Myguide07 Kembali - Belajar & Trading Forex Bersama Saya

luxury07

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
12
Points
1
Terima kasih diatas penulisan yang diberi selama ini.Sekarang ni saya belajar dengan berlainan tuk guru dan tidak mengikuti kelas myguide walaupun dipelawa beberapa kali kerana kurang kewangan.Tapi matlamatnya tetap sama,berjaya dalam forex,ingin menjayakan dan membantu orang lain.
Semoga ilmu myguide didalam bidang forex berjaya diamalkan oleh anak muridnya dan mengajar pula kepada yang lain.Segala Ilmu itu tetap milik Allah yang kekal.
 

kikilala

freshman
Joined
Apr 15, 2007
Messages
39
Points
6
1 guru mengajar 10 murid

10 murid ikhlas mengajar 100 orang lagi.

100 orang lagi mengajar 1000 orang lagi..

InsyaAllah Islam akan maju dari segi ekonomi......

terpulanglah pada kamu ingin mencurah Ilmu dengan berzakat kepada orang yang tidak mampu mengikuti kelas mu atau sebaliknya...
 

lipan

freshman
Joined
Jun 13, 2007
Messages
7
Points
1
1 guru mengajar 10 murid

10 murid ikhlas mengajar 100 orang lagi.

100 orang lagi mengajar 1000 orang lagi..

InsyaAllah Islam akan maju dari segi ekonomi......

terpulanglah pada kamu ingin mencurah Ilmu dengan berzakat kepada orang yang tidak mampu mengikuti kelas mu atau sebaliknya...

macam cerita " pay it forward " ...
 

blalang

Newbie
Joined
Jan 13, 2007
Messages
352
Points
16
Mungkin tidak... RM500 tu bukan sikit duit beb. Itu dah kira hakcipta myguide mana boleh bagi suka-suka. Memang ilmu tu sepatutnya dicurahkan kalau macam tu takde orang yang jual ebook. Bagi free jer la...
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
Mungkin tidak... RM500 tu bukan sikit duit beb. Itu dah kira hakcipta myguide mana boleh bagi suka-suka. Memang ilmu tu sepatutnya dicurahkan kalau macam tu takde orang yang jual ebook. Bagi free jer la...

sokong...aku tgu member bersuara jer...kalo nak free kena usaha lebih..baca ebook banyak2, belajar demo berbulan-bulan or setahun...itu pun tak tentu faham lagi..kalo cepat pick up cepatlah dapat...kalo nak cepat kena bayar lah...tak sampai sejam dah faham semua..cuma kena practice je...come on lah...takkan semua nk free...tgu org bg satu2..
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
1 guru mengajar 10 murid

10 murid ikhlas mengajar 100 orang lagi.

100 orang lagi mengajar 1000 orang lagi..

InsyaAllah Islam akan maju dari segi ekonomi......

terpulanglah pada kamu ingin mencurah Ilmu dengan berzakat kepada orang yang tidak mampu mengikuti kelas mu atau sebaliknya...

cikgu pun di bayar gaji untuk mengajar(siap naik gaji lagi), ade ker cikgu nak ke sekolah nak pi ajar free?...ustaz yg bagi ceramah maghrib pun di beri sagu hati...plg koman pun rm 100(sejam ceramah)...so fikir2 lah...

pendapat peribadi cuma..
 

hanz

freshman
Joined
May 30, 2007
Messages
64
Points
6
ape cete myguide diam je

anak2 murid dia untung2?

biar btol? :D
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
Assalamualaikum & salam Sejahtera,

Masanya telah tiba & saya dengan ini mengambil keputusan untuk mengundur dari thread & forum ini. Yg bermula tetapkan berakhir. Lagipun matlamat saya sudah tercapai.

6 bulan dalam forum ini, berbagai ragam saya temui. Cukuplah sampai di sini perjuangan ini. Saya tak mahu mengajar lagi. Anak murid yg sedia ada pun dah ramai. Rasa macam terabai pulak. Memang rasa banyak yg nak ditulis lagi tapi bila fikir balik betapa ramai yg sanggup belajar keluar duit sendiri, terpaksa saya batalkan saja niat sebelum ini. Terasa seperti tidak menghargai mereka.

Untuk itu saya terpaksa mengakhiri thread ini dalam forum WC. Terima kasih kepada tuan rumah kerana diberikan ruang & kesempatan menulis bicara di sini. Mohon jutaan ampun dan maaf sekiranya terkasar bahasa atau menyakitkan hati pihak-pihak tertentu. Sebagai manusia, kita takkan lari dari kesilapan.

Terima kasih untuk semua yang sering mengikuti thread ini. Terima kasih juga dengan ulasan yg adakalanya umpama penawar mahupun racun. Mungkin dengan pengunduran ini akan memuaskan hati pihak-pihak tertentu. Sebab itulah segala penulisan saya sebelum ini turut pergi bersama saya. Sesungguhnya saya tak mahu ianya dinilai sebagai penulisan tetapi sesuatu yg boleh tersemat dlm ingatan.

Saya tidak akan mengajar lagi. Cukuplah......... Macam-macam masalah, skandal, penipuan & krisis yg saya temui. Satu pengalaman yg cukup menarik . Semoga perjalanan seterusnya lebih baik.

Kepada mereka yg pernah bersama saya mengharungi pahit maung Forex ini, harap terus hubungi saya. Begitu juga kepada mereka yg pernah belajar. Sekarang bagi saya bukan waktu belajar lagi, tapi waktu mengharungi lautan gelora trading ini. Kembali dengan sepenuh hati. Tidak ada penjelasan lagi tapi hanya tindakan & kepantasan fikiran untuk menempuhnya.

Untuk semua yg pernah belajar bersama, MASA SUDAH TAMAT UNTUK E-BOOK. Ini masa praktikal. Hubungi saya terus sebab selepas ini kita perlu bergabung tenaga mengharunginya. Banyak perubahan akan berlaku. Bersedialah untuk bangun kesekian kalinya, teruskan berusaha, sekuat & segagah mungkin.........

Kejayaan itu ada.........Cuma kita belum memperolehinya. Percayalah...... Sesungguhnya.... Dlm kemiskinan itu ada kesabaran, ada kekuatan.... Sesungguhnya.... Hanya mati yg menentukan kita sudah berjaya atau gagal.
Kuatkan semangat & tawakal.... Selagi kita tidak berhenti berusaha dan selagi kita menurut segala arahanNYA nescaya diberikanNYA sesuatu agar kita terus tunduk & akur kepada kehendakNYA............

SELAMAT MAJU JAYA.

MYGUIDE07.

.....................................THE END...................................................

...............................................
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
Maaf.... Jadikan orang lain sebagai pemberi semangat anda untuk seterusnya. Saya mahu terus dgn cara saya. Tak mahu extreme yg akan menyumbang kegagalan.

Untuk pengetahuan, saya akan berada di Melaka pada 29/05/2007 (Selasa). Mungkin sehari dua di Melaka. Sesiapa yg berminat boleh hubungi saya segera di : 012-2234808.

................................
 

taqiyuddin

freshman
Joined
Jul 18, 2007
Messages
389
Points
18
aku nk luah pendapat sikit, aku memang confuse dengan theard dan komen ini semua, kenapa?

yang komen sokong myguide semua mempunyai komen bawah 5 post..
macam dekat carigold la kan kalau A bukak theard ni n dia reg id baru sebanyak 5 id pastu dia post sendiri n mengatakan produk dia ok..

tapi aku xtuduh tapi just pelik dan kalau xbetul pun biarkan lah..
so..

tradinglah dari nasihat sifu2 yang hebat dan diri sendiri..
 

azitaco

freshman
Joined
May 24, 2007
Messages
4
Points
1
my guide dah lari dgn pool nya...hbis duit anak murid di kebasnya....

mamat ni mmg penipu.. ajar tak sampai 30m caj rm500. lepas tu call pun susah. bila call tanya apa.. senang dia suh bg duit kat dia.. biar dia trade...**** tul...
 

mind-profit

freshman
Joined
Dec 29, 2007
Messages
33
Points
6
Age
40
mamat ni mmg penipu.. ajar tak sampai 30m caj rm500. lepas tu call pun susah. bila call tanya apa.. senang dia suh bg duit kat dia.. biar dia trade...**** tul...

ermm dlu sebelum aku jumpa sifu aku...pernah juga aku mengikuti kelas myguide nie...kelas dia ajar tak sampai 1jam jee pastu kater nak support tk juga suport2...bila acc aku MC dia kater nak kasi moneyback tapi tk ade pun:(....last2 skang nie aku jumpa juga sifu aku seorang last2 aku dpat cover balik...dan jumpa 1 teknik yg trading cara konsep yg betul tq my sifu
 

nikcashworld

freshman
Joined
Nov 19, 2007
Messages
69
Points
8
Age
50
ada sapa2 blh bgthu mcmno nak cari myguide ni...dah RMxx.oook dia kebas dan lesap ni....please..
 

rff

freshman
Joined
May 21, 2009
Messages
24
Points
0
SEBELUM MUSLIHAT SOROS BERULANG: inilah masa sesuai dan tepat:
"DON'T THINK MONEY...THINK POINTS.
Trust YourSelf To Trust Your Money
Global Offshore - Forex (Just Sharing)
Menjemput ANDA DENGAN RASMINYA KEPLATFORM (only 2hours AirAsia)
Mudah Berurusan.Easy Payment.Nak cepat lagi _Langsung terus keOffice.
Java Based(Software RF2000TM)Accurate_dll.
Jemputan Khas untuk Traders-Traders yg kata dia dirinya hebat sangat lagi MasterForex. ke REALTIME FOREX FUTURE KAMI.

www.rtff.co.id

Gabungkan segala Skill-Skill terhebat.anda di PLATFORM:

www.rtff.co.id

Robot-Robot =buang masa dan duit aje.
Ada berani Open Account USD10,000.
Yg penting bagaimana anda mengawal disiplin Anda sendiri.


Jika Anda Benar-Benar Trader terbaik -disinilah Platform.dan Tunjukkanlah Jaguh anda.
Jgn biarkan investor anda dalam kerugian selalu.
Anda Akan Pasti berpuas Hati.
Yang baru nak belajarForexpun boleh. dipersilakan dgn rasminya.
Gegarkan persada Forex dalam suasana yang aman dan harmoni anda Di RealTime Forex Futures.
TQ
[email protected]
 
Top