Mintak pendapat tentang kereta.

barley

junior
Joined
Mar 31, 2012
Messages
53
Points
8
Nak mintak tanya kawan - kawan kat sini. Kalau saya pakai perodua aruz.
Minyak mana yg saya kena pakai Ron 95 ke Ron 97?
 

manhan23

freshman
Joined
Apr 24, 2011
Messages
48
Points
6
Nak mintak tanya kawan - kawan kat sini. Kalau saya pakai perodua aruz.
Minyak mana yg saya kena pakai Ron 95 ke Ron 97?
kalau bajet lebih elok pakai ron 97, sebab performance mmg jauh beza dengn 95
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
25
Points
1
beza performance yg camne? lebih laju ke?
Lebih laju dan powerful. sesuai untuk long distance. Experience aku balik kampung, dri seremban ke JB minyak mmg ade lebih daripada selalu. Kalau nak potong pun confident sebab, time tukar gear senang stabil.
 
Last edited:

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
25
Points
1
owh igt semua minyak sama. Saya tahu yg diesel utk lori je dan RON tu utk keter moto hehe
Minyak 97 elok untuk kebanyakan kereta, boleh kasi try la nanti. Macam aku pakai primax 97 tu pun jenis yang baru pro race, lepas diorang punya announcement terus check website dia ape yg barunye. https://www.primax.my/
 
Last edited:

jailani80

freshman
Joined
Sep 17, 2019
Messages
19
Points
1
Age
32
kalau aku memang cari minyak yg terbaiklah utk bini no 2 aku tu. tengok gak kemampuan ko la tapi.
Post automatically merged:

minyak primax 97 elok untuk kereta, boleh kasi try la nanti. lagi lagi yg baru keluar tu primax pro-race lagi power
ooh ek? minyak mahal kompem la leh pecut der
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
25
Points
1
kalau aku memang cari minyak yg terbaiklah utk bini no 2 aku tu. tengok gak kemampuan ko la tapi.

ooh ek? minyak mahal kompem la leh pecut der
Yang pro race tu bila pakai enjin automatik jadi bersih cam baru..
Memang tak nampak tapi boleh rasa lah. Nak describe pun susah.
Mana tak nya F1 punya formula pakai kat kereta.
 
Last edited:

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
25
Points
1
ko maksudkan jugak bunyik enjin dak? Kalau jalan jauh minyak ne satu ko salu pam?
Aku tak pernah pulak ade problem enjin bunyi, sbb mmg selalu buat maintenance. Tapi dari segi mileage, responsiveness mmg noticeable.
 

Perodua Malaysia

freshman
Joined
Feb 2, 2021
Messages
1
Points
1
Age
24
ingin mencari kereta perodua , tpi tak tahu nk berurusan dengan risau , perodua.my ada sedia kan pembantu khidmat jualan
boleh layari Perodua.my
 
Top