Minum Air sejuk selama menyusu bahaya ke?

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
32
Points
6
Age
31
Tapi Coway service BEST yea~! Dulu guna Alken, agent x dating; sekrg tukar Coway pulak dpt jumpa technician setiap 2 bulan. :)
aku guna water filter trus dari main paip tu okay je. tak perlu pon buang duit pasang yg mhal2.jgn ikot org sangat.
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
32
Points
6
Age
31
kannnnn rasa macam nak beli 1 utk isteri sy yg skrg tgh preggy.. i nak baby i dlm tu pun sihat minum air sihat
hehehehe tgk kat
4 suhu tuuuuuu dahsyattttt!!
nak anak sihat bukan brgantung pada air ko tu je,cara penjagaan tu pon penting.org dulu2 tak guna pon coway ke ape jadah ke mcm org skrg,ttap anak2 sihat je.
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
19
Points
1
harga mampu milik kalau kaya, byar cash aje lorh..... kalau x byar buln2 aje.....
i pun tgh tgk2 mane yg sesuai letak kat rumah.....
Ok, sebulan 100+ masih ok lagi, tapi dulu saya pakai RM60 sebulan. Sekarang nak double up rasa macam akan susah sikit... hmm, macam mane ye
 

dreschan

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
56
Points
6
nak anak sihat bukan brgantung pada air ko tu je,cara penjagaan tu pon penting.org dulu2 tak guna pon coway ke ape jadah ke mcm org skrg,ttap anak2 sihat je.
Whao, nampak macam sangat bagus product ni, ada 4 suhu, ada lampu masa malam, jadi tak payah takut salah ambil air panas masa malam.
 

dreschan

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
56
Points
6
Ok, sebulan 100+ masih ok lagi, tapi dulu saya pakai RM60 sebulan. Sekarang nak double up rasa macam akan susah sikit... hmm, macam mane ye
boleh tengok product lain yang mampu dan sesuai dengan permintaan kamu, tak payah lah nak terbaik punya. Kalau fungsi mesin air dapat memuaskan hati kamu dah cukup.
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
8
Points
1
aku guna water filter trus dari main paip tu okay je. tak perlu pon buang duit pasang yg mhal2.jgn ikot org sangat.
bukan semua produk mahal, ada juga yang murah dan quality. Beli mesin quality bukan buang duit, tapi filter dia dapat mengeluarkan bahan yang tak baik dalam air, tak macam yang simple punya filter cuma filter bahan bahaya yang besar, yang benda kecil tak hebat macam mesin air yang berkualiti
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
26
Coway bukan sahaja best dalam mesin air, dia juga ada produk bagus untuk membersihkan udara sekeliling kita. Sekarang udara memang teruk, mesti kena ada satu untuk kesihatan kita
 

sw2828

freshman
Joined
Jun 14, 2018
Messages
7
Points
1
Age
28
macam sama je dgn video yg i attach tu modelnye kalau tau dari dulu dah pasang ingt kan coway ni mcm dispenser biasa yg ada air suam dgn panas je rupanye ade utk sejuk mcm air peti sejuk pun ade hahahaha
Mana satu jenis Coway yg u beli? Sbb ade beberapa jenis dalam market. Boleh share tak?
 

sw2828

freshman
Joined
Jun 14, 2018
Messages
7
Points
1
Age
28
aku guna water filter trus dari main paip tu okay je. tak perlu pon buang duit pasang yg mhal2.jgn ikot org sangat.
Ada gambar water filter tu x? Sbb nak pasang satu lagi kat rumah sewa. Beli Coway lagi mahal jugakk.. :(
 

wenwen52

freshman
Joined
Jun 14, 2018
Messages
5
Points
1
Age
28
Ok, sebulan 100+ masih ok lagi, tapi dulu saya pakai RM60 sebulan. Sekarang nak double up rasa macam akan susah sikit... hmm, macam mane ye
ade contract? klau xade pasang satu lagi yg murah sikit. Dengar ade yg RM60 sebulan tp xtau mana satu.
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
8
Points
1
Mana satu jenis Coway yg u beli? Sbb ade beberapa jenis dalam market. Boleh share tak?
Ada coway villaem, coway neo... ni untuk air bersih
lepas tu ada coway lombok II dan coway storm untuk udara bersih
tengok apa kamu nak.
 
Last edited:

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
8
Points
1
Ada gambar water filter tu x? Sbb nak pasang satu lagi kat rumah sewa. Beli Coway lagi mahal jugakk.. :(
google sudah banyak gambar dah, kalau nak pergi lah kedai tengok yang produk yang ada dalam kedai.
Lepas tu baru dapat tahu apa yang kamu nak
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
46
Points
8
Whao, nampak macam sangat bagus product ni, ada 4 suhu, ada lampu masa malam, jadi tak payah takut salah ambil air panas masa malam.
Betul, design ni bagus, harga pun tak mahal sangat. Boleh lah fikir ambil satu pasang kat rumah, senang guna dan banyak faedah.
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
46
Points
8
ade contract? klau xade pasang satu lagi yg murah sikit. Dengar ade yg RM60 sebulan tp xtau mana satu.
Tu cuckoo, sebualan 60... tapi saya rasa filter dia kurang baik, walaupun coway sebulan mahal sikit, tapi saya rasa filter dia bagus dan dapat memberi air yang lebih untuk kami.
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
19
Points
1
Tu cuckoo, sebualan 60... tapi saya rasa filter dia kurang baik, walaupun coway sebulan mahal sikit, tapi saya rasa filter dia bagus dan dapat memberi air yang lebih untuk kami.
Betul, coway ada buat banyak research untuk meningkat prestasi filter mesin air, saya pun rasa lebih selesa kalau guna mesin air coway... kalau kamu tengok filter dalam mesin air dan banding dengan jenama lain, mesti pilih coway.
 

farishaanuar59

freshman
Joined
Jun 23, 2018
Messages
4
Points
1
Age
31
Saya rasa lepas lahir anak badan dah jadi lemah, kalau minum air sejuk lagi takut akan meyebabkan badan tak sihat. Macam ni akhirnya baby yang jadi mangsa juga.

Kadang depends dekat orang , certain orang normal and certain orang tak kuat . Apa apa pon kena ikut arahan doktor.
 

farishaanuar59

freshman
Joined
Jun 23, 2018
Messages
4
Points
1
Age
31
Betul, coway ada buat banyak research untuk meningkat prestasi filter mesin air, saya pun rasa lebih selesa kalau guna mesin air coway... kalau kamu tengok filter dalam mesin air dan banding dengan jenama lain, mesti pilih coway.

Tapi kan Coway kadang tgk tempat jugak , kalau rumah dekat KL bersih je dia buat tapi kadang Coway yang public tak terjaga pulak, aku rasa diaorang kena improve sikit bab maintanance. Nanti aku snap gambar Coway yang tak terjaga nie
 

farishaanuar59

freshman
Joined
Jun 23, 2018
Messages
4
Points
1
Age
31
nak anak sihat bukan brgantung pada air ko tu je,cara penjagaan tu pon penting.org dulu2 tak guna pon coway ke ape jadah ke mcm org skrg,ttap anak2 sihat je.

Betul tu, Anak anak sihat depends macam mane parents dia jaga , tak boleh jugak depends kat Coway anak kita sihat kan. Pape pon kena make sure kebersihan tu kena jaga elok elok, zaman sekarang nie dah banyak penyakit pelik pelik.
 
Top