Motivasi Pagi utk Para Domainer. ROI of 1920%. Beli Domain $15, jual dengan US$672.

Adakah anda ada domains?

  • Tiada, tak tau pun apa itu domain

    Votes: 0 0.0%
  • Tiada, plan nak beli satu nanti..

    Votes: 1 6.7%
  • Ada, less than 5 domains

    Votes: 8 53.3%
  • Ada, more than 5 but less than 20.

    Votes: 3 20.0%
  • Ada, lebih daripada 20.

    Votes: 3 20.0%

  • Total voters
    15

umarzuki

freshman
Joined
Sep 8, 2009
Messages
45
Points
0
kalau yang domain kena lelong tu camane ye?
dulu domain aku kena lelong pasal tak bayar (staff IT miskin, gaji 800 je masa tu)
 

umarzuki

freshman
Joined
Sep 8, 2009
Messages
45
Points
0
kalau output whois ada camni maknanya dah kena beli la kan?

Record created on: 2011-07-23 15:09:55.0
Database last updated on: 2011-07-23 18:31:12.933
Domain Expires on: 2012-07-23 15:09:55.0

mentang2 dulu2 aku rajin cuba2 main SEO...leka kejap je kena kebas
 

azrijohan

freshman
Joined
May 18, 2012
Messages
98
Points
6
saya ada banyak domain, tapi belum ada masa nak develop. camne nak jaga bagi okay ye? boleh ke park mana2
 

SyedAzhar

freshman
Joined
Jul 30, 2011
Messages
669
Points
16
ROI 1920%.. byk tuh.. nk tnya, jual beli domain ni hanya pada nama ker? PR, backlink, usia semua tuh main peranan jgk kah?

ya betul tu tuan.. PR + Backlink mmg antara kriteria paling utama dicari. Pasal usia tu pun blh dikira jgk, tp tak brpa penting. Kalau domain tu tua sekalipun, tak bermakna dia bagus kalau takda traffic, takda backlink, takde PR dan sebagainya.

Nama domain yang unik pun sebenarnya tak gerenti dapat jual balik. Bg kita ianya unik, bg orang lain mungkin tak.
Domain yg unik yg biasa mudah terjual biasanya yg 2letters, 3 letters, 4letters. Ini mmg gerenti mahal harganya. Berebut-rebut orang bid.

Kalau nak main dalam bidang domaining ni, serius sy cakap beli nama domain english. Sebab market domaining ni market international. :)

nama melayu ni pun ok jgk sebenarnya, cuma perlu pastikan susunan huruf tu unik sikit. contoh, ikan.com. susunannya, VCVC tu..

yg terbaru sy nmpak kering.com terjual dengan 2,800 GBP tu. huhu
 
Last edited:
Joined
Feb 28, 2012
Messages
231
Points
0
Salam..hi uols..
Sorry lama tak online WC ni ;)
apa kaba semua...
harap semua motivated utk make money domaining..

Terkini..baru beli "i" single word domain for less than $25..14years old, DMOZ directory, PR1..
Thinking of selling it back for $1k-$3k range..
 

SyedAzhar

freshman
Joined
Jul 30, 2011
Messages
669
Points
16
Salam..hi uols..
Sorry lama tak online WC ni ;)
apa kaba semua...
harap semua motivated utk make money domaining..

Terkini..baru beli "i" single word domain for less than $25..14years old, DMOZ directory, PR1..
Thinking of selling it back for $1k-$3k range..

wah ada lagi, ingat dah takde..hehe.. lamanya menyepi..
 

KayaRaya

freshman
Joined
Sep 5, 2012
Messages
11
Points
0
Invest dekat domain ni lumayan sebenarnya.Dah 4 tahun terjebak dah terjebak dengan domaining.Saya salah satu ahli sedo pro.Semua Parking dan jual di sedo.Alhamdulillah hari ni 2 domain saya terjual di sedo.:)

Waaa..domain shahdi yg mana satu? terjual berapa dollar?
 
Top