Mesin basuh baru

kobeee

freshman
Joined
Mar 30, 2012
Messages
44
Points
8
Hi semua, nak mintak pendapat korang... saya nak berpindah ke condo baru sebab dah dapat kerja tempat baru.
Saya ada bawak beberapa perabot lama, ada jugak yang saya buanag saja sebab dah lama.
Mesin basuh pun saya nak beli baru sebab tempat baru saya agak kecik berbanding rumah teres lama.
Boleh rekomen brand apa yang best.
 

notkaren

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
8
Points
1
i guna samsung turbomixer, not bad la ada byk functions and senang nk guna
kalau u tinggal apartment kecik, i rekomen u beli jenis mesen basuh yg boleh dry sekali, atau pergi dobi je lagi senang klau jenis busy
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
10
Points
1
Hi semua, nak mintak pendapat korang... saya nak berpindah ke condo baru sebab dah dapat kerja tempat baru.
Saya ada bawak beberapa perabot lama, ada jugak yang saya buanag saja sebab dah lama.
Mesin basuh pun saya nak beli baru sebab tempat baru saya agak kecik berbanding rumah teres lama.
Boleh rekomen brand apa yang best.
Beli saja mini washer baru berapa ringgit saja..
Letak dlm bilik air pun boleh..
Sebab dia kecik sgt senang angkut pegi mana2.. Tapi kalau u sorang sj boleh laa haha
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
59
Points
8
Hi semua, nak mintak pendapat korang... saya nak berpindah ke condo baru sebab dah dapat kerja tempat baru.
Saya ada bawak beberapa perabot lama, ada jugak yang saya buanag saja sebab dah lama.
Mesin basuh pun saya nak beli baru sebab tempat baru saya agak kecik berbanding rumah teres lama.
Boleh rekomen brand apa yang best.

Sekarang memang semua orang cari yang jimat ruang, tapi banyak function. Lagi best design minimalistic. Baru trendy...
 
Last edited:

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
84
Points
8
Sekarang memang semua orang cari yang jimat ruang, tapi banyak function. Lagi best design minimalistic. Baru trendy...

Sekarang dah canggih sbb ade teknologi basmi kuman pakai uv light jer, mmg sesuai dengan situasi covid sekarang lagi - lagi yang kena masuk office.
 
Last edited:

tatatata230

freshman
Joined
May 24, 2011
Messages
11
Points
1
Panasonic front load washer yg FX2 Series tu pun okay boleh jimat ruang jugak kalau rumah sempit. Ada technology Blue Ag+ yg boleh detect and hilangkan bacteria lagi.
takkan tanpa sabun boleh bunuh bakteria kot hahahahaha
alahai guna sabun basuh baju baru boleh bunuh bakteria
ini setakat guna mesin basuh je not make sense wehhh mesin manaje boleh buat macam tu hhahahaha
 

Junaidahsaat

freshman
Joined
Aug 19, 2016
Messages
19
Points
1
Age
41
Brand panasonic pun tahan lama siap ada service plan so x ada laa mudah rosak. Blue Ag+ mode sesuai la dgn aku ni ada baby senang nak basuh baju baby x yah asing2 dah.
ehhh berapa harga mesin basuh tu? kalau macam bayar bulan2 boleh ke? ye lah sebab ada service plan kan. dah macam coway lak hahahaha
 

Amoi Alya

freshman
Joined
Apr 17, 2017
Messages
7
Points
1
Age
27
takkan tanpa sabun boleh bunuh bakteria kot hahahahaha
alahai guna sabun basuh baju baru boleh bunuh bakteria
ini setakat guna mesin basuh je not make sense wehhh mesin manaje boleh buat macam tu hhahahaha

Alah kau ni. Zaman dah maju mesin basuh pun boleh bunuh bacteria sebab guna technology Blue Ag+ yg ultraviolet rays. Yg aku tahu sinaran ultraviolet bnyk guna dlm pelbagai industri mcm bidang perubatan utk pensterilan alat perubatan.
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
62
Points
8
ehhh berapa harga mesin basuh tu? kalau macam bayar bulan2 boleh ke? ye lah sebab ada service plan kan. dah macam coway lak hahahaha

Aku tak sure boleh byr bulan2 ke tak. Haritu aku survey yg FX2 Series 11 kg harga RM3895. Kira dah murah sebab smart wash & fast wash pun 38 mins je
 

Junaidahsaat

freshman
Joined
Aug 19, 2016
Messages
19
Points
1
Age
41
Aku tak sure boleh byr bulan2 ke tak. Haritu aku survey yg FX2 Series 11 kg harga RM3895. Kira dah murah sebab smart wash & fast wash pun 38 mins je

Ye keee kalau boleh bayar bulan2 confirm i nak jgak sebab ye lah rumah pun apartment nak sidai baju mcm mana kan. Kalau 38 minit je basuh bersih ke baju?? Sekejap sgt tu. Mesin basuh lain nk dekat 1 jam pun belum tentu bersih
 

Hairi12

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
13
Points
1
Age
30
Ye keee kalau boleh bayar bulan2 confirm i nak jgak sebab ye lah rumah pun apartment nak sidai baju mcm mana kan. Kalau 38 minit je basuh bersih ke baju?? Sekejap sgt tu. Mesin basuh lain nk dekat 1 jam pun belum tentu bersih

Bersih je sebab mesin basuh FX2 series tu ada technology canggih siap smart wash lagi. Aku beli yg ni laa mula-mula beli rasa mcm mahal tapi worth it laa senang sikit siap hilangkan bacteria lgi
 

Mamat Lan

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
10
Points
1
Age
32
Isteri aku pun hari2 duk merungut letih baju baby banyak pastu kena basuh asing. Baru tahu ada mesin basuh mode mcm ni.
 
Last edited:

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
59
Points
8
Brand panasonic pun tahan lama siap ada service plan so x ada laa mudah rosak. Blue Ag+ mode sesuai la dgn aku ni ada baby senang nak basuh baju baby x yah asing2 dah.

Senang kalau beli delivery, installing n after sales service semua include dah x perlu risau semua tu. Bukan baju baby je senang nak basuh baju kita sendiri pun bersih x payah nak basuh bnyk kali
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
84
Points
8
Senang kalau beli delivery, installing n after sales service semua include dah x perlu risau semua tu. Bukan baju baby je senang nak basuh baju kita sendiri pun bersih x payah nak basuh bnyk kali

Tu laa kalau yg jenis g gym mcm my brother memang baju bau masam n kotor je. Tapi guna brand panasonic yg ni x yah letak sabun banyk2 sebab ada active foam system tu senang bersih bau pun wangi sikit
 

Amoi Alya

freshman
Joined
Apr 17, 2017
Messages
7
Points
1
Age
27
Aku tak sure boleh byr bulan2 ke tak. Haritu aku survey yg FX2 Series 11 kg harga RM3895. Kira dah murah sebab smart wash & fast wash pun 38 mins je

wow 38 mins ! dulu fast wash aku guna brand lain paling laju nak dekat sejam baru siap. Tu pun baju still ada tompok2 sabun lgi. panasonic FX2 guna active foam system lgi okay baju bersih elok je. Kalau perasan tempat letak sabun siap ada kipas mcm tu.
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
62
Points
8
Isteri aku pun hari2 duk merungut letih baju baby banyak pastu kena basuh asing. Baru tahu ada mesin basuh mode mcm ni.

Lagi senang laa nak basuh cadar sebab kadang2 rasa mcm ada hama n pepijat. Set suhu air panas yg sesuai je utk bgi hilang semua tu. Kalau tak maunya kena rendam dalam besen dulu dengan air panas .
 
Last edited:
Top