Mudah vs Lelong

Anda suka beli barang di Mudah atau Lelong?

  • Mudah.My

    Votes: 7 41.2%
  • Lelong.My

    Votes: 10 58.8%

  • Total voters
    17
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,394
Likes
7
Points
38
Age
33
Offline
#22
kalo nak harga lebeh murah, ley try bid di lelong,
tapi kalo nak pakai barang tu cepat, ley usha mudah.my....
dan pastikan COD kalo di di Mudah.my.....
 
Joined
Feb 3, 2006
Messages
248
Likes
0
Points
16
Offline
#23
saya suka lelong.. sbb lelong tempat yang mudah untuk jual barang... kat mudah saya jarang2 sekali je singgah :)
 
Joined
Nov 28, 2009
Messages
1,196
Likes
1
Points
38
Offline
#26
saya pernah menjual dan membeli di mudah.my
tp stakat ni xder lg la pengalaman kne tipu..
lg 1 lpas jer hntar brg yg di beli sya akan sms buyer tracking number wlu pon dier x mintak..
lelong plak x pnah beli..tp pnah bid..hehehe..
masing2 ada kelebihan dan keburukannya..
pndai2 kita jer menilai...
 
Joined
Nov 1, 2008
Messages
68
Likes
0
Points
6
Age
29
Offline
#27
Saya suka membeli di lelong. Bnyak barang fresh (baru) berbanding dgn mudah. Dkt lelong lebih sistematik sikit berbanding mudah.my. Jadi keselamatan agak terjamin... :)
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#28
lelong skang x ramai org lor.. web rank terpelanting dkt belakang..
malah ranking forum carigold.com(38) sendiri UP lagi dari lelong.com.my(42) :)
 
Joined
Sep 4, 2010
Messages
18
Likes
0
Points
1
Offline
#29
masih akan pilih lelong

Kelebihan:
-lebih selamat
-x perlu begitu risau sbb ade rating/feedback system

bagi mudah pulak,
-x berape confident, hanya sistem iklan & dah banyak scam kes.
 
Joined
Dec 13, 2010
Messages
31
Likes
0
Points
0
Offline
#31
bagi saya dua2 saya suka mudah & lelong...masing2 ada kelebihan masing2...cuma mudah...nak post & cari something senang.....ramai org tahu mudah berbanding lelong.....saya sendiri seller & buyer mudah & lelong...income banyak masuk kat mudah...cepat & simple...
 
Joined
Dec 13, 2010
Messages
19
Likes
0
Points
0
Offline
#34
Saya pernah iklankan jam harga 4K+ kat mudah...tapi macam tak ada sambutan pulak. Kena cari tempat yg lain.
 
Joined
Aug 2, 2010
Messages
313
Likes
1
Points
18
Offline
#37
kalau beli barang, kat lelong.my lebih secure kecuali kalau kita beli COD, boleh la guna mudah.my

kalau nak jual barang, kat mudah.my lebih senang sebab memang mudah dan tak kene fee..
betul tuan.. di lelong.my kena buat verification utk jadi penjual.. kena bg copy IC sume..
 
Joined
Aug 2, 2010
Messages
313
Likes
1
Points
18
Offline
#38
Tengok atas barang. Kalau harga 2 3 ribu ke bawah, biasanya gunakan lelong.com.my. Kalau atas dari itu biasanya guna mudah.my.

Lelong.com.my kena tengok reputasi dan feedback seller baru yakin.

Mudah.my senang nk deal face to face walaupun banyak scammer. Wallahuallam ...
di mudah.my memang mudah menipu.. nasib baik kita tak boleh menipu.. =)
 
Top