mesin basuh child lock

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
Guys, kakak aku risau dgn barang2 elektrik especially mesin basuh front load dia tu.. Anak dia umur setahun, reti dah main mesin basuh tu, dok tekan2 pastu buka tutup pintu.. Tu aku kata kt dia kuat betul anak dia tu, Panjang akal dok main2 tu.. Mesin basuh skrg ada ke yg ada child lock? Boleh suggest kt kakak aku nanti camne
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
Guys, kakak aku risau dgn barang2 elektrik especially mesin basuh front load dia tu.. Anak dia umur setahun, reti dah main mesin basuh tu, dok tekan2 pastu buka tutup pintu.. Tu aku kata kt dia kuat betul anak dia tu, Panjang akal dok main2 tu.. Mesin basuh skrg ada ke yg ada child lock? Boleh suggest kt kakak aku nanti camne
kena bt manual tn..klu time operate kebiasaannya auto chold lock, tunggu kawan2 lain respond
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Guys, kakak aku risau dgn barang2 elektrik especially mesin basuh front load dia tu.. Anak dia umur setahun, reti dah main mesin basuh tu, dok tekan2 pastu buka tutup pintu.. Tu aku kata kt dia kuat betul anak dia tu, Panjang akal dok main2 tu.. Mesin basuh skrg ada ke yg ada child lock? Boleh suggest kt kakak aku nanti camne
kakak anda blh pki smart washer sbb blh pki apps utk open dan lock pintu washer...anak2 nya tak blh buka pintu washer kalau lock pintu kat app tu...
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
kakak anda blh pki smart washer sbb blh pki apps utk open dan lock pintu washer...anak2 nya tak blh buka pintu washer kalau lock pintu kat app tu...
ya betul...smart washer mempunyai fungsi ni...i suggest u pki network 5G TM utk kawal app tu sbb 5G TM dah makin stabil ni...
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
kena bt manual tn..klu time operate kebiasaannya auto chold lock, tunggu kawan2 lain respond
Ya, sekarang byk brand seperti Panasonic atau brand yg tak kenal tu, mereka dpt auto lock selepas washing machine sudah start dah
 

bmwloveryo

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
Ya, sekarang byk brand seperti Panasonic atau brand yg tak kenal tu, mereka dpt auto lock selepas washing machine sudah start dah
tak mahal ke smart washing machine ni? takut cepat rosak je sebab kena connect internet bagai
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
kakak anda blh pki smart washer sbb blh pki apps utk open dan lock pintu washer...anak2 nya tak blh buka pintu washer kalau lock pintu kat app tu...
Haah, kot la awk terlupa nak letak child lock, awk tgk app kt phone pastu check dah letak child lock belum, then tekan je on child lock.. easy as abc omputih kate haha
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
tak mahal ke smart washing machine ni? takut cepat rosak je sebab kena connect internet bagai
Mungkin nanti lepas 5G ada, berkalis2 mesin basuh diorang invent, tak pun ada ciri2 mungkin lebih lama boleh pakai.. Tapi kena guna 5G yg betul smooth mcm TM lah, kalua telco lain hareyyy sangkut2 haha
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
tak mahal ke smart washing machine ni? takut cepat rosak je sebab kena connect internet bagai
Mungkin nanti lepas 5G ada, berkalis2 mesin basuh diorang invent, tak pun ada ciri2 mungkin lebih lama boleh pakai.. Tapi kena guna 5G yg betul smooth mcm TM lah, kalua telco lain hareyyy sangkut2 haha
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
Mungkin nanti lepas 5G ada, berkalis2 mesin basuh diorang invent, tak pun ada ciri2 mungkin lebih lama boleh pakai.. Tapi kena guna 5G yg betul smooth mcm TM lah, kalua telco lain hareyyy sangkut2 haha
TM dah mula install infra network ya kat bbrp kawasan...org ramai akan menikmati infra ni tak lama lagi...Telco lain blm mula buat 5G, kalau mereka mula buat skrg pasti akan siap lambat...
 

bmwloveryo

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
TM dah mula install infra network ya kat bbrp kawasan...org ramai akan menikmati infra ni tak lama lagi...Telco lain blm mula buat 5G, kalau mereka mula buat skrg pasti akan siap lambat...
maxis dah ada 5g dah tapi katanya line slow. tak boleh lawan line tm
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
TM dah mula install infra network ya kat bbrp kawasan...org ramai akan menikmati infra ni tak lama lagi...Telco lain blm mula buat 5G, kalau mereka mula buat skrg pasti akan siap lambat...
Yang aku tau, Subang dan Langkawi telah start TM tu, tak lama lagi 5G akan bermula kat sana
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
tak mahal ke smart washing machine ni? takut cepat rosak je sebab kena connect internet bagai
Washing machine kena dgn 5G kan, lagi pun 5G tak seperti dgn 4G , mungkin 5G macam Singapore, seluruh negara ada line yg cpt, tak payah risau tak ada line
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
40
kakak anda blh pki smart washer sbb blh pki apps utk open dan lock pintu washer...anak2 nya tak blh buka pintu washer kalau lock pintu kat app tu...
hmm bahaya juga kalau kanak2 terjatuh tanpa sengaja ke dlm mesin basuh tu, x pernah ku fikir tentang masalah ni sbb x ada anak2 kecik kat rumah, kalau kahwin nanti ku perlu beli mesin basuh yg ada smart lock juga.
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
40
tak mahal ke smart washing machine ni? takut cepat rosak je sebab kena connect internet bagai
mahal pun lebih sikit je berbanding dgn yg biasa, tapi ia lebih selamat jadi ku pun rasa berbaloi lah kalau kita berbelanja lebih demi keselamatan anak2 kita.
 
Top