[MY JOURNAL] - USD$2000.00 Sebulan Dengan Clickbank! (4 bulan target)

naz7

freshman
Joined
Apr 29, 2008
Messages
74
Points
6
bro Pingu Spy aku dok tercari-cari macam mana nk create video kat youtube?
SP & blog dah siap nak try promote guna youtube.
tapi x jumpa2 cara nak buat video ni. harap boleh bantu :)
 

amgreatz

freshman
Joined
Sep 5, 2012
Messages
10
Points
1
plan yang gempak..kamikaze punya plan..aku suke..hehe..subscribed.. :)
TT punyai reputasi baik dalam SEO..tambah2 otai blackhat nie..huhuhuhu
 

NasirBP

freshman
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,186
Points
0
bahaye tul la...ak punye skg ni pun duk mehintung hari sama ada bila 120 yt channel ak tu kene banned..mintak2 la bertahan lama sampai tahap gaban punye lame..jenuh dah duk uploadnye...

plan nk sewe vps la pasni kalau semua ni lingkup..boleh upload senafas jew dari duk nunggu nk ke siap upload..
aku punya 5 a/c YT kena ban ..dlm tu dh ada 170 vid amazon. Sebelom kena ban , sehari 1 atau 2 sale .. memang autopilot income tapi kena strike la pulak ...
Seperti kata pingu .. jgn giv up .. hati mesti kering .. :D
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
UPDATE+NOTICE

projek ni mati kejap lah... dah progress still slow.. :(

tp untuk menujukan "aku bukan hangat2 tahi ayam" org kata... :D

aku tunjukan channel untuk projek ni: http://www.youtube.com/MainMDcom

korang xyh masuk lah web tu.. apa pun x siap lg :( .. dah mcm2 artikel re-writter upah.. semua scam je..

skang nk fokus lg dkt video ni... hope yt x banned lah akaun aku... byk lg video ni nk upload..

termasuk aku upah awek mat salleh untuk buat video "breast self examination" wakaka =)) =))
 
Last edited:

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Syok tgk view video2 abang pinguspy nyer..puluh2 ribu byknya..:p

Method bro abang pinguspy masih steady lagi besh aa...hati kering pon mmg masyuk kalo method masih jalan..:p

video tue abang pingu bikin sendiri atau outsource juga? video2 baru atau video dari channel lepas yang kena banned? yang channel tue apply partner gak ker? dah baper lama live channel tue abang pinguspy?

p/s: Upah awek mat salleh buat video BREAST ker..mmg kena laa tue..:p xkan nak upah orang kenya plak kan..takde views laa jawabnya..:p

UPDATE+NOTICE

projek ni mati kejap lah... dah progress still slow.. :(

tp untuk menujukan "aku bukan hangat2 tahi ayam" org kata... :D

aku tunjukan channel untuk projek ni: http://www.youtube.com/MainMDcom

korang xyh masuk lah web tu.. apa pun x siap lg :( .. dah mcm2 artikel re-writter upah.. semua scam je..

skang nk fokus lg dkt video ni... hope yt x banned lah akaun aku... byk lg video ni nk upload..

termasuk aku upah awek mat salleh untuk buat video "breast self examination" wakaka =)) =))
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
video tu buat sendiri o.. penat.. buat + upload + blast views lagi...
dan akaun tu lah yg kena banned dulu.. lepastu puas jugak lah aku mengamuk dkt YT staff.. sebab video aku kena "spam flagged" je..
so diorang kasi balik. .. :D ..

terus apply partner.. lepas dpt parner dah xkena strike dah.. :D ..

tp sale x laju lah.. aku tgh kaji skang.. cmne lh nk kasi dia pop-up dkt page1 every target keyword..

test exp some backlinks.. bukannya increase rank.. lagi dia turun rank lg ada.. adeh .... :(
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Ooo video sendiri..acc pon dah dapat semula dan dah apply partner bleh laa tido lena sket..:)

Tinggal kaji keyword utk 1st page jek laa pasnie..:)

Blast views semula laa video2 tue baper lama tue bro..?

video tu buat sendiri o.. penat.. buat + upload + blast views lagi...
dan akaun tu lah yg kena banned dulu.. lepastu puas jugak lah aku mengamuk dkt YT staff.. sebab video aku kena "spam flagged" je..
so diorang kasi balik. .. :D ..

terus apply partner.. lepas dpt parner dah xkena strike dah.. :D ..

tp sale x laju lah.. aku tgh kaji skang.. cmne lh nk kasi dia pop-up dkt page1 every target keyword..

test exp some backlinks.. bukannya increase rank.. lagi dia turun rank lg ada.. adeh .... :(
 

NasirBP

freshman
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,186
Points
0
Syok tgk view video2 abang pinguspy nyer..puluh2 ribu byknya..:p

Method bro abang pinguspy masih steady lagi besh aa...hati kering pon mmg masyuk kalo method masih jalan..:p

video tue abang pingu bikin sendiri atau outsource juga? video2 baru atau video dari channel lepas yang kena banned? yang channel tue apply partner gak ker? dah baper lama live channel tue abang pinguspy?

p/s: Upah awek mat salleh buat video BREAST ker..mmg kena laa tue..:p xkan nak upah orang kenya plak kan..takde views laa jawabnya..:p
Mrdisc .. ada masa kita chat ..ada benda nk discuss. :D
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Ooo video sendiri..acc pon dah dapat semula dan dah apply partner bleh laa tido lena sket..:)

Tinggal kaji keyword utk 1st page jek laa pasnie..:)

Blast views semula laa video2 tue baper lama tue bro..?
skang susah nk jumpa working method..

kebanyakan method semua dah nazak.. since yt update diorang punya sistem..

skang pun aku cuma ada method yg boleh blast 5k perday je.. dan akaun aku yt tu pun aku dah blast banyak kali views still stop sampai total 38M je..

blast video org lain naik pula dia...

blast semua video tu pun since bulan 3.. sebab yt method sekejap jalan.. lepastu mati.. amik masa 2 bulan pula hunt method baru... :)
 

kallam

freshman
Joined
May 31, 2007
Messages
1,084
Points
36
he he dah reveal dah blog nyer
ko tak monitise ngan adsense ker ?

nak duduk first page dah mudah dah nih pingu ...
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
@KMZack - method ada.. cuma yt kadang2 tutup.. lepas 2-3 hari bukak.. lepas tu ttup balik

@kallam - lol web aku tu bukan ada apa pun = KOSONG.. artikel apa pun xde.. sebab banyak masa terbuang pada YouTube video.. + channel
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Bro nyer kesihatan dah bagus, takkan nak NAIK hari-hari..tak penat ker NAIK hari2..:p

views video sendiri tak naik2 pon sales servis views bro naik jek hari-hari..:p

sampai skang aku tak faham.. ni video customer yg aku blast semalam.. http://www.youtube.com/watch?v=ml_423wEel8 dari 100views > 4600views ..

tp bila aku blast dkt video2 kesihatan aku.. sampai skang xde increase2 pun aduhhhhhh. tak faham aku... :( stress betul..
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
sampai skang aku tak faham.. ni video customer yg aku blast semalam.. http://www.youtube.com/watch?v=ml_423wEel8 dari 100views > 4600views ..

tp bila aku blast dkt video2 kesihatan aku.. sampai skang xde increase2 pun aduhhhhhh. tak faham aku... :( stress betul..
lol cam bro cakap lah sekejap buka sekejap tutup
aku pun sama.....

Semalam aku deliver 7K views ( Mobile ). Send pukul 2.00ptg
views naik pukul 11 malam..

Dam dam doommmmm dapat tangkap ikan besor pukul 2.00pg tadi blast 200k Client lain. Sampai sudah tak naik naik....cam siottttt :p :D
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
haha.. "kesihatan" aku mmg sihat dan boleh naik any time lol.. ;p


cuma tula.. video kesehatan punya views xmo naik.. target each video 1M keattas.. baru boleh dominate senang2.. setakat 100k - 200kviews susah.. dia mau kurang2 300k - 1M baru padu sikit dia dominate... hehe.... tunggu kmzack keluar dia punya reseler service... kut2 murah ke.. :D
 
Top