MY PC : xleh bukak FB

blogstar

freshman
Joined
Dec 9, 2011
Messages
11
Points
0
Ada sape2 tahu x kenapa? Xleh bukak FB gne laptop aku nie.. Pening dah memikir.. dah command semua tu dah, flush dns and etc, tapi semua x jalan.. Any idea?

Kalau gne PC laen elok jer.. Cme pc aku xleh bkak fb.
 

blogstar

freshman
Joined
Dec 9, 2011
Messages
11
Points
0

blogstar

freshman
Joined
Dec 9, 2011
Messages
11
Points
0
cuba cari installer,

FLASH
JAVA
installer semua dah ade rasenyer.. FB xleh bukak direct.. Kalau nak bukak kena buat camnie:

1. WWW dot WWW dot FACEBOOK dot COM (www tu double)
2. Cache dari google

Tu jer care.. Masalahnyer aku nak buat blog yg komen gne fb.. Tapi Fb komen nie x kuar kat blog.. Kalau gne pc laen ok jer..
 

Astrasia

Newbie
Joined
Jan 16, 2011
Messages
75
Points
6
try nie,

1. tengok setting kat network, ada letak statik DNS tak, klu da try buang dulu.
2. teknikal skit, pi ke c:\windows\system32\drivers\etc, ada satu fail nama HOSTS, buka guna notepad, pastu tengok klu ada entry on FB, klu ada delete line tu pastu save.

restart kompute, try access.

Kalau rajin pi kat command prompt, pastu taip nie:- nslookup www.facebook.com
nnt paste sini apa hasil dia.
 

Ak-Modz*

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
286
Points
0
kena block kot..
 
Last edited:
Top