[MY JOURNAL] - USD$2000.00 Sebulan Dengan Clickbank! (4 bulan target)

Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
cantik video, kalau TT boleh ajar best gak. Brand ngan logo termasuk site pon cantik cuma content je masalah. Video tu kalau ada text lagi bagus pada pandangan saya

Tp thanks sebab kongsi idea ni, baru sy tau mcm mane org buat video marketing
content to next year baru nk letak... kena prepare $3000.00 jugaklah nk upah org tu... adeh...

video pun ada dlm 700+ videos lagi yang akan diletak...

video siap.. content siap.. point link dari video ke web.. dari web point ke cb, amazon and stuff = moneyh..
 
Joined
Sep 21, 2009
Messages
698
Likes
0
Points
16
Offline
camne nk bg view lg byk? sape penah oder view kt fiverr, ade hasil x?
 

wpe

Senior
Joined
Feb 13, 2008
Messages
765
Likes
2
Points
18
Offline
=PERHATIAN! PROJECT INI MATI UNTUK SEKETIKA. ATAS SEBAB2 TERTENTU. TETAPI PROGRES TETAP BERJALAN SIKI2






Salam,

Tujuan thread ini dibuka adalah sekadar nak berkongsi jurnal saya, dalam target untuk mencapai minimum sekurang-kurangya USD$2000.00 sebulan dengan CLICKBANK! Niche yang di target adalah dari jenis niche kesihatan. Tetapi dengan 600 bebeza kategori jenis kesihatan yang lain.

Web yang dibgaunkan pula bukan kategori "junk web". Tapi web portal + premium dengan ratusan artikel didalam nya. Target adalah selama 4bulan. 2bulan kerja setup 600 artikel + post + sedikit marketing melalui youtube, facebook. Dan selebihnya marketing dari SEO, Y.Answer, G.Alert dan lain-lain. Sama anda berjaya atau tidak just kita tengok. Tapi tak berani jaminlah. Cuma cuba saja. :D

Dan kepada sesiapa nk follow pun boleh, tapi cari niche lain lah haha. Boleh attack CB bersama-sama. :)


(1)Target Niche:

1. Niche utama = kesihatan/health/penyakit + dengan anak-anak yang lain berjumlah 600 keywords(so target 600 niches).


(1 Keyword = 1 artikel. Setiap keyword minimum exact 100 U.S local monthly search).

(2)Bahan-bahan yang diperlukan(tools):

1. 600 Butir Keywords
2. Website/Hosting/Domain/Premium Theme(1 sahaja)
3. SpinChimp(artikel spinner)
4. Windows Movie Marker
5. Akan ditambah lagi

(3)Skill Marketing Yang Diguna Pakai:

1. Youtube
2. Facebook
3. Twitter
4. Yahoo Answer
5. Google Alert Technique
6. Bookmark(OnlyWire)
7. Artikel
8. Sedikit SEO(kalau kena lah. Dalam 600 niche pasti 10 - 20% yang kena).
9. (Lain-lain MARKETING untuk HomePage/MainPage)


8. Fiverr untuk kerja-kerja backlinks. Outsource untuk part ini.

(4)Sedikit Perasa SEO(Untuk 600 keywords):

1. Keyword diletakan dlm title, descreption, dan tag youtube. Dan dari youtube point balik ke article link.
2. Keyword diletakan pada permulaan ayat sewaktu memposting link artikel di Facebook.
3. Keyword diletakan pada permulaan ayat sewaktu memposting link artikel di Twitter.
4. Keyword diletakan pada title sewaktu memposting link artikel di Y.Answer.
5. Keyword diletakan pada ayat sewaktu memposting comment di G.Alert
6. Keyword pada forum profile (xrumer blast untuk setiap 600 links)
7. Keyword pada blog comment (scrapebox blast untuk setiap 600 links)
8. Keyword pada title dan descreption untuk setiap page link bookmarks

(5)Da Page MARKETING Plan (Traffic and Profit$):



(6)Da HomePage MARKETING Plan:



(7)Da Jobs:



Bulan 3: DONE!
- Create spin+rewrite 600 articles kasi siap dahulu + post! (Outsource untuk part ini)
- Create 600 Youtube videos dahulu


Bulan 4:
- Basic bookmark setiap link artikel menggunakan ONLYWIRE
- Upload 600 videos pada youtube(setup keyword/descreption/title/tags/point back pada article page)
- Post link article page pada => Facebook dan Twitter

[So, dalam 2 bulan ni boleh satel-kan total 600 articles + sedikit utube/bookmark marketing]

Bulan 5:
- Promote 600 page/article/link pada Y.Answer
- Promote 600 page/article/link pada G.Alert(Blog comment + forum comment)
- Scrapebox blast untuk setiap 600 page
- Xrumer blast untuk setiap 600 page


Bulan 6:
- Home Page/Main Page Marketing

Bulan 7:
RESULT!









-----------------------------
LIVE Update Result
-----------------------------
Jumlah Artikel: 0
Jumlah Youtube Video: 0
Jumlah Facebook Posting: 0
Jumlah Twitter Posting: 0
Jumlah Scrapebox blast(untuk setiap 1 page link): 0
Jumlah Xrumer blast(untuk setiap 1 page link): 0
Jumlah Bookmarks: 0
Jumlah Yahoo Answer: 0
Jumlah Google Alert Comment: 0
Jumlah top keyword/niche yang RANK: 0

-----------------------------
Main Page Marketing
-----------------------------

1. 500 Bookmarks - [ ]
2. Blog Networks - [ ]
3. Gov Backlinks - [ ]
4. Edu Backlinks - [ ]
5. SeNuke Blast - [ ]
6. Xrumer Blast - [ ]
7. ScrapeBox Blast - [ ]
8. Facebook Marketing - [ ]
9. Twitter Marketing - [ ]
10. Article Marketing Blast - [ ]
11. Wiki Blast - [ ]
12. Press Release - [ ]
13. 10 Fiverr Video Review About The Website - [ ]

-----------------------------
Jumlah Income: $228.39

boleh buat beli beras 4 kampit
-----------------------------
Ni bukan takat 4 kampit..4 lori pun buleh ni...
 
Joined
Mar 22, 2012
Messages
214
Likes
0
Points
16
Offline
PERHATIAN!!

Kepada sesiap yang nak follow juga tetapi ketandusan idea dan keyword.
Disini saya bekalkan berpuluh-puluh jenis niche berserta anak-anak keywords didalam nya yang anda boleh pilih.
Pilih 1 niche > Setip blog/webportal. > Dan didalam setiap niches ada anak-anak keywords, dan convert anak2 keywords itu kepada artikel anda.
Paling penting, kesemua keyword ini adalah "Buyer Keywords" !.
:)

> DOWNLOAD_KEYWORDS <
Bro..dah xboleh download:(
 
Joined
Jun 9, 2007
Messages
113
Likes
0
Points
16
Offline
thread ini SANGAT bagus utk diikuti dan dipraktikkan oleh golongan2 di bawah

1) surirumah
2) student2 U
3) pesara
4) part-timer
5) jobseeker
6) timewaster
7) facebooker
8) twitterer
9) internet-surfer

DAN




















10) SAYA !!!!!!!
 
Top