Minions

Tukang Karut

freshman
Joined
Jun 6, 2015
Messages
40
Points
8
Karektor Minions telahmenjadi kegilaan di kalangan kanak-kanak dan juga mereka yang berjiwa muda sejak tayangan filem animasi Despicable Me beberapa tahun dahulu. Kini sejarah kebangkitan Minions dibongkarkan dalam filem terbaharu Minions.

Official-Minions-Artwork-for-appearances-750x387.jpg


Minions [Review]


Dalam filem animasi Minions, Bob, Stewart dan Mike mengembara menjelajah dunia dalam usaha mencari seorang Bos jahat yang layakdiikuti oleh kaum Minions. Kaum Minions yang ketandusan semangat akibat kematian bos-bos sebelumnya, memerlukan seorang bos baru untuk melengkapkan tujuan hidup mereka. Mampukah tiga sekawan itu menemui bos jahat yang mereka cari? Saksikan filem animasi ini di pawagam berhampiran.

maxresdefault-750x422.jpg


Jalan Cerita


Seperti mana-mana filem animasi 3D, jalan ceritanya ringkas, iaitu 3 sekawan mengembara mencari seorang bos yang layak diikuti. Namun kelebihan mana-mana filem animasi adalah pada pengolahannya. Filem ini dipenuhi dengan lawak jenaka tanpa henti yang bersahaja, membuatkan anda tidak kering gusi.

Namun, tidak seperti filem Despicable Me, filem Minions lebih ringkas dan tidak banyak twist dalam plot filemnya. Tetapi itu memang sudah dijangka kerana kekuatan filem ini pada watak-watak yang comel dan lawak jenaka bersahaja dan selamba.

BONUS : Satu kejutan buat rakyat Malaysia di penghujung filem ini, apabila anda menontonnya, pastikan anda menumpukan perhatian pada bahagian akhir filem ini, terutamanya apa yang dikatakan oleh Minions.

maxresdefault-1-750x405.jpg


Positif vs Negetif


Positif

  • Lawak jenaka bersahaja oleh Minions yang comel.
  • Bonus untuk rakyat Malaysia di penghujung filem.

Negetif

  • Isi jalan cerita filem yang tidak banyak.
  • Tidak mempunyai elemen memberi inspirasi seperti filem Wall-E dan Cars.
Kesimpulan


Filem Minions tidaklah sehebat yang disangka, namun ia tetap menghiburkan dan mampu menceriakan hari penonton yang menontonnya. Ia lebih sesuai ditonton oleh kanak-kanak berbanding golongan berjiwa muda, walaupun golongan ini peminat tegar watak-watak tersebut. Jadi bagi mereka yang berkeluarga, ramai-ramai serbu panggung wayang untuk menonton filem ini.

Sumber: wayangkini

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Artikel ini hanyalah perkongsian dari pelbagai website dan blog. Kami tidak bertanggungjawab keatas segala pandangan terhadap artikel ini. Terima kasih

 
Top