Momentum

Tukang Karut

freshman
Joined
Jun 6, 2015
Messages
40
Points
8
Momentum bukanlah satu filem box office yang ditunggu-tunggu, namun kami mendapat peluang menonton filem aksi ini dan kini kami nukilkan pendapat kami mengenai filem yang dibintangi Olga Kurylenko ini.

momentum_still_1_-h_2015-750x422.jpg


Momentum [Review]


Momentum mengisahkan sekumpulan perompak upahan yang diketuai Alex Farraday (Olga Kurylenko) yang diberi tugasan terakhir untuk merompak satu peti bank yang mengandungi berlian dan sebuah pemacu USB, mengandungi maklumat rahsia. Malangnya oleh kerana salah seorang anggota pasukan itu membuat kesilapan, muka Alex telah terdedah kepada saksi dan walaupun mereka berjaya melarikan diri, gambar beliau telah diketahui umum.

Oleh kerana itu, senator Amerikayang mengupah mereka mahu kumpulan perompak itu dihapuskan. Mampukah beliau menyelamatkan diri dari dibunuh pembunuh upahan senator Amerika itu?

uskorenie-scene-750x576.png


Jalan Cerita


Jalan cerita filem ini bukanlah suatu yang baharu. Filem aksi teori konspirasi seperti ini telah banyak digunapakai dan bukan lagi suatu yang menarik. Oleh kerana jalan cerita sebegini telah banyak digunapakai, ia boleh dijangka oleh penonton dan tidak memberikan penonton rasa terhibur.

Namun, filem ini lebih banyak menumpukan kepada aksi-aksi mendebarkan yang tidak putus-putus. Babak aksinya, walaupun tidak dapat dibandingkan dengan filem-filem James Bond atau Furious 7, ia tidaklah begitu teruk atau kelihatan murahan.

movie-momentum-2015-657384-750x422.jpg


Filem ini mempunyai kesudahan yang tergantung, memungkinkan pembikinan sebuah sekuel. Tetapi sejujurnya, kami rasakan filem ini tidak cukup menarik untuk memungkinkan pembikinan sebuah sequel. Apapun, kita lihat nanti.

Lakonan


Mutu lakonan pelakon dalam filem ini bukanlah yang terbaik, malah watak jahat Mr. Washington cuba menampilkan perwatakan orang yang mempunyai kelas, namun pada hakikatnya lakonannya tidaklah begitu meyakinkan.

Pelakon tambahan yang ditampilkan juga nampak terlalu beria-ia dalam lakonan mereka sehingga menampakkan banyak kelemahan dalam lakonannya.

Positif vs Negetif


Positif

  • Aksi yang boleh tahan, walaupun filem ini kelihatan seperti sebuah filem bajet rendah.
  • Putaran plot yang OK menjadikan jalannya tidak begitu membosankan.

Negetif

  • Jelas sekali sebuah filem bajet rendah.
  • Jalan cerita yang telah biasa digunakan dan digunakan semula.
Momentum-WEB7-750x500.jpg


KesimpulanFilem Momentum bukanlah sebuah filem yang hebat, namun ia juga bukanlah sebuah filem yang teruk. Ia mungkin lebih sesuai untuk dijadikan filem TV di mana ia mungkin mendapat penilaian yang lebih baik. Tontonlah filem ini jika anda telahpun menonton filem-filem lain yang anda mahu tonton.

Sumber: wayangkini

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Artikel ini hanyalah perkongsian dari pelbagai website dan blog. Kami tidak bertanggungjawab keatas segala pandangan terhadap artikel ini. Terima kasih

 
Top