Minum Air sejuk selama menyusu bahaya ke?

vanesa

freshman
Joined
Jun 2, 2018
Messages
3
Points
1
Age
36
Minum air sejuk selepas melahirkan sering diyakini menyebabkan selsema kronik dan mencegah mengecut rahim. Tetapi wanita di banyak negara di seluruh dunia telah minum air sejuk selepas penghantaran tanpa kesan berbahaya yang dijumpai. Banyak wanita yang mempunyai bayi di bulan-bulan dengan cuaca paling panas cenderung untuk minum kurang dari yang sepatutnya, kerana kita sendiri memang merasakan bahawa minum air panas seolah tidak berasa apatah lagi ketika sedang haus-hausnya dan dalam cuaca dan terik yang sangat panas. Adalah penting bahawa anda minum sekurang-kurangnya lapan hingga 12 gelas air sehari untuk menjaga hidrasi badan anda.

Tahap cecair di dalam badan anda adalah penting untuk susu yang anda hasilkan. Sekiranya bayi anda tidak mendapat susu yang mencukupi, bayi anda akan menangis dan tidak bertambah baik. Sehingga potensi bahaya dari minum air sejuk tidak sama besar seperti membahayakan anda dan bayi anda dari kekurangan air susu ibu dan pengambilan pemakanan untuk buah hati anda. Jadi jika anda benar-benar mahukan segelas air sejuk untuk menyegarkan dalam keadaan cuaca yang panas, ini baik-baik saja. Walau bagaimanapun, anda harus pastikan ia tidak terlalu sejuk, terutamanya jika anda menggunakan penghawa dingin (AC) juga.

Jika anda bimbang bahawa air sejuk yang anda minum boleh menjejaskan bayi anda, maka anda tidak boleh melakukan ini. Walaupun anda minum air ais, susu anda tetap hangat pada suhu badan. Dan antibodi anda tetap dikawal untuk bayi anda melalui susu ibu anda akan melindunginya dari jangkitan. Jika anda masih bimbang tentang minum air sejuk, berjumpa dengan doktor anda. Tiada soalan terlalu kecil apabila datang kepada kesihatan anda atau bayi anda.

Apabila anda cuba untuk minum ais, suhu ASI yang anda hasilkan tetap sama iaitu kira-kira 37 darjah Celsius. Tetapi perkara yang perlu anda pertimbangkan adalah kesihatan anda sendiri. Sebagai contoh adalah apabila keadaan ibu menyusukan sedang kurang fit, boleh jadi anda akan mengalami selesema atau bahkan sakit tekak atau batuk. Dan inilah yang menjadi masalah baru bagi anda dan terutamanya untuk bayi anda. Secara langsung, bayi akan dijangkiti melalui susu yang anda berikan.

Kebanyakan ibu bapa kuno telah menyediakan pantang yang sampai sekarang menjadi mitos. Namun, Ada baiknya juga untuk mengetahui apakah itu hanya sekadar mitos atau ada penjelasan yang lebih terperinci kenapa ramai ibu menyusui sering amendapat pantangan terutama masalah makanan dan minuman. Sumber: Kesan minum ais selama menyusu
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
20
Points
1
Saya rasa lepas lahir anak badan dah jadi lemah, kalau minum air sejuk lagi takut akan meyebabkan badan tak sihat. Macam ni akhirnya baby yang jadi mangsa juga.
 

Milkis

freshman
Joined
Sep 19, 2016
Messages
6
Points
1
Age
30
selama aku hidup ni, x pernah lagi tgk orang menyusu tak boleh minum air sejuk
boleh tapi kena control jgn minum 1 hari tu terlalu byk je
sebab badan lemah kalau meyusu mane bleh mnum air suam or panas nanti lagi lemau
 

Sarasera

freshman
Joined
Sep 6, 2016
Messages
8
Points
1
Age
26
selama aku hidup ni, x pernah lagi tgk orang menyusu tak boleh minum air sejuk
boleh tapi kena control jgn minum 1 hari tu terlalu byk je
sebab badan lemah kalau meyusu mane bleh mnum air suam or panas nanti lagi lemau
My sister in law minum je air sejuk tapi yg natural punya bkn dari peti sejuk tu hehehe
mcam air dari penapis mcam tu coway punye mmg ok lah air dia pun ade khasiat
 

AydaTS

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
3
Points
1
Age
33
My sister in law minum je air sejuk tapi yg natural punya bkn dari peti sejuk tu hehehe
mcam air dari penapis mcam tu coway punye mmg ok lah air dia pun ade khasiat
coway?? pernah guna cuckoo ke panasonic punye brand tak guys?? sebab coway macam mahal je banding dgn cuckoo
 

Daudterrer

freshman
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Points
1
Age
29
selama aku hidup ni, x pernah lagi tgk orang menyusu tak boleh minum air sejuk
boleh tapi kena control jgn minum 1 hari tu terlalu byk je
sebab badan lemah kalau meyusu mane bleh mnum air suam or panas nanti lagi lemau
biasanya org2 tua je yg terlampau ikutkan pantang.... dulu bini aku mak mertua aku jaga tak ada lah strict sangat
boleh je minum benda yg sejuk sebab air panas buat lagi cepat haus lah so, tu mitos je hahahah!
 

Daudterrer

freshman
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Points
1
Age
29
coway?? pernah guna cuckoo ke panasonic punye brand tak guys?? sebab coway macam mahal je banding dgn cuckoo
cuckoo tak pernah guna sebab org kate srvices teruk, air tak sedap, lepas tu nak cancel product, kena byar full!
mcm coway dia dah lama establish kat malaysia ni.. service terbaik so far.. dorang siap tnjuk lagi bertapa berkeraknye air yg kite minum hari2!!!
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
46
Points
8
Saya rasa lepas lahir anak badan dah jadi lemah, kalau minum air sejuk lagi takut akan meyebabkan badan tak sihat. Macam ni akhirnya baby yang jadi mangsa juga.
Betul, kalau nak bagi baby yang baru lahir ada susu yang sihat, mak kena jaga badan sendiri. Sentiasa minum air sejuk nanti ada banyak kesan buruk, itu akan memberi kesan buruk kepada baby sendiri juga
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
8
Points
1
Masa kakak ada 1st baby, dia takut tak pandai buat air susu bagi baby dia, jadi husband dia beli satu coway villaem, tu boleh menentukan suhu sendiri, tak payah takut buat susu terlalu panas atau terlalu sejuk, jadi saya ingin cadangkan mesin air ni sebab rasa sesuai.
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
46
Points
8
Masa kakak ada 1st baby, dia takut tak pandai buat air susu bagi baby dia, jadi husband dia beli satu coway villaem, tu boleh menentukan suhu sendiri, tak payah takut buat susu terlalu panas atau terlalu sejuk, jadi saya ingin cadangkan mesin air ni sebab rasa sesuai.
Wah... mesin tu advance lah, boleh adjust air tu jadi panas atau air suam. Dulu ada dua pilihan saja, panas atau sejuk. Haha
Macam tu bagus lah, husband jaga family... badan kakak kamu sentiasa sihat, baby tu pun sihat.
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
20
Points
1
Masa kakak ada 1st baby, dia takut tak pandai buat air susu bagi baby dia, jadi husband dia beli satu coway villaem, tu boleh menentukan suhu sendiri, tak payah takut buat susu terlalu panas atau terlalu sejuk, jadi saya ingin cadangkan mesin air ni sebab rasa sesuai.
Nampak macam bagus je, mesin tu mahal tak, kalau tak mahal memang berbaloi lah, Tapi mesti harga dia tak rendah, sebab ada setting macam ni.
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
My sister in law minum je air sejuk tapi yg natural punya bkn dari peti sejuk tu hehehe
mcam air dari penapis mcam tu coway punye mmg ok lah air dia pun ade khasiat
ermmmmm maybe lepas bersalin, kalu minum air dari air paip then masak air tu oun still ade kuman jgak kan
jadi takot terkena infection so bgus jugak ade water filter ni
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
coway?? pernah guna cuckoo ke panasonic punye brand tak guys?? sebab coway macam mahal je banding dgn cuckoo
tak pernah guna pun brand panasonic sbb tak pernah tau pun dorg ada water filter hahahahaha
cuckoo murah lagi sebab tangki cuckoo kecik je dari coway.. trust me, beza harga dorg beratus je utk yg elok, beli coway
puas hati!
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
Wah... mesin tu advance lah, boleh adjust air tu jadi panas atau air suam. Dulu ada dua pilihan saja, panas atau sejuk. Haha
Macam tu bagus lah, husband jaga family... badan kakak kamu sentiasa sihat, baby tu pun sihat.
kannnnn rasa macam nak beli 1 utk isteri sy yg skrg tgh preggy.. i nak baby i dlm tu pun sihat minum air sihat
hehehehe tgk kat
4 suhu tuuuuuu dahsyattttt!!
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
harga mampu milik kalau kaya, byar cash aje lorh..... kalau x byar buln2 aje.....
i pun tgh tgk2 mane yg sesuai letak kat rumah.....
macam sama je dgn video yg i attach tu modelnye kalau tau dari dulu dah pasang ingt kan coway ni mcm dispenser biasa yg ada air suam dgn panas je rupanye ade utk sejuk mcm air peti sejuk pun ade hahahaha
 

sandra_joho

freshman
Joined
Jun 3, 2018
Messages
0
Points
1
Age
30
Watch The Originals Season 5 Episode 8 (s2e8) Online, Watch The Originals Season 5 Episode 8 Online Streaming, Watch The Originals Season 5 Episode 8 Online, Watch The Originals Season 5 Episode 8 Online Free, Watch The Originals Season 5 Episode 8 Free Online Full Streaming, Watch The Originals Season 5 Episode 8 Online Full.

=========================%%%======================================

Watch Here ==>>>)) http://bit.ly/2JQDCYJ-NowPlay-moviestreamlight

Watch Here ==>>>)) http://bit.ly/2JQDCYJ-NowPlay-moviestreamlight

=========================%%%======================================

Title :The Originals
Episode Title :The Kindness of Strangers
Release Date :13 Jun 2018
Runtime :45 minutes
Genres :Drama , Fantasy , Horror,
Likes :71 People,
Networks :The CW

As pressing matters rage on in New Orleans, the Mikaelson siblings find themselves forced to set aside their differences and work together to escape a "chambre de chasse."

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie free download

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 123movies

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 2018

Watch The Originals Season 5 Episode 8 123movies

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie you tube

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie putlockers

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Download

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full HD Full Movie Online

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full HD English Full Movie Download

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full English Full Movie

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Full Movie Online

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Movie Online

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full English Full Movie Watch Online

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Full Movie Watch Online

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full English Full Movie Watch Online

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Movie Watch Online

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full English Full Movie

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Full Movie,

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Full Movie

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full English Full Movie Online

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full Film Online

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full English Film

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie stream free

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie sub indonesia

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie subtitle

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie spoilers

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie tamil

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie tamil download

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie to download

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie telugu

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie tamil dubbed download

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie to watch

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie tamilyogi

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie todaypk

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie watch online

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie uk

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie vodlocker

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie vf

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie viooz

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie vidzi

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie vimeo

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie vietsub hd

Watch The Originals Season 5 Episode 8 movie villain

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie watch online in hindi

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie watch

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie worldfree4u

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie with english subtitles

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie watch online fmovies

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie watch online in english

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie watch online free 123movies

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie watch for free

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie xmovies8

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie youtube

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie yts

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie yesmovies

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 123movies

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 1080p

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 123movies english

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 1080p download

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 123movies.net

Watch Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 2018

Watch The Originals Season 5 Episode 8 full movie 2018 download
 

wenwen52

freshman
Joined
Jun 14, 2018
Messages
5
Points
1
Age
29
Saya rasa lepas lahir anak badan dah jadi lemah, kalau minum air sejuk lagi takut akan meyebabkan badan tak sihat. Macam ni akhirnya baby yang jadi mangsa juga.
For my opinion, wanita perlu amalkan minum air panas xkira lepas lahir anak atau seblm. Menurut masyarakat Cina kuno, sebaiknya minum segelas air suam pada pagi hari. Ia akn m'gaktifkan sistem pencernaan dan mencegah masalah pada perut.
 

wenwen52

freshman
Joined
Jun 14, 2018
Messages
5
Points
1
Age
29
tak pernah guna pun brand panasonic sbb tak pernah tau pun dorg ada water filter hahahahaha
cuckoo murah lagi sebab tangki cuckoo kecik je dari coway.. trust me, beza harga dorg beratus je utk yg elok, beli coway
puas hati!
I jugak guna Coway. Bestnya tiap2 dua bulan ade orang datang service~!
 

sw2828

freshman
Joined
Jun 14, 2018
Messages
7
Points
1
Age
29
coway?? pernah guna cuckoo ke panasonic punye brand tak guys?? sebab coway macam mahal je banding dgn cuckoo
Tapi Coway service BEST yea~! Dulu guna Alken, agent x dating; sekrg tukar Coway pulak dpt jumpa technician setiap 2 bulan. :)
 
Top