[MY JOURNAL] - USD$2000.00 Sebulan Dengan Clickbank! (4 bulan target)

Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#1
=PERHATIAN! PROJECT INI MATI UNTUK SEKETIKA. ATAS SEBAB2 TERTENTU. TETAPI PROGRES TETAP BERJALAN SIKI2






Salam,

Tujuan thread ini dibuka adalah sekadar nak berkongsi jurnal saya, dalam target untuk mencapai minimum sekurang-kurangya USD$2000.00 sebulan dengan CLICKBANK! Niche yang di target adalah dari jenis niche kesihatan. Tetapi dengan 600 bebeza kategori jenis kesihatan yang lain.

Web yang dibgaunkan pula bukan kategori "junk web". Tapi web portal + premium dengan ratusan artikel didalam nya. Target adalah selama 4bulan. 2bulan kerja setup 600 artikel + post + sedikit marketing melalui youtube, facebook. Dan selebihnya marketing dari SEO, Y.Answer, G.Alert dan lain-lain. Sama anda berjaya atau tidak just kita tengok. Tapi tak berani jaminlah. Cuma cuba saja. :D

Dan kepada sesiapa nk follow pun boleh, tapi cari niche lain lah haha. Boleh attack CB bersama-sama. :)


(1)Target Niche:

1. Niche utama = kesihatan/health/penyakit + dengan anak-anak yang lain berjumlah 600 keywords(so target 600 niches).


(1 Keyword = 1 artikel. Setiap keyword minimum exact 100 U.S local monthly search).

(2)Bahan-bahan yang diperlukan(tools):

1. 600 Butir Keywords
2. Website/Hosting/Domain/Premium Theme(1 sahaja)
3. SpinChimp(artikel spinner)
4. Windows Movie Marker
5. Akan ditambah lagi

(3)Skill Marketing Yang Diguna Pakai:

1. Youtube
2. Facebook
3. Twitter
4. Yahoo Answer
5. Google Alert Technique
6. Bookmark(OnlyWire)
7. Artikel
8. Sedikit SEO(kalau kena lah. Dalam 600 niche pasti 10 - 20% yang kena).
9. (Lain-lain MARKETING untuk HomePage/MainPage)


8. Fiverr untuk kerja-kerja backlinks. Outsource untuk part ini.

(4)Sedikit Perasa SEO(Untuk 600 keywords):

1. Keyword diletakan dlm title, descreption, dan tag youtube. Dan dari youtube point balik ke article link.
2. Keyword diletakan pada permulaan ayat sewaktu memposting link artikel di Facebook.
3. Keyword diletakan pada permulaan ayat sewaktu memposting link artikel di Twitter.
4. Keyword diletakan pada title sewaktu memposting link artikel di Y.Answer.
5. Keyword diletakan pada ayat sewaktu memposting comment di G.Alert
6. Keyword pada forum profile (xrumer blast untuk setiap 600 links)
7. Keyword pada blog comment (scrapebox blast untuk setiap 600 links)
8. Keyword pada title dan descreption untuk setiap page link bookmarks

(5)Da Page MARKETING Plan (Traffic and Profit$):



(6)Da HomePage MARKETING Plan:



(7)Da Jobs:



Bulan 3: DONE!
- Create spin+rewrite 600 articles kasi siap dahulu + post! (Outsource untuk part ini)
- Create 600 Youtube videos dahulu


Bulan 4:
- Basic bookmark setiap link artikel menggunakan ONLYWIRE
- Upload 600 videos pada youtube(setup keyword/descreption/title/tags/point back pada article page)
- Post link article page pada => Facebook dan Twitter

[So, dalam 2 bulan ni boleh satel-kan total 600 articles + sedikit utube/bookmark marketing]

Bulan 5:
- Promote 600 page/article/link pada Y.Answer
- Promote 600 page/article/link pada G.Alert(Blog comment + forum comment)
- Scrapebox blast untuk setiap 600 page
- Xrumer blast untuk setiap 600 page


Bulan 6:
- Home Page/Main Page Marketing

Bulan 7:
RESULT!


PERHATIAN!!

Kepada sesiap yang nak follow juga tetapi ketandusan idea dan keyword.
Disini saya bekalkan berpuluh-puluh jenis niche berserta anak-anak keywords didalam nya yang anda boleh pilih.
Pilih 1 niche > Setip blog/webportal. > Dan didalam setiap niches ada anak-anak keywords, dan convert anak2 keywords itu kepada artikel anda.
Paling penting, kesemua keyword ini adalah "Buyer Keywords" !.
:)

> DOWNLOAD_KEYWORDS <





-----------------------------
LIVE Update Result
-----------------------------
Jumlah Artikel: 0
Jumlah Youtube Video: 0
Jumlah Facebook Posting: 0
Jumlah Twitter Posting: 0
Jumlah Scrapebox blast(untuk setiap 1 page link): 0
Jumlah Xrumer blast(untuk setiap 1 page link): 0
Jumlah Bookmarks: 0
Jumlah Yahoo Answer: 0
Jumlah Google Alert Comment: 0
Jumlah top keyword/niche yang RANK: 0

-----------------------------
Main Page Marketing
-----------------------------

1. 500 Bookmarks - [ ]
2. Blog Networks - [ ]
3. Gov Backlinks - [ ]
4. Edu Backlinks - [ ]
5. SeNuke Blast - [ ]
6. Xrumer Blast - [ ]
7. ScrapeBox Blast - [ ]
8. Facebook Marketing - [ ]
9. Twitter Marketing - [ ]
10. Article Marketing Blast - [ ]
11. Wiki Blast - [ ]
12. Press Release - [ ]
13. 10 Fiverr Video Review About The Website - [ ]

-----------------------------
Jumlah Income: $228.39

boleh buat beli beras 4 kampit
-----------------------------
 
Last edited:
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#3
thanks and no problem.. sekarang rilek2 dulu.. masuk bulan 3 terus jalan.. :D
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#5
plan telah di update.
Ni teori aku saja. Main tembak je. Tatau jadi ketak hehe.. :D
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#7
Cop tempat...:D

bro dpt mane 600 article?

spin n readable?

pakai spinchimp.com bro.. artikel pula rembat dari ezine or any web...
auto spin.. kalau dulu auto spin yg power dan readable adalah dari TBS...
lepastu spinchieff... sekarang spinchimp paling top #1 untuk auto spin.. dan juga spinner paling power...
 
Last edited:

hirman

freshman
Joined
May 24, 2009
Messages
558
Likes
0
Points
16
Offline
#13
Bro pingu pakai theme apa.
aku pun nak buat artikel direktori tapi lebih kepada jenis PLR review.
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#14
Bro pingu pakai theme apa.
aku pun nak buat artikel direktori tapi lebih kepada jenis PLR review.
theme beli bro... mahal gak $59.00 :((
tp mmg cun.. dia punya structure x nampak mcm blog. dan perfect untuk my web portal + artikel dan clickbang :D

skang tgh duk cari logo disigner je.. tp semua para deisgner sibuk..
order dkt fiverr.. logo punya design pula hampeh
 
Last edited:

hirman

freshman
Joined
May 24, 2009
Messages
558
Likes
0
Points
16
Offline
#15
theme beli bro... mahal gak $59.00 :((
tp mmg cun.. dia punya structure x nampak mcm blog. dan perfect untuk my web portal + artikel dan clickbang :D

skang tgh duk cari logo disigner je.. tp semua para deisgner sibuk..
order dkt fiverr.. logo punya design pula hampeh
PM theme dia.kalau cun boleh beli ikut affiliate bro.
 
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,811
Likes
0
Points
38
Offline
#17
eleh... kata nak share... bagitau la theme tuh... nak gak.... takkan luak duit di persada online... hehhehehe..... follow jugaklah sebab besh, kot.... :)
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#18
eleh... kata nak share... bagitau la theme tuh... nak gak.... takkan luak duit di persada online... hehhehehe..... follow jugaklah sebab besh, kot.... :)
theme tu mmg khas untuk niche health bro..
kalau ramai clone mmg web saya dah x jadi rare dan unik lah.. jadi junk web lah.. :D
atau cari je theme health dekat woothemes.com / rockettheme.com dan penjual lain.. ada bersepah2..

nk follow boleh.. cari je niche lain... baru senang...

untuk niche saya pun.. dekat 2 bulan collect dan tapis2 keyword..
 
Last edited:

fid

Senior
Joined
Mar 18, 2008
Messages
875
Likes
2
Points
18
Age
34
Offline
#19
Bro pingu ni selalu success dgn research die ni...i follow.... =D>
 
Joined
Dec 5, 2009
Messages
3,429
Likes
0
Points
0
Offline
#20
tabik spring aah kt abg pingu kita. saya follow belakang, nak try juga. lepas dua bulan, nak buat surat berenti keja sudah.
 
Top