Mohon pencerahan tentang ebay dan paypal

Joined
Oct 29, 2015
Messages
7
Likes
1
Points
3
Age
33
Offline
#1
kepada otai otai ebay semua,sy nak bertanya beberpa soalan tentang ebay dan paypal;-

- wajib ke kita daftar menggunakan nama sebenar kita dalam akaun ebay dan paypal?
- butir butir dalam akaun ebay dan paypal memang kena sama ke semasa register?
- boleh ke kita menggunakan 1 akaun paypal tapi 2 atau lebih akaun ebay?


harap otai otai ebay dalam wang cyber ni boleh membantu sy yg baru dalam bidang ebay ni..
kerjasama anda amatlah dihargai..
sekian terima kasih..
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
424
Likes
52
Points
28
Online
#2
kepada otai otai ebay semua,sy nak bertanya beberpa soalan tentang ebay dan paypal;-

- wajib ke kita daftar menggunakan nama sebenar kita dalam akaun ebay dan paypal?
kalau ikut polisi ebay memang guna nama sebenar la tn
- butir butir dalam akaun ebay dan paypal memang kena sama ke semasa register?
tak semestinya tn.. katakan alamat kt pp lain kt ebay lain boleh jer
- boleh ke kita menggunakan 1 akaun paypal tapi 2 atau lebih akaun ebay?
ebay tak bagi create melebihi 1 ac utk satu isi rumah

*saya menjawab ikut polisi ebay
huhu, nk tau lebih advance jeng..jeng..jeng..



harap otai otai ebay dalam wang cyber ni boleh membantu sy yg baru dalam bidang ebay ni..
kerjasama anda amatlah dihargai..
sekian terima kasih..
bukan otai, sje je nak jawabkan
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#3
kepada otai otai ebay semua,sy nak bertanya beberpa soalan tentang ebay dan paypal;-

- wajib ke kita daftar menggunakan nama sebenar kita dalam akaun ebay dan paypal?
- butir butir dalam akaun ebay dan paypal memang kena sama ke semasa register?
- boleh ke kita menggunakan 1 akaun paypal tapi 2 atau lebih akaun ebay?


harap otai otai ebay dalam wang cyber ni boleh membantu sy yg baru dalam bidang ebay ni..
kerjasama anda amatlah dihargai..
sekian terima kasih..
abe nk jual barang kat ebay ker?or beli barang?
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
7
Likes
1
Points
3
Age
33
Offline
#5
bukan otai, sje je nak jawabkan

- kiranya boleh la kalau alamat tak sama. macam mana plak kalau dengan nama?
contohnya di akaun ebay nama ali tapi di akaun paypal nama abu,boleh ke tak?
- contohnya,sebelum ni sy register menggunakan nama yg betul dekat ebay dan paypal,tapi dah kena suspended.adakah saya masih boleh register akaun yg baru dengan menggunakan nama yg betul saya,ataupon just menggunakan email yg lain.?

mohon pencerahan tuan..
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
424
Likes
52
Points
28
Online
#6
- kiranya boleh la kalau alamat tak sama. macam mana plak kalau dengan nama?
contohnya di akaun ebay nama ali tapi di akaun paypal nama abu,boleh ke tak?
- contohnya,sebelum ni sy register menggunakan nama yg betul dekat ebay dan paypal,tapi dah kena suspended.adakah saya masih boleh register akaun yg baru dengan menggunakan nama yg betul saya,ataupon just menggunakan email yg lain.?

mohon pencerahan tuan..
tn tak boleh reg ebay dgn maklumat yg sama , maklumat sama nnti ebay banned
maklumat yg tak boleh sama dlm ebay
- no tel
-alamat
-email
klu nk pakai alamat sama jugak kena manipulasi
nama tak pe , nk pakai nama tok yang yang dah meninggal 500 tahun lepas pon boleh...
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#8
ebay skg dah bukak affilaite ka..ke ambe bru tau eh.
ada kenal dgn sorang member dari canada.

dia ada ckp sal ebay..since sy pnah main jap kedian dropship problem
bile paypol kene limit..so quit ebay just like that...cpt norr gibap

tpi menarik mamat tu citer klu sales around usd17K dia dapat around
USD 2550..mcm income dia 15% dari jumlah 17 K.

dia ckp not bad tuk keje few minutes sari.
toi x tanye lebih2 lak..sebab since da x minat ngan ebai.
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#9
atau jual produk kiter dan aorg tgl promote produk tu kedian % tuk kt dapat 15%.
hmmm
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#11
adeh... tn ni bende2 basic bagi yg pernah lanyak blackhat huhuuh
best main BH..manyak untung.kan??
tpi dlu ade mat salleh tu dia jual brg branded kat ebai tpi beli
dari hong kong masuk jail.

salah nyer kt mane eh..kt pun jual brg vero tipu kt ebai.
kt pun ada import fake nyer barang dr china hong kong.

atau sebab undang2 dan ketegasan ikut negara x same..
+Bertanya+
 
Joined
Aug 8, 2008
Messages
95
Likes
0
Points
6
Offline
#12
1. Guna nama sebenar semasa daftar ebay or paypal lebih baik kerana kamu mungkin berdepan masalah jika mereka suruh buat identity verification kalau account ebay atau paypal kena limit.
2. Tak sama pun takpe sbb ms sy daftar dulu sy tak buat mcm tu.
3. Baik guna 1 akaun paypal utk 1 akaun ebay sbb kalau 1 akaun ebay kena suspend ebay boleh suspend akaun lain jg yg guna paypal yg sama.
 
Top