[MY JOURNAL] - USD$2000.00 Sebulan Dengan Clickbank! (4 bulan target)

Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
nak tanya sikit la..
apa beza guna articel spinner dengan WP Robot?
article spinner ni.. article yg di spin.. hasil dia lebih unqiue, fresh, dan readble..
dan dlm software mcm spinchimp.com .. dia ada mcm2 fuction.. malah boleh spin perenggan lagi.. dan mcm2 lagilah..
kalau rajin.. boleh tukar dari artikel A kepada artikel B.. dan hasil = artikel B tu pula boleh sampai 70% unique.. + readable(ayat normal/tak memeningkan bila baca) + pass copyscape

mcmtulah,,,
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
pingu bahagian forum cam mana nak tarik org bt discussion?
bahagian forum tu aku lepak dulu.. section pun belum setup lg..
boleh kata web aku tu baru 50% je baru susun... article pun dkt situ semua sample article.. side bar pun x siap lg..
(skang aku fokus dev articles dan videos saja dulu hehe)

btw time nk promote nanti.. mungkin boleh upah microworker or freelance etc... buat posting..

dan oh ya.. bro tau x dkt mana boleh dpt image FREE? No royalti etc..
dkt istockphoto.com mahal lak..
 
Last edited:

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
885
Likes
0
Points
16
Offline
bahagian forum tu aku lepak dulu.. section pun belum setup lg..
boleh kata web aku tu baru 50% je baru susun... article pun dkt situ semua sample article.. side bar pun x siap lg..
(skang aku fokus dev articles dan videos saja dulu hehe)

btw time nk promote nanti.. mungkin boleh upah microworker or freelance etc... buat posting..

dan oh ya.. bro tau x dkt mana boleh dpt image FREE? No royalti etc..
dkt istockphoto.com mahal lak..
aku biasa scarp public domain & free documentation file...guna zemanta...hehe..free jer pun..
 
Joined
Oct 4, 2008
Messages
919
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
emm.. nak follow skali la.. ada domain lama yg xguna.. wat ala2 directory article ok??
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
fieww...baru selesai upload theme..pasni nak wat video pulok
bro buat video pakai ape?
aku pakai window movie maker 2.6 asyik jam je.. qualiti kurang..
pakai windows live maker pun asyik jam jugak..

aku nak save video as widescreen .. sebab dgr cite google boleh kasi naik rank video yg kualiti HD ni...

@fathaz - bole je bro..
 

naz7

freshman
Joined
Apr 29, 2008
Messages
71
Likes
0
Points
6
Offline
article spinner ni.. article yg di spin.. hasil dia lebih unqiue, fresh, dan readble..
dan dlm software mcm spinchimp.com .. dia ada mcm2 fuction.. malah boleh spin perenggan lagi.. dan mcm2 lagilah..
kalau rajin.. boleh tukar dari artikel A kepada artikel B.. dan hasil = artikel B tu pula boleh sampai 70% unique.. + readable(ayat normal/tak memeningkan bila baca) + pass copyscape

mcmtulah,,,
bro so artikel WP Robot tu tak unique ke?
maaf banyak tanya..
baru nak belajar sambil follow thread ni..
:D
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
bro so artikel WP Robot tu tak unique ke?
maaf banyak tanya..
baru nak belajar sambil follow thread ni..
:D
WP robot x pernah pakai. dlm artikel spinner ada beratus2 jenis.. dan hanya 3 sahaja yg power.. =spinchimp/TBS/spinchieff

dan WP robot x silap tidak termasuk dlm the best..

@Amirul Iman - video spinner untuk create junk video je bro.. saya mau create video yg berkualiti.. manual create..
 

naz7

freshman
Joined
Apr 29, 2008
Messages
71
Likes
0
Points
6
Offline
WP robot x pernah pakai. dlm artikel spinner ada beratus2 jenis.. dan hanya 3 sahaja yg power.. =spinchimp/TBS/spinchieff

dan WP robot x silap tidak termasuk dlm the best..

@Amirul Iman - video spinner untuk create junk video je bro.. saya mau create video yg berkualiti.. manual create..
Ok la macam tu just ambik artikel dari WP Robot kemudian spin artikel tersebut supaya lebih unique dan fresh. ok kan?
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
PERHATIAN!!

Kepada sesiap yang nak follow juga tetapi ketandusan idea dan keyword.
Disini saya bekalkan berpuluh-puluh jenis niche berserta anak-anak keywords didalam nya yang anda boleh pilih.
Pilih 1 niche > Setip blog/webportal. > Dan didalam setiap niches ada anak-anak keywords, dan convert anak2 keywords itu kepada artikel anda.
Paling penting, kesemua keyword ini adalah "Buyer Keywords" !.
:)

> DOWNLOAD_KEYWORDS <
 
Joined
Dec 16, 2010
Messages
907
Likes
0
Points
16
Offline
bro buat video pakai ape?
aku pakai window movie maker 2.6 asyik jam je.. qualiti kurang..
pakai windows live maker pun asyik jam jugak..

aku nak save video as widescreen .. sebab dgr cite google boleh kasi naik rank video yg kualiti HD ni...

@fathaz - bole je bro..
guna movie maker memang selalu jemm.. huhu.. try guna camtasia lah bro.. ok gak.. cracked pon bersepah.. hheehe
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
guna movie maker memang selalu jemm.. huhu.. try guna camtasia lah bro.. ok gak.. cracked pon bersepah.. hheehe
hehe aku bukan nk edit komplex sangat pun...
just combine some WMV intro + .mp3 = save as widescreen..
windows movies maker 2.6 dah boleh.. tp ada sedikit cacat grafik..
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
1/3/2012

dalam 1/3 - 20/3 or 30/3 .. hanya menunggu artikel2 ditulis(oursource) sambil memcipta video2...
so dalam first bulan ni tiada lagi marketing.. so no traffic etc... sebab fokus pada web dan juga material2... :)
 
Joined
Jan 7, 2012
Messages
126
Likes
0
Points
0
Offline
video berdasarkan every 1 keyword dalam/diantara 600 keywords

so 600 keywords = 600 videos


- video korang buat pasal slide show boleh
- atau text lepastu suruh robot bercakap pun boleh..

asalkan video tu title dia, tags, descreption kena betul2 di SEO kan.. sebab video ni kadang2 mmg easy boleh rank baik di Google.. :)


sebenarya aku scan keywords aku pakai excel bukan 600.. tp lebih :(( ..
tp xpelah.. janji kerja paling malas nk buat artikel.. di outsource kan.. :)

wahhh bro pingu, sumer 600 videos tue buat sendiri ker? Mak aih..giler ganazzz, tabik spring.. ke ader gune teknik lain?
pastu suruh robot cakap camne tue bro?? maklumla kawe budak baru nie..
expalin sket buleh bro??

pastu tukang outsos artikel dier buat pakai spinchimp sendiri ka atau camner?

aisey solila manyak tanyer.. treat ni banyak ilmu yang boleh kawe ambik.. tu yang banyak tanya..:D
 
Last edited:
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
cari artikel based on niche dan keyword. lepastu suruh robot bercakap berdasarkan artikel tu.
sambil promote suruh ke blog kita. search je di google dengan "text to speech" .. banyak software untuk ini..

dia buat pakai spinchimp.. :)
 
Top