Menjadi ahli tabarruk (ahli kebajikan dunia akhirat)

Joined
Apr 13, 2016
Messages
1
Points
1
Age
34
IMG_6398-768x512.jpg


============================================================================
PENYUMBANG TETAP BULANAN KEPADA MADRASAH NADHIRAH AT-TAQWA (AHLI TABARRUK)
============================================================================

Assalamualaikum wbt,

Madrasah Nadhirah At-Taqwa ditubuhkan berasaskan kepada Tabaruk masyarakat yang prihatin untuk perkembangan pendidikan Islam dan Tahfiz Al-Quran kepada _anak-anak yatim dan miskin dan seluruh masyarakat Islam.

2. Kami mengajak tuan/puan menjadi ahli Tabarruk (ahli berkebajikan) tetap agar semua program dapat berjalan dengan lancar dan kebajikan kepada semua yang terlibat tanpa terganggu.

3. Perbelanjaan pengendalian pengurusan Madrasah Nadhirah At-Taqwa dan Pertubuhan Bela Didik Anak Yatim dan Miskin adalah dianggarkan sebanyak RM40000 sebulan.

4. Antara kelebihan dan manfaat kepada ahli Tabarruk :
1) Tiap-tiap hari para pelajar menghadiahkan pahala bacaan Al-Quran,Zikir Tahlil kepada waris yang telah meninggal dunia.
2) Skim khairat kematian berupa zikir tahlil dan solat ghaib serta solat hadiah
3) Skim khairat kebajikan
4) Kenduri arwah
5) Kenduri kesyukuran
6) Dapat mengikuti pengajian jarak jauh iaitu pengajian kitab-kitab yang terpilih serta pengajian tahfiz di Nadhirah At-Taqwa
7) Peluang mengikuti pengajian talaqi bersanad Al-Quran serta kitab-kitab terpilih bersama dengan Sheikh Solah Khalifah Muhammad Khalifah,Ahli Majlis Pentashih Quran Dunia dalam program Fi Rehaabil Quran

5. Dengan ini disertakan borang untuk menjadi ahli Tabarruk bersama dengan surat ini.Diharapkan penglibatan dan sumbangan dari pihak tuan/puan ini diberkati dan dirahmati Allah s.w.t. dan dapatlah kiranya kita sama-sama berjihad dan memperjuangkan agama Allah di bumi ini.

Akhir kalam, saya sudahi dengan lafaz ‘Jazakallah Khairan Kasira’

Sekian.


Ustaz Haji Abdul Kadzir Ruslan
Pengarah
Nadhirah At-Taqwa


Borang boleh download dibawah

Borang Ahli Tabarruk.doc - Google Drive


Lawati kami di :

Nadhirah At-Taqwa
 
Top