Mohon Panduan Google Adwords

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
saya dah guna adwords. tapi takde le expert sangat. utk permulaan mmg kena abis duit sket sbb tak biasa lagi.

utk worldwide market bid mmg tinggi esp. anything to do with 'money' tapi kat malaysia bid bleh dapat plg rendah $0.01 per click tpi biasanye bid $0.03 minimum.

cuba cari sebanyak yang mungkin keyword guna google adword keyword tools dan overture inventory. dan test bid and traffic estimation utk setiap keyword.

https://adwords.google.com/select/KeywordTool (ni kena login rasanya)
http://inventory.overture.com
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
lagi tips adwords.

try be more specific and relevant. fikir apa exact keyword yg org nak cari. try fikir lebih dari 2 perkataan kalau boleh. org yg nak beli biasa akan cari lebih spesifik dan search keyword 3 perkataan atau lebih

contoh yg umum: komputer
contoh lagi elok: "beli komputer murah"

buangkan perkataan free atau lain2 keyword yang anda tak mahu. gunakan negative keyword kat mana2 yg sesuai

dalam description masukkan details seperti harga produk, kawasan, target market etc supaya orang yg klik tu mmg betul2 target market. takde le rugi siapa2 je ntah klik nanti.

plg penting - cuba jgn tak cuba :) kecil2an dulu pun takpe. dulu first time saya belajar pun beratus usd gak abis sedar tak sedar.

PPC mmg the best tool utk tarik targeted traffic. ppl who are looking for your service/product.
 
Top