Mohon Bantuan : Cara Mudah Untuk Dapatkan Sales Affiliate

m7alip

freshman
Joined
Oct 17, 2010
Messages
13
Points
0
Boleh kongsi tak..attracta tool tu software ke?kalau software..software untuk apa yer..boleh dapat dimana?:D
 

khaie

Senior
Joined
Apr 2, 2012
Messages
609
Points
18
Age
38
Pada saya,cara mudah nak dapatkan sales Affiliate,bergantung pada niche apa untuk sesuatu produk Affiliate tu.
Ada untuk niche produk yang bermusim,ada yang masa pre-launch dan ada yang produk evergreen.

Jadi setiap satu tu,lain cara mempromosikannya.
Nak promosi pun,bergantung kepada audience dia.
 

tanabe84

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
236
Points
0
Pada saya,cara mudah nak dapatkan sales Affiliate,bergantung pada niche apa untuk sesuatu produk Affiliate tu.
Ada untuk niche produk yang bermusim,ada yang masa pre-launch dan ada yang produk evergreen.

Jadi setiap satu tu,lain cara mempromosikannya.
Nak promosi pun,bergantung kepada audience dia.
so.. cmna cara utk kita promosi kan affiliate yg x bermusim ni?
 

khaie

Senior
Joined
Apr 2, 2012
Messages
609
Points
18
Age
38
so.. cmna cara utk kita promosi kan affiliate yg x bermusim ni?
boleh buat artikel review dalam blog.Atau boleh buat juga video review,upload dalam youtube.
(kat sini yang memainkan peranan penting,keyword dia dan sedikit asas seo.

Ini supaya review kita tu (artikel / video) dapat jumpa dalam google.

Atau,zaman sekarang,ramai yang guna facebook.
Boleh promote produk tu di fb ads.Yang ni kena belajar selok belok fb ads ni.
 

tanabe84

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
236
Points
0
boleh buat artikel review dalam blog.Atau boleh buat juga video review,upload dalam youtube.
(kat sini yang memainkan peranan penting,keyword dia dan sedikit asas seo.

Ini supaya review kita tu (artikel / video) dapat jumpa dalam google.

Atau,zaman sekarang,ramai yang guna facebook.
Boleh promote produk tu di fb ads.Yang ni kena belajar selok belok fb ads ni.
maksudnya kita kena mendalami setiap benda yg kita nk jual tu terlebih dahulu.. kn?
 

khaie

Senior
Joined
Apr 2, 2012
Messages
609
Points
18
Age
38
maksudnya kita kena mendalami setiap benda yg kita nk jual tu terlebih dahulu.. kn?
Ya,kena mendalami.Boleh contact dulu dengan owner produk.Adakan sesi Q & A.
Kita pun boleh beli baru kita tahu.Atau pun,kadang-kadang,1 produk tu ada video demo dia.
Boleh belajar dari situ dan kita olah sendiri jadi review.
 
Top