 

Attachments

  • Statement_1.zip
    2.6 KB · Views: 124

adi

freshman
Joined
Mar 20, 2007
Messages
13
Points
1
hahh....?? RM7000...??? rilek bro..!!

aku dah jumpe ngan bro myguide 2x... dan dalam 2x tu banyak ilmu dia kongsikan... aku dah tengok real punya trade yg dia buat untuk akaun² yg dia jaga... most of it are 'green'... hehehee.. dari yg tinggal nyawa² ikan dapat recover sampai untuk dekat modal... I wonder how he did it.. tapi bukan masa sehari... aku tengok trading tu dari hari ke hari except sabtu ahad tu laaa...

sib baik aku dah belajor dgn dia... dari praktik aku dgn akaun demo pun aku dah dapat 400% dari modal... tapi Real akaun aku dia yg handle dulu sebab nak dapatkan balik modal aku... dan mungkin dia nak double kan lagi... cemana pun aku nak jumpa dia untuk belajar lagi... pasni plan dia lagi bagus.. nak adakan satu tempat trading & perbincangan 24 hours untuk ahli myguide... nak tido situ pun boleh kalau tak nak balik.. ini satu effort yg bagus... aku pun plan nak trade sendiri dah Jun ni (tapi masih bawah dia laaa)... sebab aku rasa dia makin busy... kekadang tak sihat plak tuh.. kesian pulak...

bukan susah pun.. call dia jumpe dia.. habih cite... nak tengok SS, trading, skill, errr... apa lagi ehh..?? boleh aje... tapi yg penting tu ilmu dan nasihat dia tu...

selamat berforex...!!!
 
Top