[MY JOURNAL] - USD$2000.00 Sebulan Dengan Clickbank! (4 bulan target)

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
885
Likes
0
Points
16
Offline
#41
baru aku perasan thread ni pingu...ngamla tu. Target hujung tahun nak wat affliate site...skrg fokus adsense duluk..

Domain ko guna EMD? brapa exact local search?
 
Joined
Dec 29, 2009
Messages
15
Likes
0
Points
0
Offline
#42
Tahniah n selamat maju jaya bro. Saya pun tengah belajar sikit2 pasal CB ni. Tengah cari niche yg lain untuk di promote kan...
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#43
baru aku perasan thread ni pingu...ngamla tu. Target hujung tahun nak wat affliate site...skrg fokus adsense duluk..

Domain ko guna EMD? brapa exact local search?
domain ni x pakai EMD bro.. sebab web portal..
domain ni just cipta branding je...
dan dalam web portal ni lah akan terkandung beratus2 artikel/news pasal ratusan niche yg lain..

sebenarnya teknik ni aku tiru dari some website.. tp web tu mmg berjuta $$$$ la sebulan :D

tp aku xdelah target sampai berjuta $2k je target.. tu pun tatau lagi mampu ke tak..
 
Joined
Dec 12, 2011
Messages
76
Likes
0
Points
6
Offline
#44
terbaek ar bro pingu..bro punye semangat sampai naek remang bulu ni...
gudluck bro...

saye polow...saye polow...
 
Joined
Dec 9, 2010
Messages
719
Likes
0
Points
16
Offline
#45
Rasenya ,aku pun terpikir gak nak buat web portal cam bro pingu cuba buat ne,cam ehow.com mesti masyuk eshhh!!
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#47
web portal tu cmne ea

x berapa paham

minta pencerahan
ehow contohnya.. dan beberapa web portal yg target niche2 tertentu.. dengan lambakan artikel didalamnya..
tp ehow tu complex sangat.. x mampu nk buat mcm tu
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
226
Likes
1
Points
0
Offline
#49
cayalah bro! semangat camni yg kita nak! aku doakan ko berjaya :D
Terbaik bro...work plan yang jelas...respect sama bro, rajin dan sanggup buat research dan come out dengan own plan..berjaya atau tak itu lain crita...terima kasih kerana reveal benda ni...saya dapati byk teknik yg dah bro dedahkan kat sini...cuma sanggup buat atau tak saja...he..he..ada modal leh outsource...tak larat nak buat semuanya sendiri.
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
885
Likes
0
Points
16
Offline
#50
ok jugak idea ni...cuma bab artikel ni yg sakit hati sikit...mgkn start boleh wat rewrite artikel bila dan byk traffik nanti start wat unique outsource articles...mksdnya marketing lebih kepada SEO stiap page/post?
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#51
ok jugak idea ni...cuma bab artikel ni yg sakit hati sikit...mgkn start boleh wat rewrite artikel bila dan byk traffik nanti start wat unique outsource articles...mksdnya marketing lebih kepada SEO stiap page/post?
yap... page post x peduli sangat soal SEO.. sebab sedut traffic melalui youtube, g.alert, y.answer, facebook .
dan keempat2 ini secara x langsung boleh muncul di search engine result juga kalau kena gaya.. dan juga reclect mirror pada page post itu sendiri yg juga boleh top rank di Google..

sebab keyword aku dah tapis dah... dari minimum 100 exact U.S local search -----> 100,000 local search..
dan ada lah dalam 100 - 200 keyword tu mmg zero competitor (tapi yg around 100 - 500 local search lah).. :)
 
Last edited:

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
885
Likes
0
Points
16
Offline
#52
yap... page post x peduli sangat soal SEO.. sebab sedut traffic melalui youtube, g.alert, y.answer, facebook .
dan keempat2 ini secara x langsung boleh muncul di search engine result juga kalau kena gaya.. dan juga reclect mirror pada page post itu sendiri yg juga boleh top rank di Google..

sebab keyword aku dah tapis dah... dari minimum 100 exact U.S local search -----> 100,000 local search..
dan ada lah dalam 100 - 200 keyword tu mmg zero competitor (tapi yg around 100 - 500 local search lah).. :)

Mantap idea ko ni...Kalau mcm tu social bookmarking pun dah ok utk stiap post. Guarantee dalam top 10 serp...klu youtube tu stiap post ker?guna slide show?
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#53
Mantap idea ko ni...Kalau mcm tu social bookmarking pun dah ok utk stiap post. Guarantee dalam top 10 serp...klu youtube tu stiap post ker?guna slide show?
rabak duit bro kalau nak bookmark untuk setiap post :((

bookmark kasi dkt main page je.. kasi boost sikit..

yap youtube tu pun setiap post .. tp ada lah teknik secret untuk create video fast..
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
885
Likes
0
Points
16
Offline
#54
x. maksud aku boomarking biasanya jer.bukan spinning...guna pingfm atau onlywire pun dah ok...effect kat PR...video ni mesti guna software automation..hehe
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#55
x. maksud aku boomarking biasanya jer.bukan spinning...guna pingfm atau onlywire pun dah ok...effect kat PR...video ni mesti guna software automation..hehe
owh bgus..boleh masuk dlm list gak kerja bookmark ni hehe.

video ni just pakai some software text to speech talk...
 

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
885
Likes
0
Points
16
Offline
#57
owh bgus..boleh masuk dlm list gak kerja bookmark ni hehe.

video ni just pakai some software text to speech talk...
mantap bro...klu guna spinner tu unique dia cam mana?ada beza tak dgn TBS?Ko spin sendiri..tau outsource...
 
Joined
Dec 12, 2011
Messages
76
Likes
0
Points
6
Offline
#58
fuhh...diskusi antara bro pingu n popo ni betul2 membuat aku terkesima...
walaupun aku kureng paham pe yg korang diskus kan ni , akan ku cube study setiap perbincangan korg..huhu
harap ade kawan2 yg laen snggup share taktik & teknik yg laen pulak....

thanks bro... :-bd
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#59
come on baby...nanti aku tiru kau pula.. wah wah wah
Teknik youtube dari drcc pun akan diguna pakai dlm project ni. harap2 berjayalah.

mantap bro...klu guna spinner tu unique dia cam mana?ada beza tak dgn TBS?Ko spin sendiri..tau outsource...
spin sendiri pun pakai spinchimp.. pakai auto spin.. dalam 40% - 70% boleh unique..
lepas tu edit sikit-sikit beberapa patah kata.. total dalam 1 artikel = 5minit sahaja masa yg digunakan..
(kadag-kadang tak payah edit langsung, sebab mmg readble dan no bugs)

TBS pernah pakai, spienchief pun pernah pakai... spinchimp ni bak kata mat salleh.. mmg lagi power dari TBS mahupun spienchieff

fuhh...diskusi antara bro pingu n popo ni betul2 membuat aku terkesima...
walaupun aku kureng paham pe yg korang diskus kan ni , akan ku cube study setiap perbincangan korg..huhu
harap ade kawan2 yg laen snggup share taktik & teknik yg laen pulak....

thanks bro... :-bd
thanks boss..


p/s lagi 9 hari saja lagi coundown sebelum bermula..
 
Last edited:
Top