[MY JOURNAL] - USD$2000.00 Sebulan Dengan Clickbank! (4 bulan target)

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
haha.. kalau sembang pasal youtube ni mmg mau berpage2 lah jawabnya...

cuma..aku cadangkan koranglah.. sementara ada masa.. cepat2 dominate yt.. :) time ni lah nak dominate YT gila.. sebab hasil kajian aku (cewah).. aku rasa trend mendatang.. YT ni dah nak jadi macam TV dah.. benda penting selepas "search engine" ..

kalau cek news pun semua dah mula attack YT...

mcm russiatoday / cbsnews /ABCnews / dan banyak lagi seperti channel news dari japan views sampai beratus juta views..

autos dah lain-lain.. kalau boleh korang buat ala2 "branding channel"... untuk long term boleh layan "monitize" $1 per 1000views...

mcm nigahiga.. total views 1Billion.. dah jutawan dah beliau.. :D


sama gak mcm trend yg lepas2 org pakat pulun (main facebook fan page) kumpul LIKE dekat fan page dan jual.. begitulah yg aku nampak pada YouTube.. :)

cuma youtube ni value dia lagi tinggi.. tambah2 video yg ada banyak views.. :) dan video yg target sepesifik niche.. ada 2 long term money yg boleh dibuat.. :)
 
Last edited:

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Sebab nak tunggu abam pinguspy turun padang jarang2 skali..dah ready carpet merah baru dier mau maii turun tgk orang kampung..:p

Ramai nak dominate style abang pinguspy tapi semua method dah cukup matang..xbleh nak naik lagi..nak overhoul pon dah takde kedai nak ambil lagi..:)

tak dapat dominate YT kaw dapat naik VIEWS jek 1K per day pon dah jadi..dapat tangkap anak-anak ikan pon jadi laa..utk nelayan2 bot pancung mcm saya nie..:p


haha.. kalau sembang pasal youtube ni mmg mau berpage2 lah jawabnya...

cuma..aku cadangkan koranglah.. sementara ada masa.. cepat2 dominate yt.. :) time ni lah nak dominate YT gila.. sebab hasil kajian aku (cewah).. aku rasa trend mendatang.. YT ni dah nak jadi macam TV dah.. benda penting selepas "search engine" ..

kalau cek news pun semua dah mula attack YT...

mcm russiatoday / cbsnews /ABCnews / dan banyak lagi seperti channel news dari japan views sampai beratus juta views..

autos dah lain-lain.. kalau boleh korang buat ala2 "branding channel"... untuk long term boleh layan "monitize" $1 per 1000views...

mcm nigahiga.. total views 1Billion.. dah jutawan dah beliau.. :D


sama gak mcm trend yg lepas2 org pakat pulun (main facebook fan page) kumpul LIKE dekat fan page dan jual.. begitulah yg aku nampak pada YouTube.. :)

cuma youtube ni value dia lagi tinggi.. tambah2 video yg ada banyak views.. :) dan video yg target sepesifik niche.. ada 2 long term money yg boleh dibuat.. :)
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Sebab nak tunggu abam pinguspy turun padang jarang2 skali..dah ready carpet merah baru dier mau maii turun tgk orang kampung..:p

Ramai nak dominate style abang pinguspy tapi semua method dah cukup matang..xbleh nak naik lagi..nak overhoul pon dah takde kedai nak ambil lagi..:)

tak dapat dominate YT kaw dapat naik VIEWS jek 1K per day pon dah jadi..dapat tangkap anak-anak ikan pon jadi laa..utk nelayan2 bot pancung mcm saya nie..:p

haha.. kalau 2-3bulan lepas best lah nak rape YT skang susah.. aku punya method pun dah nazak ni huhu... terlebih running.. YT staff nampak.. habis.. :(

cuma otai2 dekat BHW tu diorang adalah method diorang.. tp method bot pun dah mati kut .. dah hampir pupus.. diorang pakai method traffic murah redirect ke youtube..

try lah cari.. aku duk cari gk traffic murah.. kut2 jumpa boleh bukak kedai views besar2ran.. = MASYUK!!
 

mfm84

freshman
Joined
Aug 29, 2009
Messages
521
Points
16
peh dasat perbincgn nye

hehehee

baik tuko target

dari fokus nk wt web

tuko jd fokus serang yt nih

hehehee
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
peh dasat perbincgn nye

hehehee

baik tuko target

dari fokus nk wt web

tuko jd fokus serang yt nih

hehehee
web kena gak.. sebab YT channel tu maseh hak yt gak.. akaun/channel kena banned habis.. :(
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
tp silap aku bot mamat willow to slow..

semalam aku ada skype dgn mamat mat salleh ni.. kejam gak method dia.. mobile views gak...

setakat 1M-3M views perday easy je dia buat....
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
tp silap aku bot mamat willow to slow..

semalam aku ada skype dgn mamat mat salleh ni.. kejam gak method dia.. mobile views gak...

setakat 1M-3M views perday easy je dia buat....
a'ah tadi aku jumpe satu video baru upload 7 hours ago..
views dah 8 Million ...siot aje....

ko untuk naik views v.C lol
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
"ko untuk naik views v.C lol" apa tu??


method 5k aku pun dah k,o.. sib baik dpt beckup dari member lama.. x sangka plak dia artis. sedap gk lagu dia haha..

http://www.youtube.com/watch?v=VOJFh23foQ4

dia bg juga method dia dkt aku.. kalau x bagi mmg aku mengamuk la.. method lama akupun aku share dgn dia haha..

apapun mobile views masih ada lubang kena pandai cari je ni.. :)




p/s komform dia monitor forum WC ni + pakai google translate.. sebab mamat ni paranoid gile babis..
 
Last edited:

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Member2 kamcing bro kat sini dah lama jeling2 jek ngan method bro tue..nak gak coba2 method bro tue..nak bagi method kami dah lama K.O..:p

method 5k aku pun dah k,o.. sib baik dpt beckup dari member lama.. x sangka plak dia artis. sedap gk lagu dia haha..

http://www.youtube.com/watch?v=VOJFh23foQ4

dia bg juga method dia dkt aku.. kalau x bagi mmg aku mengamuk la.. method lama akupun aku share dgn dia haha..

apapun mobile views masih ada lubang kena pandai cari je ni.. :)




p/s komform dia monitor forum WC ni + pakai google translate.. sebab mamat ni paranoid gile babis..
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
haha nk kongsi method kena trade lah..

mcm aku dgn mamat tu since bulan 3.. hari2 message sampai skg.. total kalau campur expriment aku dgn experiment dia dah dekat 1000 experiment ape...

tu pun baru jumpa "seketul" huhu...


dah jadi thread sembang pasal YouTube pulak ni kehkehke...
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Hoho..nak trade dgn method K.O xkan bro nak layan..

Tunggu abam kmzack dtg jengah laa nanti..mana tau dier ada trading area kat youtube yg bleh pakai..:p


mcm aku dgn mamat tu since bulan 3.. hari2 message sampai skg.. total kalau campur expriment aku dgn experiment dia dah dekat 1000 experiment ape...
Pergh borak2 dah masuk 1thn baru bleh dapat hasil...plak borak "I think I Think..Yes You're right...No this method failed..mantap aa speaking bro..nie borak kat thread jek padan aa tak jadi ape..makan asap mcm hantu kapcai jek laa..:D

haha nk kongsi method kena trade lah..

mcm aku dgn mamat tu since bulan 3.. hari2 message sampai skg.. total kalau campur expriment aku dgn experiment dia dah dekat 1000 experiment ape...

tu pun baru jumpa "seketul" huhu...


dah jadi thread sembang pasal YouTube pulak ni kehkehke...
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Hoho..tapi method dier mcm chipsmore gak...kejap ada kejap takde..sebab tue pakej reseller dier pon belum up & running lagi..:p

Wah lain dah signature bro. Pakej kecil2 ada lagi kan? Mcm 5K @ 10K views..nak start pelan2 aa bro...video dalam proses suntingan lagi nie..:) Yang lepas pon kwn blum claim lagi dari bro ( video kena banned tue) . So ingat nak bikin dulu video baru pastu baru claim semula..:)
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
nk buat package reseller agak kurang sesuai.. kecuali kalau ada method "kebal" mcm mamat skittles tu...
method buying cheap views.. method tu YT update lah apa2pun still survice gk..


boleh je klaim... tp lepas ni x boleh klaim dah :D .. sebab video slide show mmg YT kuat banned..

kecuali lepas ni kasi unlist video then blast...

korang nk jadi reseller pun boleh.. since aku jual 100k => $49.00 ..

korang jual lah $80.00 per-100k ke.. dah buta2 makan untung atas angin $30.00 ..
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Ooo..video slide show kuat kena banned..pasnie buat video pakai amoi us dok dalam bilik depan camera buat video laa..tgk plak mcm mana kalo kebal bleh hire amoi us nie jadi model video testimonial..:D ker bro bleh suggest model mcm mana yg kebal sket utk video kat YT nie..:D Maklum laa lobang2 bro tue kebal jek kami tgk...susah nak tembus..:p

nk buat package reseller agak kurang sesuai.. kecuali kalau ada method "kebal" mcm mamat skittles tu...
method buying cheap views.. method tu YT update lah apa2pun still survice gk..


boleh je klaim... tp lepas ni x boleh klaim dah :D .. sebab video slide show mmg YT kuat banned..

kecuali lepas ni kasi unlist video then blast...

korang nk jadi reseller pun boleh.. since aku jual 100k => $49.00 ..

korang jual lah $80.00 per-100k ke.. dah buta2 makan untung atas angin $30.00 ..
 
Top