minta bantuan cara nak promosi perniagaan online

ildafdhome

freshman
Joined
Jun 28, 2009
Messages
5
Points
0
salam semua warga wc, saya ni kira masih baru dlm perniagaan online, kalau boleh nak minta pendapat dari semua otai2 kat WC cara yang promosi biz kita kat internet yang paling berkesan.

terima kasih,...
 

Imabiz

Newbie
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,846
Points
38
imabiz suke autoresponder dan blog... kalau nak lebih berkesan adalah pengiklanan berbayar seperti di akhbar.. laman web ramai pengunjung... adword.. dan sebagainyer...
 

Offline

freshman
Joined
Oct 2, 2009
Messages
432
Points
0
salam semua warga wc, saya ni kira masih baru dlm perniagaan online, kalau boleh nak minta pendapat dari semua otai2 kat WC cara yang promosi biz kita kat internet yang paling berkesan.

terima kasih,...
Tahniah bro!!

Dah ada minat semua boleh jalan.

Ok, cara pling mudah ya.

Blajar berforum dulu.

Itu sahaja....... :D
 

dr_zool

freshman
Joined
May 15, 2009
Messages
1,213
Points
0
salam semua warga wc, saya ni kira masih baru dlm perniagaan online, kalau boleh nak minta pendapat dari semua otai2 kat WC cara yang promosi biz kita kat internet yang paling berkesan.

terima kasih,...

act,byk promosi online ni.sekadar cth:

-aktif berforum(iklan kt siggy)
-iklan berbaya atau percume
-mailing list
-laman sosial
-YM/MSN

selagi terdaye..buat...:):)
 

khairulsmartbiz

freshman
Joined
Oct 16, 2008
Messages
169
Points
16
Tahniah bro!!

Dah ada minat semua boleh jalan.

Ok, cara pling mudah ya.

Blajar berforum dulu.

Itu sahaja....... :D
Setuju dengan amirul.... :D
 

l3b4h

freshman
Joined
Jun 3, 2007
Messages
208
Points
16
Tahniah bro!!

Dah ada minat semua boleh jalan.

Ok, cara pling mudah ya.

Blajar berforum dulu.

Itu sahaja....... :D
yep betul apa dikata oleh Amirul..utk newbie kongsikan dulu diforum dengan letakkan link kt signature..sama akan membantu..di ruangan forum..kalau promote melalui email secara SPAM salah bg org IM tak beretika tu..jd kena tunjuk reputasi yg terbaik..
 

KhairulMN

freshman
Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,265
Points
0
Pada TT, ini terpulang pada budget TT sebenarnya. kalau ada budget, cuba marketing berbayar seperti adwords. kalau nak percuma, layan social networking sites mcm facebook, myspace, tagged dan bermacam-macam lagi.

paling berkesan buat saya, facebook. sy mmg cuma ada 600++ friends dalam list sy, tapi dlm list sy tu banyak contacts sy yg da beribu2 contacts dlm friend's list mereka.

sekali sy 'tag' notes atau photo, dengan secara percuma informasi akan di-update ke status berpuluh ribu contacts. nk explain kat sini payah. haha.

teknik pemasaran secara online ni ada macam macam cara. dalam forum ni aje macam2 teknik kita bole belajar.

akhir sekali, SELAMAT MAJU JAYA!!
 

ijampm

freshman
Joined
Dec 6, 2011
Messages
14
Points
0
Pada TT, ini terpulang pada budget TT sebenarnya. kalau ada budget, cuba marketing berbayar seperti adwords. kalau nak percuma, layan social networking sites mcm facebook, myspace, tagged dan bermacam-macam lagi.

paling berkesan buat saya, facebook. sy mmg cuma ada 600++ friends dalam list sy, tapi dlm list sy tu banyak contacts sy yg da beribu2 contacts dlm friend's list mereka.

sekali sy 'tag' notes atau photo, dengan secara percuma informasi akan di-update ke status berpuluh ribu contacts. nk explain kat sini payah. haha.

teknik pemasaran secara online ni ada macam macam cara. dalam forum ni aje macam2 teknik kita bole belajar.

akhir sekali, SELAMAT MAJU JAYA!!
thanks bro atas sharing yang menarik ....
 
Top