Minyak enjin Shell Helix HX8

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
42
Points
8
Skrg ni saya try minyak enjin shell helix hx8 yang baru pehhh mmg terbaik! saya dah pakai 9 ribu kilo tapi enjin still rasa lancar mcm baru isi minyak hitam hahaha srs tak tipu wei. Saya dah compare harga juga dengan brand lain mmg betul lah org cakap shell helix hx8 yang paling murah. Tak caya korang check lah sendiri
 

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
42
Points
8
Skrg ni saya try minyak enjin shell helix hx8 yang baru pehhh mmg terbaik! saya dah pakai 9 ribu kilo tapi enjin still rasa lancar mcm baru isi minyak hitam hahaha srs tak tipu wei. Saya dah compare harga juga dengan brand lain mmg betul lah org cakap shell helix hx8 yang paling murah. Tak caya korang check lah sendiri
mmg lah shell made for malaysia so mmg baguslah untuk enjin kereta dekat Malaysia ni
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
62
Points
8
Skrg ni saya try minyak enjin shell helix hx8 yang baru pehhh mmg terbaik! saya dah pakai 9 ribu kilo tapi enjin still rasa lancar mcm baru isi minyak hitam hahaha srs tak tipu wei. Saya dah compare harga juga dengan brand lain mmg betul lah org cakap shell helix hx8 yang paling murah. Tak caya korang check lah sendiri
Nak kereta sedap pakai minyak enjin original saja mesti okay boss
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
62
Points
8
Bagus kalau beli minyak hitam fake dekat online tak bagus gak hahaha
Banyak gak wei org beli minyak enjin dekat shopee hmm semua tertipu dengan harga yg murah. Padahal diorang tak tahu minyak enjin pun ada yg fake
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
57
Points
8
Skrg ni saya try minyak enjin shell helix hx8 yang baru pehhh mmg terbaik! saya dah pakai 9 ribu kilo tapi enjin still rasa lancar mcm baru isi minyak hitam hahaha srs tak tipu wei. Saya dah compare harga juga dengan brand lain mmg betul lah org cakap shell helix hx8 yang paling murah. Tak caya korang check lah sendiri
yezza sya pun pakai brand shell juga mileage dah nak 10K pun enjin smooth gilerrr mmg best nak drive
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
57
Points
8
mmg lah shell made for malaysia so mmg baguslah untuk enjin kereta dekat Malaysia ni
ha mcm ni punya lah sesuai. Saya pernah pakai castrol magnetec harga nak dkt rm200 tapi kereta rasa berat sikit ah
 

syafiq ahmad

freshman
Joined
Oct 23, 2019
Messages
45
Points
6
Age
22
ha mcm ni punya lah sesuai. Saya pernah pakai castrol magnetec harga nak dkt rm200 tapi kereta rasa berat sikit ah
Berat tu selalu sebab viscocity tak sesuai dengan enjin kereta. Tanya yg pakar pasal minyak mana yg sesuai
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
Skrg ni saya try minyak enjin shell helix hx8 yang baru pehhh mmg terbaik! saya dah pakai 9 ribu kilo tapi enjin still rasa lancar mcm baru isi minyak hitam hahaha srs tak tipu wei. Saya dah compare harga juga dengan brand lain mmg betul lah org cakap shell helix hx8 yang paling murah. Tak caya korang check lah sendiri
kau compare dgn brand apa lagi? kalau ikutkan Shell mmg top dkt Malaysia ni tp competitor pon ramai. Castrol, Syntium
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
mmg lah shell made for malaysia so mmg baguslah untuk enjin kereta dekat Malaysia ni
Tp jaga2 la kot2 terbeli yang fake sbb skang ni bnyk je eo yg ''made for malaysia'' tp counterfeit kt luar sana. Harga pon mur2 pulak tu
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
ha mcm ni punya lah sesuai. Saya pernah pakai castrol magnetec harga nak dkt rm200 tapi kereta rasa berat sikit ah
cuba survey dlu kt beberapa kedai sbb harga kalau bukan dkt station, mmg berbeza2 boss. kena pandai cari yg paling murah
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
Banyak gak wei org beli minyak enjin dekat shopee hmm semua tertipu dengan harga yg murah. Padahal diorang tak tahu minyak enjin pun ada yg fake
ye la rasanya diorang just tngk review dgn harga murah. Review bagus + harga murah mmg kombinasi maut beli barang online hahaha
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
cuba survey dlu kt beberapa kedai sbb harga kalau bukan dkt station, mmg berbeza2 boss. kena pandai cari yg paling murah
Cari yg murah tu bahaya. Kena cari tempat yg betul mcm petrol station ke baru okay!
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
ye la rasanya diorang just tngk review dgn harga murah. Review bagus + harga murah mmg kombinasi maut beli barang online hahaha
kereta kita pun boleh maut kalau pakai minyak enjin fake dekat online wkwkwkwk
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
Cari yg murah tu bahaya. Kena cari tempat yg betul mcm petrol station ke baru okay!
tapi....

kt petrol station mahal kusmangatttt biasanya +Seruling+hahahah. Sebab tu ramai orang prefer option paling murah. lepastu bru tngk kualiti. Klau dpt dua2 mmg jackpot ah kiranya
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
kereta kita pun boleh maut kalau pakai minyak enjin fake dekat online wkwkwkwk
tp kalau mcm shell ke petronas ke diorang takde jual online ke? bazir jugak sbb dah nk dkat 2020 ni majoriti orang beli barang online. Aku pernah jumpa orang beli coklat cadbury sebatang tu pon online. gg beb
 

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
40
Points
8
kau compare dgn brand apa lagi? kalau ikutkan Shell mmg top dkt Malaysia ni tp competitor pon ramai. Castrol, Syntium
brand castrol mahal ah nak dekat rm200 do haha shell murah sikit rm165.20 dah dpt fully synthetic premium quality
 

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
40
Points
8
Tp jaga2 la kot2 terbeli yang fake sbb skang ni bnyk je eo yg ''made for malaysia'' tp counterfeit kt luar sana. Harga pon mur2 pulak tu
pandai dah diorang ni copy sebijik haha nak laku punya pasal. Kita pun kena hati boss kalau nak beli dekat workshop check dulu workshop jual brg mcm mana
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
Skrg ni saya try minyak enjin shell helix hx8 yang baru pehhh mmg terbaik! saya dah pakai 9 ribu kilo tapi enjin still rasa lancar mcm baru isi minyak hitam hahaha srs tak tipu wei. Saya dah compare harga juga dengan brand lain mmg betul lah org cakap shell helix hx8 yang paling murah. Tak caya korang check lah sendiri
oh kalau macam tu nak try juga lah hehe sbb saya pakai brand liquimoly mahal nak mampos puihhh
 
Top